Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jaki olej silnikowy do Audi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A co z tym Motulem??? :wallbash:

• Odpowiedzi 5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Odpusc lej valvoline lub liqy moly

Opublikowano

A co z tym Motulem??? :wallbash:

Można tylko czy jest sens? Pytanie tylko czy masz zamiar upalać auto, czy tylko dupowóz do codziennego jeżdżenia
Opublikowano

No wiadomo, że będę ją dusił, bo aż sama się prosi hehe ale tylko jak jeżdżę sam, bo z moja drugą połówką się nie da. :decayed::no:

Koleżka polecił mi właśnie ten Motul, a sam jeździ Subaru 2.0T i powiedział, że jest kozak.

Drugi powiedział, że Mobil 5w50, a tu na forum większośc pisze 5w40...

Co wybrać żebym mógł trochę przycisnąć i żeby za szybko silnika nie zajechać??? :wallbash:

Opublikowano

MOTUL 8100 X-CESS 5W40

spokojnie wystarczy Ci do 350kM :polew: :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

No wiadomo, że będę ją dusił, bo aż sama się prosi hehe ale tylko jak jeżdżę sam, bo z moja drugą połówką się nie da. :decayed::no:

Koleżka polecił mi właśnie ten Motul, a sam jeździ Subaru 2.0T i powiedział, że jest kozak.

Drugi powiedział, że Mobil 5w50, a tu na forum większośc pisze 5w40...

Co wybrać żebym mógł trochę przycisnąć i żeby za szybko silnika nie zajechać??? :wallbash:

Podjedź do mnie do sklepu to pogadamy "na żywo", widzę że masz dylemat to postaram się go rozwiązać
Opublikowano

Nie zauważyłem podpisu. :facepalm:

Opublikowano

Obecnie przebieg 178 tys. auto jeździ na Mobil 1 5W30 i bierze go zmienić na 10W40 :mysli: ??

Opublikowano

raczej na 5W-40

Opublikowano

raczej na 5W-40

A nie lepiej już ten półsyntetyk? (10w40)

Opublikowano

mozna, tylko po co ?

Parametry oleju sa najwazniejsze gdy jest goracy a nie zimny.

Opublikowano

devastation czyli proponujesz 5W40 bo jak sprowadziłem auto to miało wlany 0W40 przy wymianie wlali mi 5W30 i zauważyłem że bierze mi go 250-350 ml na 500km i nie wiem na jaki ma przejść, zastanawiałem się nad tym półsyntetykiem(10W40) i teraz już nie wiem co zrobić...

Opublikowano

devastation czyli proponujesz 5W40 bo jak sprowadziłem auto to miało wlany 0W40 przy wymianie wlali mi 5W30 i zauważyłem że bierze mi go 250-350 ml na 500km i nie wiem na jaki ma przejść, zastanawiałem się nad tym półsyntetykiem(10W40) i teraz już nie wiem co zrobić...

Masz standardowy problem, po prostu musisz wymienić uszczelniacze zaworowe i skończy się podsysanie oleju, jak auto ma realny przebieg i jeździło cały czas na syntetyku to nie ma sensu zmieniać oleju tylko naprawić silnik
Opublikowano

]Masz standardowy problem, po prostu musisz wymienić uszczelniacze zaworowe i skończy się podsysanie oleju, jak auto ma realny przebieg i jeździło cały czas na syntetyku to nie ma sensu zmieniać oleju tylko naprawić silnik

Drogi jest taki zabieg? czy taniej przejść na półsyntetyk
Opublikowano

nie wycieraj tyłka szkłem, wymiana oleju nic tutaj nie zmieni a nowe uszczelniacze na pewno tak

Opublikowano

Witam , kolegow , zbliza mi sie termin wymiany oleju , powiedzcie mi czy ten olej jest dobrym rozwiazaniem : castrol slx professional 5w30 ma take specyfikacje :

VW 504.00

VW 507.00

VW 503.01

silniczek 1.8t nie wiem czy to odpowieni olej ...

Opublikowano

spokojnie wystarczy 5w-40 norma 502.00, 505.00

Opublikowano

czyli ten co przedstawilem wyzej odpada?

witam, jaka masakra , taki olej toja mam zalany :/ dzis bylem u mechanika i mi powiedział ze taki nalał :/ :kox::polew: , w zwiazku z tym nie wiem co robic czy dalej ten zalewac , chodz bym chcial innym ze wzgledu na normy :

opcja nr.1.Texaco Havoline Synthetic 5w40

opcja nr.2.Motul 8100 X-CLEAN 5W-40

opcja.nr.3.OLEJ MOTUL X-CESS

szczerze powiedziawszy chyba padnie na motula tylko ktorego?

Opublikowano

Motul 8100 X-CLEAN 5W-40 :good:

Opublikowano

ja do 1,8t leje mobila1 fullsyntetyk 5w50

taki mi polecono w aso i juz od kilku wymian leje go i jest git