Usul Opublikowano 21 Stycznia 2009 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Moj ojciec ma VW Caddy '05. Chcialem mu skasowac serwis, ale Vag nie moze sie polaczyc z czescia instrumentow. Jaki jest tego powod ? Mam kabel od Viakena z podwojna linia KKL..
wustyle Opublikowano 21 Stycznia 2009 Opublikowano 21 Stycznia 2009 sprobuj takich ustawien Cześć -a jakego masz windowsa? Z przejściówkami faktycznie są kłopoty xp pro + sp2? jeżeli tak to po podłączeniu fejsa w menadżeże urz.powinno się pojawić "porty(COM i LPT) .tylko fejsa - bez połączenia do auta. kikasz na to 2 razy i pojawia sie "USB Serial port(np.com1) potem sprawdzasz jaki port przypisany został przez program vag com sprawdzasz to w zakładce "OPTIONS" jeżeli jest inny to ustawiasz na COM1 i test poniżej masz "Protocol Options", w oknie" START BAUD" jeżeli masz "0" to wpisz wartość 9600 na koniec save i próbuj Dopisany: 14 Luty 2008, 19:59 PS. w menadżeże urządzeń klikasz na "usb serial port" pokaże się okno "Właściwości", klikasz na zakładkę" port seting" następnie zaawansowane(adwanced) USB Transfer size wpisujesz 4096 w dwa okna BM OPTIONS (latency timer) tu ja mam wpisane 11 ale jak nie idzie to zmniejszasz następnie zamykasz wszystko po kolei klikając na OK no i znowu próby
OLO_GDA Opublikowano 21 Stycznia 2009 Opublikowano 21 Stycznia 2009 a 2005 to nie bedzie juz CANa potrzebował??
pre_pl Opublikowano 21 Stycznia 2009 Opublikowano 21 Stycznia 2009 http://www.ross-tech.com/vcds/canbus.html 2004+ VW Caddy (2K) to CAN
spanky Opublikowano 21 Stycznia 2009 Opublikowano 21 Stycznia 2009 bo tam jest CAN ... [fejs Viakena nic nie zdziala]
Usul Opublikowano 21 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2009 Hmm.. a tak sie spytam - gdzie mozna kupic kabelek CAN ? Bo rozumiem, ze dzieki niemu wszystkie nowsze audi (i inne vw, skody, seaty) bede mogl diagnozowac tak jak to robilem dotychczas w mojej B5tce "zwyklym" fejsem ? Btw. widzialem ceny BARDZO rozne - od ok. 200 zl do 2000 zl... czym sie kierowac itp. ? Moze ktos bylby bardzo mily i rzucil rozsadnym (wartym zakupu i w dobrej cenie) linkiem (np. allegro) ??
lukaszr Opublikowano 21 Stycznia 2009 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Kupić można tutaj: http://www.vag-com.pl/oferta.htm
Rekomendowane odpowiedzi