Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B6 Avant by FrondSide

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobre zdjęcie przy Stopie :brawo:

"Nic nie jedzie, szybkie zdjęcie i spadamy bo się korek robi" ?

Sztos! Pogratulować autka ?

Opublikowano

Masz malowany przód?

Opublikowano
  • Autor
27 minut temu, trepek napisał:

Masz malowany przód?

Tylko dokładka s line bo była czarna(zamiennik). A malowałem sam z puszki żeby była pod kolor, bo przód i tak kiedyś wskoczy od eski. Nawet prawie już był.

Opublikowano
20 minut temu, Frond Side napisał:

Nawet prawie już był.

Jak to prawie:eusathink:

Opublikowano
  • Autor
16 minut temu, Adam87 napisał:

Jak to prawie:eusathink:

Był w granicach 600zl a gościu pisał ze mną i z kimś jeszcze i chyba tylko prędkość neta zaważyła na tym kto go ma :doh:

Opublikowano

A przednie błotniki? Tak jakoś odcień inny albo to moje uprzedzenie :D

Opublikowano
10 godzin temu, Frond Side napisał:

Był w granicach 600zl a gościu pisał ze mną i z kimś jeszcze i chyba tylko prędkość neta zaważyła na tym kto go ma :doh:

No to szkoda, że uciekła okazja:beksa:

Godzinę temu, trepek napisał:

A przednie błotniki? Tak jakoś odcień inny albo to moje uprzedzenie :D

Ciężko dobrać srebrny, a jeszcze ciężej pomalować żeby kolor pasował. U nas na firmie czasami pół auta się cieniuje, żeby kolor pasował idealnie.

Opublikowano
26 minut temu, Adam87 napisał:

Ciężko dobrać srebrny, a jeszcze ciężej pomalować żeby kolor pasował. U nas na firmie czasami pół auta się cieniuje, żeby kolor pasował idealnie.

Z tymi srebrnymi to jest zabawa, to prawda. Oddawałem kiedyś A2 do poprawek lakierniczych (samochód po kobiecie, w wielu miejscach różne zarysowania). Myślałem, że będą placki w miejscu malowania ale nic nie widać. Gdyby nie zdjęcia to nie wiedziałbym, gdzie było malowane. Z ciekawości zapytałem się, jak to tak pomalował - odpowiedź była krótka: srebrne trzeba lubieć malować.

Opublikowano

Lubieć to jedno, ale pomalować bez nerwów i dobrze to drugie.

Bo nawet jak ktoś lubi to i tak może malować 5-6 razy a i tak nie zawsze wyjdzie..

Opublikowano
  • Autor

Wszystko to prawda i faktycznie któryś przedni błotnik był malowany ale to u poprzednika już nawet o tym zapomniałem 

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

IMGP0647.DNGIMGP0647.DNGSwap 320/288

Wycieczka do Krynicy morskiej zaowocowała piękną żółtą kontrolka na fisie od klocków hamulcowych, której tak naprawdę się w niedalekim czasie spodziewałem. Klocki strasznie pyliły( nie chciało się patrzeć na felgi:facepalm:) a tarcze po 1km były gorące. Po rozebraniu, oczyszczeniu i ogólnej kontroli wpadła myśl o wrzuceniu czegoś konkretniejszego. Tu podziękowania dla @rs dziadek za zaciski, @Adam-Lewian za części i grupie za wszystkie info których szukałem. Jeszcze raz wielkie dzięki.

Standardowo żeby nie było lekko tylne jarzma musiałem ciąć ale prawdę mówiąc chyba tak jest nawet szybciej i wygodniej. Prawy przewód i jego łaczenie (od strony baku) był zardzewiały ale metoda na mors’a podziałała, dzięki @Dev, na szczęście po oczyszczeniu klucz do przewodów ładnie się zazębił i można było dokręcić bez sztukowania przewodu sztywnego.

Teraz konkrety, przód:

- Zaciski 320/288 - Niebieskie z palety rala

- Tarcze przod Zimmermann Coat Z 100.1249.20

- Klocki przód FERODO FDB1629

- Tarcze tył Zimmermann Coat Z 100.3310.20

- Klocki tył FERODO FDB1636

- Osłony tarcz tył

- stalowy oplot HEL’a

- płyn hamulcowy ATE SL6 1L

Teraz docieranie i zobaczymy jak duża to różnica bo wizualnie na duży +. Przy okazji minął rok od wymiany oleju także tego… Paczucha od @tomekhxc

Przesiadka z Motula na :

- Ravenol Turbo Vst 5W40 5L

- Filtr oleju MANN-FILTER W940/66 ( miał być W950/4)

-Płukanka Valvoline Engine Oil System Cleaner

Na koniec parę strzałów:zdjecie:

20190521_160449.jpg

20190710_225929.jpg

20190817_071114.jpg

20190817_075835.jpg

20190817_080523.jpg

20190818_124746.jpg

20190818_131512.jpg

20190818_134642.jpg

20190818_151249.jpg

20190818_172616.jpg

20190819_102621.jpg

20190817_081747.jpg

20190820_064441.jpg

20190820_075801.jpg

20190820_115915.jpg

IMGP064611a.JPG

IMGP064711a.JPG

Edytowane przez Frond Side

Opublikowano

Hebelki super:ok2:

U mnie też był podobny wybór gdy klocki i tarcze się kończyły:yes2:

Opublikowano

No heble fajnie wyszly ? 

Opublikowano
  • Autor

Fajnie że nie tylko mi się podoba:hi:tylko jeszcze gdzieś powietrze siedzi, odpowietrzylem na krzyż niby sam płyn już leciał i nie wiem czy do wysprzeglika nie zajrzeć bo pedał nie jest tak twardy jak powinien być i na odpalonym lekko wpada w podłogę 

Opublikowano

swapik ?

Opublikowano
1 godzinę temu, Frond Side napisał:

Fajnie że nie tylko mi się podoba:hi:tylko jeszcze gdzieś powietrze siedzi, odpowietrzylem na krzyż niby sam płyn już leciał i nie wiem czy do wysprzeglika nie zajrzeć bo pedał nie jest tak twardy jak powinien być i na odpalonym lekko wpada w podłogę 

Przepuść tył jeszcze raz albo dwa :)

ja  u sobie z 3 razy przepuszczalem bo cały czas pedal lekko wpadał. I za każdym razem poszło powietrze. 

Fajny kolor felg:)

Opublikowano
21 godzin temu, Frond Side napisał:

Ja zagrzałem układ po swap’ie i odpowietrzyłem jeszcze raz. Zacznij od najdalszego koła. Jak płyn nie uciekł ci ze zbiorniczka to odpowietrzasz bez problemu. 

Opublikowano

Fajny zestawik, tylny zacisk możesz odpowietrzać w ręce, zablokuj klockami tłoczek, zacisk w rękę i potrząsaj i odpowietrzaj, sprawdzona metoda. Całość jak się się dotrze to będzie ładnie zatrzymywać.