Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 BFB] Zniekształcone DUNLOP SP SPORT MAXX 235/45/17 co robić???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kupiłem używane auto, które stało 4 miesiące w 1 miejscu na twardym podłożu (w salonie). Opony z tematu tej wiadomości zniekształciły się troszkę, lecz na jazdę ma to wpływ ogromny. Wszystkie są jednakowo przygięte/wklęśnięte z jednym miejscu. Są ona praktycznie nowe więc szkoda mi je wymieniać. Znacie jakiś sposób na wyprostowanie ich???

Opublikowano

Ja bym próbował się jakoś dogadać z salonem... jest to w końcu jakaś wada ukryta...jakiś rabat na oponki?? :mysli: :mysli:

Opublikowano

To jakieś kiepskie te opony. Nieraz samochody stoją w komisach dużo dłużej w jednym miejscu i nic się z oponami nie dzieje.

Opublikowano

też racja... :confused4: :confused4: :confused4:

Opublikowano

no bardzo dziwna sprawa bo sam mam takie oponki a okres nie zabójczo długi :mysli:

Opublikowano

generalnie nowe opony nie powinny lezec bo wlasnie sie znieksztalcaja... jesli masz wyrazne objawy przedkladajace sie na jazde, prowadzenie auta to nic z tym nie zrobisz... pozostaje tylko wymiana

Opublikowano

Obawiam się, że nie wyprostujesz tego..., zmiana opon Cie czeka.

Opublikowano

generalnie nowe opony nie powinny lezec bo wlasnie sie znieksztalcaja... jesli masz wyrazne objawy przedkladajace sie na jazde, prowadzenie auta to nic z tym nie zrobisz... pozostaje tylko wymiana

Fakt, może to być wina tego że opony są nowe. Guma z czasem twardnieje i nie jest już tak podatna na zniekształcenia. Jakby te opony miały już kilka latek to pewnie byś nie miał tego problemu.

Opublikowano

Witam, kupiłem używane auto, które stało 4 miesiące w 1 miejscu na twardym podłożu (w salonie). Opony z tematu tej wiadomości zniekształciły się troszkę, lecz na jazdę ma to wpływ ogromny. Wszystkie są jednakowo przygięte/wklęśnięte z jednym miejscu. Są ona praktycznie nowe więc szkoda mi je wymieniać. Znacie jakiś sposób na wyprostowanie ich???

Miałem identyczna sytuacje opony w rozmiarze 205/55/R16 człapały jak by były po ostrym hamowaniu i nie można było ich wyważyć.

Opublikowano

Nic nie zrobisz :( może było za mało powietrza i kewlar się odkształcił :mysli: tak samo jest jak się kupuje używane opony po testach.Spalone w jednym miejscu ,też jest problem bicia [br]Dopisany: 21 Styczeń 2009, 19:37_________________________________________________Reklamuj w salonie :) a jak nie to przedstawiciel marki Dunlop

Opublikowano

Problem w tym wszystkim taki, że auto używane w Niemczech kupiłem. Jest to salon samochodów używanych i nie ma opcji jakiejś reklamacji. Jak by się uparł to można jeździć, ale po co się denerwować biciem. słyszałem coś takiego, że można nabić do 5 barów i na godzine wstawić do suszarni lakierniczej na temp ok 70stC. Nie Ale czy to działa nie mam pojęcia. Myślałem, że może ktoś w Was miał podobny problem. No nic, trudno. Spróbuje jakoś pojeździć przez tydzień, 2. Jeśli nic nie da to będę musiał zmienić. Dzięki wielkie za pomoc... No i jak by ktoś z Was miał jakiegoś znajomego dobrego wulkanizatora, to prosze zapytajcie się i dajcie info. Pozdro.

Opublikowano

Problem w tym wszystkim taki, że auto używane w Niemczech kupiłem. Jest to salon samochodów używanych i nie ma opcji jakiejś reklamacji. Jak by się uparł to można jeździć, ale po co się denerwować biciem. słyszałem coś takiego, że można nabić do 5 barów i na godzine wstawić do suszarni lakierniczej na temp ok 70stC. Nie Ale czy to działa nie mam pojęcia. Myślałem, że może ktoś w Was miał podobny problem. No nic, trudno. Spróbuje jakoś pojeździć przez tydzień, 2. Jeśli nic nie da to będę musiał zmienić. Dzięki wielkie za pomoc... No i jak by ktoś z Was miał jakiegoś znajomego dobrego wulkanizatora, to prosze zapytajcie się i dajcie info. Pozdro.

Wątpię żeby to pomogło, to nie plastelina :confused4: Pewnie będziesz musiał poszukać opon.

Opublikowano

spróbuj przekręcić oponkę na feldze na początek o 90 stopni, potem przepompować do 4 atmosfer i upuścić na 2,5. Jak dalej oponka będzie "chodzić" na feldze, kręcimy o 45 i powtarzamy pompowanie... jak dobry " Jojo oponiarz" :decayed: to może opanuje sytuację :hi: