golden87 Opublikowano 26 Czerwca 2017 Opublikowano 26 Czerwca 2017 (edytowane) Trochę o moim aucie ? Fabrycznie Poprzedni właściciel Obecnie Plan Silnik 2.0 TDI BPW Wykonano remont(szklanki, popychacze, wałek, głowica) Remont głowicy, śruby ARL Może kucizna? Moc 140 KM Teoretycznie 240 KM/460 nm Odczuciowo 220 KM/440 nm Odczuciowo ~265-270 KM 500+ NM ~280-290? Na ile wydadzą wtryski ? Napęd Quattro Quattro Quattro - Skrzynia JEE z 2.0 TDI JEE z 2.0 TDI HXQ z 3.0 TDI - Dyferencjał EUB z 2.0 TDI EUB z 2.0 TDI EUB z 2.0 TDI EUB pasuje pod HQX z 3.0 TDI Turbina GT1749VA GTB1756vk (kute koło) GTB2060vklr + CNC - Sprzęgło - Kevlar na tarczy Sachs Performance + tarcza obita LUK 8090s - Kolektor - AWX T4 - FMIC - FMIC FMIC Większy FMIC Strojenie - VagTune.pl Grzegorz Dawiec - Pompowtryski Fabryczne BJ BJ + Firad HF50 BJ + Firad HF50 AL+ WZM HF100 Hamulce przód 312 mm 320 mm S4 345 mm4 tłok Q5 345 - Hamulce tył 255 mm 288 mm Wpadł zestaw T5+S4B8 tarcza330 mm - Wydech - DP 2,75 + seria DP3 + 3 + Y +2,5 + ori wydech - Ekologia - DPF, EGR Out DPF, EGR Out - Wahacze - Niby komp Mayle HD Cały set LEMFORDER - Koła lato RS4 18 + Zeetex A5 18 + 225/40 Hankook V12+ - Koła zima - DTM 18 + 235/40 Kormoran Zmiana na 17 z A5 Zawieszenie 1BV+(Eibach -30) 1BV+ Eibach -30 + Bilstein B8 przód 1BV+ Eibach -30 + Bilstein B8 przód+tył - Zegary - Boost, OilTemp vFiz + Zamontowana sonda EGT bezpośrednio w kolektorze ----------------------------------------------------------> Stary opis historycznie zostaje, dodaje nową tabelke żeby łatwiej czytać co i jak Witam wszystkich kolegów ? Dołaczam do klubu, po przesiadce z Passata http://forum.vw-passat.pl/threads/146656-Czarny-Sleeper-by-golden87-BiXenon-etap-1 Na początek dodam opis z otomoto z czasem uzupełnie ? AUDI A4 B7 S-LINE QUATTRO z niezawodnym silnikiem 2.0 TDI 8V kod silnika BPW. Dodam że jest to praktycznie identyczny silnik jak 1.9 TDI PD – ASZ, ARL, AVF itd.Został przez producenta po prostu unowocześniony i posiada filtr cząstek stałych, zmodyfikowany układa smarowania silnika który niestety jest awaryjny. Również producent zakładał do tych silników bardzo mocne pompowtryskiwacze o oznaczeniu BJ co dla znawców tematu oznacza ze jest to samo co pompki AL. Audi stoi na 18 calowych aluminiowych oryginalnych felgach z AUDI RS4. Stan blacharski idealny, nigdy nie widziało najmniejszej stłuczki oraz nie było szpachlowane, zapraszam z miernikami lakieru. Jestem pierwszym właścicielem w Polsce, sprowadziłem je dwa lata temu- zakupione w niemieckim serwisie Audi. Posiadam pełne Sline wyposażenie zewnętrzne jak i wewnętrzne. Audi przeszło szereg modyfikacji, z racji tego ze jestem pasjonatem marki bez znaczenia były koszty jakie ponoszę po to aby audi jeździło jak nowe mimo swojego wieku. Silnik o oznaczenia BPW został zmodyfikowany od podstaw i przeprowadzono szereg napraw – tak aby auto było jak nowe i nigdy nie zawodziło. W aucie przeprowadzono następujące modyfikacje: - Zmiana pompy Olejowej ( ASO) - Usunięcie filtra DPF (mechanicznie i elektronicznie- VAGTUNE) - Usunięcie zaworu EGR i wszystkich jego komponentów - Zmiana wałka rozrządu na 1.9tdi (ASO) + szklanki+ popychacze - głowica po sprawdzeniu i kapitalnym remoncie + szpilki ARP - Pompki BJ wysłane do Nadarzyna na sprawdzenia + zmiana końcówek na FIRAD HF+50%- Zmieniono oryginalną skrzynie JEE na tą z 3.0 TDI HXQ razem z wałem z 3.0 TDI dyfer EUB pozostał, w obu skrzyniach ten sam - Nowa Turbosprężarka GTB 1749VK z mocniejszym kołem ( TOPTUNE) GTB2060VKLR+CNC by TurboSpaw + DP 3 Cale + Kolektor T4 2.5 - FMIC + orurowanie + silikony (FMIC.PL)- wydech do połowy 3 cale reszta bez zmian DP3 cale, 3 cale -> Y pipe ->2x2,5->Redukcje ori tłumiki wszystko na V-Bandach - Olej w moście + skrzyni ( MOTUL) - silnik zalany Olejem MILERS i zmieniany co 8tys - Sprzęgło: Dumas mocniejszy nowy LUKA z Sharna + tarcza kevlar i docisk wzmocniony Docisk Sachs Performance + tarcza AVF/BPW obita Kevlar Luk 8090s. - Poduszki silnika + skrzyni ( lenforder)- zestaw wahaczy (MAHLE HD) Założony komplet Lemforder, część wahaczy była fabryczna ? - amortyzatory BLISTEIN na grubym tłoku + Bilestein B8 tył. - sprężyny EIBACH -40mm- hamulce przód: zamontowany cały zestaw z s4b7 345mm- tarcza nacinana i nawiercana Zimmermann+ klocki ZIMERMANN, to jednak było 320 mm, Wymieniono przód na Rottinnger, nacinany nawieracany, razem z zaciskami na prawdziwe 345 mm.- hamulce tył: Zamontowany cał zestaw z s4 288mm – tarcza nacinana i nawiercana Zimerman+ klocki EBC Zaciski T5, Jarzma A6C6, Tarcza S4B8 330 mm Zimmermann Sport. Pewnie jeszcze wiele innych podzespołów zostało zmienionych o których tu zapomniałem napisać. Cała relacja fotograficzna z zakupu auta dwa lata temu jak i z przeprowadzonych modyfikacji.Modyfikacja silnikowa wykonana przez Mirassa w firmie Vagtune- moc jaka Audi się klaruje to 248Km i 480NM – jest zrobiona z zachowaniem granicy bezpieczeństwa aby silnik nie dostawał nie potrzebnych obciążeń.Auto w trakcie logowanie i finalnych korekt softu, wynik jeszcze nieznany, strojenie Grzegorz Dawiec. Edytowane 23 Sierpnia 2019 przez golden87 Aktualizacja
tazzi Opublikowano 26 Czerwca 2017 Opublikowano 26 Czerwca 2017 Będę pierwszy Co mogę powiedzieć... Oglądaliśmy z bratem ogłoszenie- no było godne uwagi, widać ze tutaj w autku sporo było zrobione Ogólnie kolorek mega można przyjemnie tutaj podziałać nie pozostaje nic tylko życzyć bezawaryjności !
Pasqua Opublikowano 26 Czerwca 2017 Opublikowano 26 Czerwca 2017 (edytowane) Bardzo dobra zmiana. Piękny samochód na tym forum Audi A4 --------------------------------------- Webmaster of rencontre femme russe Edytowane 4 Stycznia 2018 przez Pasqua
golden87 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2017 Koledzy, moze podpowiecie mi, Wczoraj dość okazyjnie nabyłem zestaw alu 17 (przewidziane na zime ) , oryginały z A6 C6 Dokładnie te Niestety, niezbyt dokladnie przyjzałem sie oponą są to 225/50 (liczyłem że 225/45....) Teraz moje pytanie, czy jest szansa, żeby to weszło do mojej B7 bez obcierania?
tazzi Opublikowano 28 Czerwca 2017 Opublikowano 28 Czerwca 2017 Kolego chodzi ci o obcieranie gdzie? Bo o nadkole nie powinno nic obdzierać Ja bym tylko sprawdził czy zacisk się w nie zmieści
golden87 Opublikowano 28 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2017 Kolego chodzi ci o obcieranie gdzie? Bo o nadkole nie powinno nic obdzierać [emoji4] Ja bym tylko sprawdził czy zacisk się w nie zmieści Napewno? Przy tak wysokim profilu opony i tej szerokości...? Całkiem duże opony się wydają, Zaciski i tarcze się zmieszczą najwyżej opony trzeba będzie zmienić Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
tazzi Opublikowano 28 Czerwca 2017 Opublikowano 28 Czerwca 2017 Jezeli zawias masz 1BV to napewno wejdzie Gumiak może być większy ale auto automatycznie będzie wyższe więc nie masz się o co martwic Chyba ze się mylę niech ktoś mnie poprawi
krzysieksc Opublikowano 2 Lipca 2017 Opublikowano 2 Lipca 2017 Super Auto Świetny wygląd przyciąga wzrok powiem szczerze miło widzieć ze ktoś będzie miał czas prowadzić historię auta na forum szkoda ze nie znalazłem jeszcze godnego następcy ;/
golden87 Opublikowano 2 Lipca 2017 Autor Opublikowano 2 Lipca 2017 Super Auto [emoji3] Świetny wygląd [emoji3] przyciąga wzrok [emoji3] powiem szczerze miło widzieć ze ktoś będzie miał czas prowadzić historię auta na forum [emoji4][emoji3] szkoda ze nie znalazłem jeszcze godnego następcy ;/ Pozdrawiam poprzedniego właściciela i dziękuję za utrzymanie audi w tak znakomitej formie i tuningu że smakiem Jak wiesz trzymam kciuki za kolejne auto :-) może tutaj forumowy allroad, choć pewnie dla Ciebie za stary Postaram się utrzymać ten poziom tuningu, czyli dopasazanie auta wb ori akcesoria lub tuning mechaniczny z głową Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
krzysieksc Opublikowano 2 Lipca 2017 Opublikowano 2 Lipca 2017 Jestem na tropie i w trakcje licytacji s4b8 na aukcjach w DE wiec jak sie uda to bedę często odwiedzał to forum a szczególnie kibicował w ulepszaniu już Twojej A4 pozdro 1
golden87 Opublikowano 3 Lipca 2017 Autor Opublikowano 3 Lipca 2017 Koledzy, Jesteście mi wstanie powiedziec, czy posiadając lusterko/szybe z sensorem desczu i zmierzchu taki rejestrator będzie pasować? Ten wydaje mi się najmniej inzwazyjny, jesli chodzi o psucie designu w srodku https://pl.aliexpress.com/item/Car-DVR-Registrator-Dash-Camera-Video-Recorder-1080P-Novatek-96658-IMX-323-JOOY-A1-WiFi-for/32763294239.html
afroo. Opublikowano 3 Lipca 2017 Opublikowano 3 Lipca 2017 Dnia 26.06.2017 o 13:54, golden87 napisał: hamulce tył: Zamontowany cał zestaw z s4 288mm – tarcza nacinana i nawiercana Zimerman+ klocki EBC 288 to nie zestaw z S4, a tarcza OZ nie jest nawiercana tylko wiercona. ; ) 6 godzin temu, golden87 napisał: Koledzy, Jesteście mi wstanie powiedziec, czy posiadając lusterko/szybe z sensorem desczu i zmierzchu taki rejestrator będzie pasować? Ten wydaje mi się najmniej inzwazyjny, jesli chodzi o psucie designu w srodku https://pl.aliexpress.com/item/Car-DVR-Registrator-Dash-Camera-Video-Recorder-1080P-Novatek-96658-IMX-323-JOOY-A1-WiFi-for/32763294239.html Lepiej poszukaj coś w stylu Mini 0806 lub BlackVue.
golden87 Opublikowano 8 Lipca 2017 Autor Opublikowano 8 Lipca 2017 No to weekend zaczął sie tak Potem doczytałem że, nie przyjemny zapach wydobywajacy się z klimy może być spowodowany zasyfionym parownikiem, zdecydowalem się na metode tunaup. Problem ustąpił, polecono mi odświeżyć teraz tapicerkę para i ozonowac, niby dzięki temu ma być jak nowka Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
golden87 Opublikowano 11 Lipca 2017 Autor Opublikowano 11 Lipca 2017 Serwis przed wakacyjny, olej filtry, klima oraz dokupienie dojazdowki... 18 W najbliższym czasie coś jeszcze wpadnie Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
golden87 Opublikowano 14 Lipca 2017 Autor Opublikowano 14 Lipca 2017 Mała rzecz a cieszy... Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
golden87 Opublikowano 19 Lipca 2017 Autor Opublikowano 19 Lipca 2017 Kolejne małe mody, konsekwentnie do przodu Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
Maniusiek28 Opublikowano 21 Lipca 2017 Opublikowano 21 Lipca 2017 No pięknie Maciuś.......super to wyrezałeś!
golden87 Opublikowano 21 Lipca 2017 Autor Opublikowano 21 Lipca 2017 Szufladki i galka są Twoja robota i się z tym nie kryje ogólnie polecam Tuning Center u Maniuta [emoji3] Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
golden87 Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Kolejny mały modzik, wymiana lekko wytartej kierownicy na igłę Było Jest Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi