magier133 Opublikowano 16 Lipca 2017 Opublikowano 16 Lipca 2017 Witam ostatnio czysciłem całe wnętrze wraz z podsufitka i po wszystkim odkleiła mi się podsufitka w kilku miejscach (przy daszku przeciwsłonecznym, przy uchwytach nad drzwiami z tylu) i mów pytanie jest następujące czy jest jakaś możliwość podklejenia bez sciagania calej podsufitki. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Arek8888 Opublikowano 16 Lipca 2017 Opublikowano 16 Lipca 2017 Prawdopodobnie jest taka możliwość, trzeba zerwać materiał i podkleić, ale trzeba być świadomym, że po krótkim czasie odklei się ponownie, bo pod materiałem jest 20-letnia gąbka, która z pewnością nie jest dobrym gruntem do klejenia materiału. Ja swoją podsufitkę na razie potraktowałem pinezkami i trzyma się dobrze, mimo że wygląda żałośnie, ale już szukam tapicera do wymiany materiału.
Mateusz892 Opublikowano 16 Lipca 2017 Opublikowano 16 Lipca 2017 Możesz użyć strzykawki z klejem, ale efekt nie będzie idealny.
magier133 Opublikowano 16 Lipca 2017 Autor Opublikowano 16 Lipca 2017 A jaka ilosc zapodac przez strzykawke i czy ten klej nie wyjdzie piszesz materiał
Bodek66 Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Zapomnij o podklejaniu ,strzykawkach, kleju w sprayu tylko i wyłącznie wymiana na inną ( nigdy nie wiadomo czy zaraz odpadnie) lub nowy materiał ,jest duży wybór ale nie jest to takie proste jak na filmikach z YT i nie zawsze wychodzi idealnie , robiłem ostatnio w mojej a4 kładłem alcantare pierwszy raz w życiu i efekt jest, i ładny zapach w aucie, ale jak "fabryka " nie dałem rady za dużo profili albo materiał za gruby , nie wiem ale wiem,że podklejanie starej podsufitki w audi to strata czasu i pieniędzy .
Undisclosed Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Ja będe zmieniał podsufitkę w najbliższy weekend, o ile przesyłka dziś zamówiona dotrze, także zapraszam do swojego tematu (link w stopce)
Radek91 Opublikowano 6 Września 2017 Opublikowano 6 Września 2017 Panowie napiszecie jak złapać słupek przednii i tylny w celu demontażu?
Undisclosed Opublikowano 7 Września 2017 Opublikowano 7 Września 2017 (edytowane) 22 godziny temu, Radek91 napisał: Panowie napiszecie jak złapać słupek przednii i tylny w celu demontażu? Tutorial - wymiana tapicerki podsufitki w A4 B5 Avant Tutaj masz wszystko wyjasnione Edytowane 7 Września 2017 przez Undisclosed
Johann2150 Opublikowano 8 Września 2017 Opublikowano 8 Września 2017 Moja żona 2 dni temu czyściła tapicerkę w aucie i w związku z tym że padał deszcz cały dzień zostawiła auto zamknięte. Dziś wchodzę i wali stęchlizną jakby coś mi w aucie zdechło albo ktoś podrzucił mi tygodniowe skarpety. Przestrzegam przed takimi akcjami.
Radek91 Opublikowano 12 Września 2017 Opublikowano 12 Września 2017 Ok, dzięki. Zmieniona. Oklejone słupki A, C, D. Oczywiście welurem jak i dach. Borykam się ze slupkiem B, jak go okleic. Jest dosyć pokręcony do oklejania.
Rekomendowane odpowiedzi