Lucas21 Opublikowano 11 Lipca 2017 Opublikowano 11 Lipca 2017 Witam, czy ktoś ma doświadczenie z pracą z ręcznikiem z glinką? Widziałem profesjonalny filmy na yt od MX Nowicki, który poleca, praca dużo szybciej idzie, bo powierzchnia duża.
TOM3K Opublikowano 11 Lipca 2017 Opublikowano 11 Lipca 2017 Fakt idzie dużo szybciej, ale ja wole pracować z normalną glinką. Warto spróbować samemu, zawsze to jakieś dodatkowe doświadczenie.
DaveLove Opublikowano 11 Lipca 2017 Opublikowano 11 Lipca 2017 Dla mnie najwygodniejsze okazało się clay sponge/clay block. Wcześniej miałem tradycyjną glinkę, jednak po zmianie na w/w pracuję mi się dużo łatwiej i przyjemniej.
Lucas21 Opublikowano 11 Lipca 2017 Autor Opublikowano 11 Lipca 2017 1 godzinę temu, TOM3K napisał: Fakt idzie dużo szybciej, ale ja wole pracować z normalną glinką. Warto spróbować samemu, zawsze to jakieś dodatkowe doświadczenie. Glinką już robiłem, doświadczenie właśnie mam, ale całe auto wyglinkować i ponownie ją zgniatać żeby pozbyć się brudu, ale godz czasu całe auto.. Dzięki za wskazówki pw!
Bulczas Opublikowano 13 Lipca 2017 Opublikowano 13 Lipca 2017 Również ostatnio kupiłem na próbę clay sponge od ADBL i o niebo lepiej się pracuje niż normalną glinką. Do tego dużo szybciej idzie. Muszę spróbować w niedługim czasie tego ręcznika...
piteks Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Mam taki ręcznik od CarPro. Pracuje się bardzo wygodnie. Dużo szybciej niż zwykłą glinką. Posiadam go już dwa lata i dalej działa
johnnythebest Opublikowano 14 Lipca 2021 Opublikowano 14 Lipca 2021 W dniu 11.07.2017 o 21:53, Rumaq napisał: Dla mnie najwygodniejsze okazało się clay sponge/clay block. Wcześniej miałem tradycyjną glinkę, jednak po zmianie na w/w pracuję mi się dużo łatwiej i przyjemniej. Czy do Clay Sponge uzywasz ADBL CLAY GLIDE czy na wodzie robisz?
DaveLove Opublikowano 14 Lipca 2021 Opublikowano 14 Lipca 2021 Używam lubrykantu ale nie koniecznie musi to być coś od ADBL, wybór jest duży.
Rekomendowane odpowiedzi