damian890730 Opublikowano 16 Lipca 2017 Opublikowano 16 Lipca 2017 Witam Zabieram się za czyszczenie parownika klimatyzacji izopropanolem, ozonowanie i czyszczenie metodą ultradźwiękową nie pomogło dalej śmierdzi, wiem już z forum że aby dostać się do parownika trzeba zdemontować schowek, nie wiem tylko czy muszę odłączyć akumulator??? Wolałbym tego nie robić podobno mogą po wyskakiwać jakieś błędy itd. Z góry dzięki za odpowiedź
wisiel Opublikowano 18 Lipca 2017 Opublikowano 18 Lipca 2017 jak odpinasz aku to nie masz błędów. w sobotę w b8 odpinałem bo zmieniałem tylne klocki z elektrycznym hamulcem i wszystko cacy
wyzyk83 Opublikowano 18 Lipca 2017 Opublikowano 18 Lipca 2017 nic nie odłączaj nie ma takiej potrzeby
damian890730 Opublikowano 19 Lipca 2017 Autor Opublikowano 19 Lipca 2017 Dzięki za odpowiedzi, wyczyśćiłem już parownik aku nie odłączałem, niestety z klimy dalej śmierdzi mokrą szmatą albo octem, izopropanolem pryskałem na parownik w kratki i w miejce filtra kabinowego od czekałem pół godziny włączyłem klime na ful obiek zamknięty wrzuciłem jeszcze odgrzybiacz typu granat, wywietrzyłem auto. Odpływy raczej mam drożne bo woda nigdzie nie stoi. Ma ktoś jakieś pomysły co jeszcze mogę zrobić????
wyzyk83 Opublikowano 19 Lipca 2017 Opublikowano 19 Lipca 2017 (edytowane) wyjmowałeś schowek? granat używa się na econie Edytowane 19 Lipca 2017 przez wyzyk83
damian890730 Opublikowano 19 Lipca 2017 Autor Opublikowano 19 Lipca 2017 Schowek wyjmowalem, na tym odgrzybiaczu który używałem pisało że obieg zamknięty, dzisiaj zaobserwowałem że jednak po tych zabiegach jest lepiej śmierdzi tylko octem i krócej niż było bo tak z minutę po odpaleniu klimy i jest ok, ale coś jeszcze muszę zrobić tylko nie wiem co???
misiek95 Opublikowano 19 Lipca 2017 Opublikowano 19 Lipca 2017 Wytnij dziure pomiędzy wiatrakiem a parownikiem na tyle dużą, żeby wsadzić tam rękę i parownik dokładnie wyszorować. Później izopropalnol, jakiś odświeżacz i będzie dopiero dobrze. Przez kratki czy przez filtr to możesz psikać i psikać ale to nie da zupełnie nic. Też miałem problem i juz nie mam :))
Rekomendowane odpowiedzi