Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B9 Sedan TDI 190KM Manual

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I nie pisze że bmw jest lepsze, pewnie nie, ale w przypadku bmw 3 widze progres na plus a w b9 nie. Za 300 koła chciałbym żeby auto robiło na mnie wrażenie. Jednak nie robi. Ale panowie to moje zdanie które mogę jeszcze wyrazić. 

Opublikowano
4 minuty temu, marcin_o23 napisał:

I nie pisze że bmw jest lepsze, pewnie nie, ale w przypadku bmw 3 widze progres na plus a w b9 nie. Za 300 koła chciałbym żeby auto robiło na mnie wrażenie. Jednak nie robi. Ale panowie to moje zdanie które mogę jeszcze wyrazić. 

Pewnie. Jeżeli mówimy tu o estetyce to faktycznie subiektywne zdanie i nie można z tym dyskutować. Zrozumiałem, że oceniasz cały samochód jako taki i tutaj się nie zgodzę bo bmw3 jest daleko w tyle technologicznie za audi a4 i estetyką wnętrza również.

Ale z zewnątrz sam osobiście uważam, że bmw 4 jest o wiele ładniejsze niż np. audi a5. 

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Też wrzucę swoje 2 grosze:)

W środku duży plus dla b9 bo jest ładniejszy od b8.

Z zewnątrz bardziej mi się podoba b8 po lifcie.

B8 nie jest tak przekombinowana wizualnie i za to zawsze ceniłem niemieckie samochody. Ale może musimy się trochę obyć z nową stylistyką audi i po jakimś czasie przypadną do gustu.

Opublikowano

Kurde, Panowie... Kolega @sylwek28 wrzucił temat, żeby pochwalić się fajnym, nowy autkiem, które wyposażył sobie pod siebie i jest z niego zadowolony, a Wy robicie dyskusje na tematy światopoglądowe :)

Pogratulujcie koledze wyboru, życzcie przyjemnych wrażeń. Po co komuś na siłę psuć humor i subiektywnie udowadniać, że zrobił źle?

Dla mnie auto bardzo fajne. Analogowe zegary jak u @Kosmita - na żywo prezentują się na prawdę dobrze. Matrix LED - genialna sprawa. Kolor Moonlight - kozak. Też taki chciałem, ale nadkola w Allroad się nie komponowały. Więcej nie skomentuję, bo @sylwek28 coś mało zdjęć wrzucił ;)

Edytowane przez sowiq

Opublikowano
39 minut temu, sowiq napisał:

Pogratulujcie koledze wyboru, życzcie przyjemnych wrażeń. Po co komuś na siłę psuć humor i subiektywnie udowadniać, że zrobił źle?

Słusznie. Kolega niech wrzuci pełny opis i pokaże furkę na spocie :) Bardzo chętnie obejrzymy. Pzdr.

Opublikowano

Cudeńko. Przyjemności z jazdy i szerokości <3

Opublikowano
  • Autor

image 1

image 2

Edytowane przez sylwek28

Opublikowano
  • Autor

Ja bezkonfliktowy jestem i każdy może pisać co myśli i czuje :P

nowe foto z przedwczoraj:P

trzeba się cieszyć z tego co mamy:)

spalił mi w trasie 30l ON na 600km :banan:

Opublikowano
Ja bezkonfliktowy jestem i każdy może pisać co myśli i czuje [emoji14]
nowe foto z przedwczoraj[emoji14]
trzeba się cieszyć z tego co mamy[emoji4]
spalił mi w trasie 30l ON na 600km :banan:

Dobry wynik:) mi dziś z Kołobrzegu tak wyszło:) :
fb859cb4c55af113aa20130c1d1e2e25.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano
  • Autor

Średnie z kompa mam 5,6 ale to od momentu kupna, staram się delikatnie jeździć coby się ładnie motor ułożył bo ma to jednak znaczenie..

no na krótkich przelotach , tak po pieczywo i masło :P to pokazuje 8,8 a po browar nawet i więcej:P pragnienie robi swoje:wink:

ogólnie oszczędne, komfortowe i ciche auto... dołożyłem te lepsze niby szyby za 7 stówek ale nie mam porównania z normalnymi w trasie, bo w mieście to chyba podobnie.

Opublikowano

Serdecznie gratuluje zakupu, najważniejsze, że Tobie się podoba, uważam, że niektórym potrzeba trochę czasu aby docenili stylistykę modelu B9, jeździłem taką na wakacjach z wypożyczalni i się zakochałem;)  pzdr

Opublikowano

zaproponuję mod: końcówki wydechu, będzie o niebo ładniej wyglądało :)

Opublikowano

??

Opublikowano
4 minutes ago, jedrekx said:

zaproponuję mod: końcówki wydechu, będzie o niebo ładniej wyglądało :)

??

Opublikowano
  • Autor

Gdzie je mogę kupić?:) s-line ma ładniejsze to fakt..

Dziś wymieniłem masło + filtr, po 1389km  na liczniku i powiem Wam ,że było brązowo szare... szare !!!  czyli jest mikro-opiłków od jasnej anielki... 

ciężko było metodą gospodarczą (osłona pod silnikiem liczy 20 wkrętów torx i dwie śruby na 13 klucz) bo fabrycznie jest korek pod wysys oleju z góry i trzeba ruszać głową:P na szczęście jest śruba spustowa w misce ale jest ona niemal pod samymi sankami i trzeba dorabiać z blachy specjalną łyżkę ,żeby nie zalać całego spodu i siebie przy okazji...,  łyżkę mocujemy na stabilizatorze i olej po niej spływa nam do wiadra, spłynęło równo 4,65l (producent podaje 4,7l ) łącznie z tym co wyciekło po poluzowaniu filtra (Knecht OX787D)  te 30 kkm serwisowe to jakaś masakra!!!

Temat ogarnięty cmokam bronkxa:P 

Edytowane przez sylwek28

Opublikowano
10 hours ago, sylwek28 said:

Dziś wymieniłem masło + filtr, po 1389km  na liczniku i powiem Wam ,że było brązowo szare... szare !!!  czyli jest mikro-opiłków od jasnej anielki... 

ciężko było metodą gospodarczą (osłona pod silnikiem liczy 20 wkrętów torx i dwie śruby na 13 klucz) bo fabrycznie jest korek pod wysys oleju z góry i trzeba ruszać głową:P na szczęście jest śruba spustowa w misce ale jest ona niemal pod samymi sankami i trzeba dorabiać z blachy specjalną łyżkę ,żeby nie zalać całego spodu i siebie przy okazji...,  łyżkę mocujemy na stabilizatorze i olej po niej spływa nam do wiadra, spłynęło równo 4,65l (producent podaje 4,7l ) łącznie z tym co wyciekło po poluzowaniu filtra (Knecht OX787D)  te 30 kkm serwisowe to jakaś masakra!!!

Temat ogarnięty cmokam bronkxa:P 

W Irlandii można to kupić w Audi http://www.audishop.ie/a4/transport/tailpipe-trim , ale tylko do b8, parzyłem na polskiej stronie, ale nie ma...

Opublikowano
12 godzin temu, sylwek28 napisał:

jeżeli oryginalne to ASO. no chyba, że jakieś inne to np. allegro.. choć moim zdaniem ORI wygląda lepiej

Opublikowano

Witajcie,

BTW. Sylwek28 wspomniałeś o hamowni u znajomego.

Prośba o info i namiary, jeśli wolisz ewentualnie na Priv,

Z góry dzięki,

Pozdrawiam

Opublikowano

Hamownia przenośna :)

Opublikowano
  • Autor

Tak,  hamowania własnej roboty ale pokazuje ciut mniej niż Maha  Mastersa Rogala i vtech Tory z Diaktronika i jest jakimś tam punktem ?

Podejdź do Rogala brał ostatnio 50zł za shamowanie. 

Edytowane przez sylwek28