Przemo c Opublikowano 11 Września 2017 Opublikowano 11 Września 2017 (edytowane) Witam moja przygoda z marka Audi zaczęła sie od modelu A3 8L 1.8T 180 kM z 2000r w chwili obecnej poszła audiczka do młodszego braciszka , więc wspólnie z żonką postawiliśmy na Audi A4 B6 avant, żona wybrała kolor , a ja silnik. Tak się złożyło, że w sumie to Natalia wyczaiła te auto na olx i żyć nie dała a ja poszedłem pod pantofel i kupiliśmy to Czerwone Diabelstwo. Przejdźmy do konkretów: auto ściągnięte z Szwecji kilka tygodni temu, niestety okazało się bardzo zaniedbane na zewnątrz dwa elementy pójdą na wymianę bo ruda dała o sobie znać i chyba nie ma co reanimować i trzeba wymienić element. Model: Audi A4 B6 Avant Quattro Rok produkcji: 2002r Przebieg: 260 050 Kolor: czerwony Z3M misano Silnik: 1.8T 163 kM BFB seria Skrzynia: 5 bieg manual Jeśli chodzi o wyposażenie to ma wszystko co trzeba, a nawet czasem za dużo jak widać na fotach pakiet sline zewnątrz i w środku. W chwili obecnej planuje zająć sie mechaniką, a na wiosnę kosmetyką zewnątrz i wewnątrz. do zrobienia: rozrząd oleje filtry montaż LPG prawdopodobnie Stag lub BRC (w a3 BRC bardzo dobrze się sprawowało, więc chyba to bardziej przemawia za tym aby zamontować tą instalację) jak wspominałem na wiosnę chcę powalczyć z malowaniem dwóch elementów przedni lewy błotnik i lewe drzwi od kierowcy i zaprawki na nadkolach z tyłu kosmetyka wnętrza regeneracja przycisków od szyb, środkowego tunela, panel klimy, radia do tego uchwyty i jakieś inne pierdołki zakup opon letnich 225 45 17 polerka lamp przednich wymiana lamp tylnych naprawa spryskiwaczy xenonów wymiana żarników D1S osram 4300K( były wsadzone chinole i wyskakiwał błąd spalonych żarówek podziękowania dla H4mm3R) wymiana czujnika temp cieczy nowy bagnet i tulejka miernika oleju wymiana silniczka tylnej wycieraczki uporanie się z przewodem tylnej wycieraczki zakup rolety czujnik położenia wału podświetlenie Led tablic tylnych wymiana piór wycieraczek przód pewnie jeszcze coś wyjdzie po drodze, więc w miarę możliwości będę na bieżąco zamieszczał fotki lub opis. Edytowane 3 Czerwca 2018 przez Przemo c
WYSKUN Opublikowano 11 Września 2017 Opublikowano 11 Września 2017 Mimo że wielu woli czarny albo srebrny to ja zawsze chciałem mieć a4 lub e39 w tym kolorze:) niestety kolor rzadko spotykany:) niech służy
Przemo c Opublikowano 11 Września 2017 Autor Opublikowano 11 Września 2017 czarne jest ładne, ale czerwone szybsze
Norbas Opublikowano 11 Września 2017 Opublikowano 11 Września 2017 Graty auta. Jeszcze trochę można dołożyć z wyposażenia Coś mi się ten zewnętrzny s-line nie podoba... gdzie masz boczne listwy i poka jak to z tyłu wygląda Bezawaryjności
kufel26 Opublikowano 12 Września 2017 Opublikowano 12 Września 2017 Widziałem ja na olx. Znajomy chciał jechać ale troche daleko było. Dobra baza do modow. Z zewnątrz dołożyć tylko listwy i lotke na klape i bedzie s-line na fullu. Bezawaryjności[emoji5]Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
ZS$zajba Opublikowano 16 Września 2017 Opublikowano 16 Września 2017 Mam w takim samym kolorze Jesli chodzi o LPG ja słyszałem różne opinie odnośnie BRC, ale z tego co piszesz miałeś już instalację tej firmy, ja nie u mnie w 1.8t BFB zamontowałem STAGA w Poznaniu i jestem mega zadowolony, 20 tys przejechane na niej i jest git Bezawaryjności kolego
kupczak90 Opublikowano 20 Września 2017 Opublikowano 20 Września 2017 Siema, Mam ten sam kolor i po dobrej polerce w słońcu jest mega efekt tej perły !! Co do instalacji LPG to czy to STAG czy BRC to zazwyczaj tylko sterownik, ja polecam sterownik Staga, strojenie jest bardzo proste i można sporo rzeczy ustawiać. Co do podzespołów instalacji gazowej to zrób sobie na zapas instalacje pod większą moc (rurki fi 8mm lepszy reduktor itp.) bo na pewno się przyda jak Ci mocy zacznie brakować. A mody na 200+ nie są jakoś bardzo rozbudowane.
Przemo c Opublikowano 30 Września 2017 Autor Opublikowano 30 Września 2017 Ostatnio poczyniłem małe zakupy związane z eksploatacją czerwonki, wpadł także nowy rozrząd i pompa wody INA, również olejek i filterki oleju, pow, paliwowy i kabinowy, z tego co mnie uświadomił znajomy mechanik rozrząd w sama porę wymieniłem bo nadeszła ta pora, choć sprzedający zapewniał że niby był wymieniony w tamtym roku Teraz to mam pewność w 100%, że wymieniony do tego wymiana pompki sprysków xenonów bo padła.
Przemo c Opublikowano 10 Października 2017 Autor Opublikowano 10 Października 2017 Dziś miał wyjść mały modzik świetlny, a tu skucha H7 okazały kolorystycznie za ciepłe i do tego postójówki wyszło ze mam jednak H6W a nie W5W chyba będę musiał zrobić przeszczep, jedynie co ładnie wyszło to podświetlenie tablicy
Przemo c Opublikowano 11 Października 2017 Autor Opublikowano 11 Października 2017 także pozdr sąsiada za miedzy
Przemo c Opublikowano 25 Listopada 2017 Autor Opublikowano 25 Listopada 2017 mały modzik, a cieszy nowe oprawki w5w i zaślepki lampy tylnej dorwane w ASO
Przemo c Opublikowano 26 Listopada 2017 Autor Opublikowano 26 Listopada 2017 W dniu 11.09.2017 o 23:13, Norbas napisał: Graty auta. Jeszcze trochę można dołożyć z wyposażenia Coś mi się ten zewnętrzny s-line nie podoba... gdzie masz boczne listwy i poka jak to z tyłu wygląda Bezawaryjności boczne listwy hm w pierwszej odsłonie modelu czyli 2002 do maj 2003 nie było takich listw z tego co wyczytałem dopiero później się pojawiły
Przemo c Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Opublikowano 2 Lutego 2018 Właśnie otrzymałem małą paczuszkę od Wandeja dzięki za szybką realizację zamówienia, w wolnej chwili wpadną na koła hamule 1
Gac3k Opublikowano 2 Lutego 2018 Opublikowano 2 Lutego 2018 Super sztuka. Wrzuć więcej fotek wnętrza i całości. Powodzenia w modzeniu
Przemo c Opublikowano 20 Marca 2018 Autor Opublikowano 20 Marca 2018 Pierwsze oznaki wiosny z racji tego ze auto pochodzi ze Szwecji, a tam kamyczki zrobiły swoje do tego nasza sól zjada blachę, dziś auto postanowiłem oddać do lakiernika, przedni lewy błotnik idzie do wymiany, a tylne nadkola do malowania, do tego maska na której jest sito od kamyczków pójdzie cała w nowy lakier bo nie ma sensu robić zapraweczek jak autko wróci z malowania wrzucę kilka fotek jak to wygląda następnie pójdzie wnętrze auta do odświeżenia kilka drobiazgów już czeka na montaż trzymajcie kciuki
Gac3k Opublikowano 21 Marca 2018 Opublikowano 21 Marca 2018 Nie jesteś sam też muszę robić ale dodatkowo klapa i zderzak
Eddie92 Opublikowano 21 Marca 2018 Opublikowano 21 Marca 2018 No u mnie niestety podobnie 2 przednie błotniki i z tyłu błotniki
Rekomendowane odpowiedzi