Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Wymiana drewna - co polecacie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja tez jestem za carbonem:) jezeli chodzi o wegielek to jesli ktos nie widzial to patrzcie na ten :kox:

64594998uf8.jpg

polaczenie carbonu z ta wyczesana (jak dla mnie) tapicerka to marzenie

jak co to biore komplet :kox:[br]Dopisany: 25 Styczeń 2009, 00:54_________________________________________________malik masz moje poparcie ale quattro na tych listwach wyglada jak doklejone(jak te z naklejki na klape). straszne sterczy, u mnie na drewnie, o dziwo prawdziwym drewnie :evil: na plakietke "Q" jest wglebienie ktorego na weglowych listwach na Twojej fotce brak.

Opublikowano

Pomalować? :mysli: Robił to juz ktos na forum może?

U nas na PO MO RZU Leoneq

I jak mu to wyszło? Daje rade czy nawet nie zawracac sobie tym głowy?

Opublikowano

Pomalować? :mysli: Robił to juz ktos na forum może?

U nas na PO MO RZU Leoneq

I jak mu to wyszło? Daje rade czy nawet nie zawracac sobie tym głowy?

no zrobione było git

ale jak sie porownało ori i lakierowana to było widac roznice (inny odcien)

Przerabiał black na alu szczotkowane

Opublikowano

slaweq ja u siebie miałem malować ale jak się dowiedziałem jak trzeba się omęczyć z demontażam listwy z kokpitu to mi narazie odeszło. Miałem w planach albo czerń fortepianową albo jakiś grafit. Najwięcej zabawy z demontażem - sam zabieg lakierowania to "pikuś". :naughty:

Opublikowano

slaweq ja u siebie miałem malować ale jak się dowiedziałem jak trzeba się omęczyć z demontażam listwy z kokpitu to mi narazie odeszło. Miałem w planach albo czerń fortepianową albo jakiś grafit. Najwięcej zabawy z demontażem - sam zabieg lakierowania to "pikuś". :naughty:

Jak będzie wymieniał to i tak musi zdemontować :tongue4:

Opublikowano

malik[/b] masz moje poparcie ale quattro na tych listwach wyglada jak doklejone(jak te z naklejki na klape). straszne sterczy, u mnie na drewnie, o dziwo prawdziwym drewnie :evil: na plakietke "Q" jest wglebienie ktorego na weglowych listwach na Twojej fotce brak.

Drewno w Audi zawsze jest prawdziwe. Robione z jednego kawałka forniru. Dlatego prawie niemożliwe jest dobranie brakującego elementu do kompletu (np. popielniczki).

Listwy węglowe, które wkleiłem, to nie są oryginały tylko produkt firmy trzeciej. Robione dokładnie taką samą techniką jak oryginały Audi ale widocznie nie wzięli pod uwagę wgłębienia na logo. Gratuluję spostrzegawczośći :good:

Opublikowano

Listwy węglowe, które wkleiłem, to nie są oryginały tylko produkt firmy trzeciej.

A czy ta firma robi też listwy do B5? Gdzie znalazłeś te elementy? Na allegro? Czy w jakiś inny sposób? No i jaka jest różnica w cenie? :wink4:

Opublikowano

rafalekx też myslisz o wymianie :naughty:

Opublikowano

nom :decayed: tylko ja chcę to zrobić małym kosztem :gwizdanie: Bo aż tak bardzo mi to nie przeszkadza, i nawet deska nie wygląda źle, ale chyba wolałbym coś innego niż drewno :decayed:

Opublikowano

tylko ja chcę to zrobić małym kosztem

Z carbonem ...nie da się . :decayed:

Opublikowano

Z carbonem ...nie da się . :decayed:

Ale ja nie chcę carbonu :wallbash: Tym bardziej z Q na listwach :tongue4: pisałem już kilka razy, ragga czytaj dokładnie :decayed:

Coś innego ale nie carbon :rolleyes:

Opublikowano

Listwy węglowe, które wkleiłem, to nie są oryginały tylko produkt firmy trzeciej.

A czy ta firma robi też listwy do B5? Gdzie znalazłeś te elementy? Na allegro? Czy w jakiś inny sposób? No i jaka jest różnica w cenie? :wink4:

Oryginalny, nowy komplet listew węglowych do B6/B7 kosztuje w ASO prawie 5 tysięcy złotych :decayed:

Zestawy robione przez firmy trzecie (np. http://www.carboncopydesigns.com/ ) kosztują od 400$ do 800$ (1400 - 2800 złotych). Trzeba im jednak przesłać wcześniej swoje stare listwy, które są obklejane matą węglową a następnie lakierowane. Wychodzi to czasami nawet lepiej niż w oryginalnym zestawie z RS4.

Robią również wersje dla B5 jak i obklejanie innych elementów niż listwy.

Nie spotkałem się jeszcze z tym żeby w Polsce ktoś to zrobił na porównywalnym poziomie.

Opublikowano

nom :decayed: tylko ja chcę to zrobić małym kosztem :gwizdanie: Bo aż tak bardzo mi to nie przeszkadza, i nawet deska nie wygląda źle, ale chyba wolałbym coś innego niż drewno :decayed:

Obawiam sie, że małym kosztem to nie da się tego wymienić, żeby było ładnie i dobrze jakościowo :)

Opublikowano

Ale ja nie chcę carbonu :wallbash

A czy ta firma robi też listwy do B5? Gdzie znalazłeś te elementy? Na allegro? Czy w jakiś inny sposób? No i jaka jest różnica w cenie? :wink4

:rolleyes:

Tym bardziej z Q na listwach :tongue4

Jak Ty jesteś upierdliwy :evil:

Ignore :good: pozdrawiam

Opublikowano

Ale ja nie chcę carbonu :wallbash

A czy ta firma robi też listwy do B5? Gdzie znalazłeś te elementy? Na allegro? Czy w jakiś inny sposób? No i jaka jest różnica w cenie? :wink4

:rolleyes:

Tym bardziej z Q na listwach :tongue4

Jak Ty jesteś upierdliwy :evil:

Ignore :good: pozdrawiam

Panie Ragga, już mi ignora zasadziłeś, widzę że jesteś bardzo nerwowy i na lewo i prawo rzucasz fochami o byle co, ale mniejsza o to :polew: :oklaski:

Moje pytanie do malika dotyczyło firmy, kosztów itp. Nie wiedziałem, że firma zajmuje się tylko carbonem. Przecież firmy zajmujące się elementami dekoracyjnymi itp. mają w ofercie inne materiały (a nie tylko i wyłącznie carbon)... od samego początku pisałem że carbon mnie nie interesuje, źle zrozumiałeś moje pytania i tyle, bo ja tam nie widzę konkretnego pytania o carbon, tylko o koszt usługi i firmę jaka to wykonała, skąd się o niej dowiedział.

Dlatego zacytuję Twoje słowa kolego ragga: "pohamuj pośladki" :thumbdown:

Opublikowano

Obawiam sie, że małym kosztem to nie da się tego wymienić, żeby było ładnie i dobrze jakościowo :)

W przypadku Carbonu to się nie da ale można spróbować poszukać czegoś innego, ewentualnie wyrezać.

Opublikowano

Małym kosztem można z kimś się wymienić :wink4: Albo zrobić to gdzieś za małe pieniądze, mam na myśli skóra, flok, alkantara, plastik, wełna. Z tego co mi wstępnie kolega mówił to w 100 zeta można to mieć zrobione profi :wink4:

Opublikowano

Małym kosztem można z kimś się wymienić :wink4: Albo zrobić to gdzieś za małe pieniądze, mam na myśli skóra, flok, alkantara, plastik, wełna. Z tego co mi wstępnie kolega mówił to w 100 zeta można to mieć zrobione profi :wink4:

Jak będziesz coś wiedział to daj znać. Może sam bym się pokusił na jakąś zmianę :naughty:

Opublikowano

No niestety dostałem odpowiedź co do kosztów takiego obszycia tych dekorów alkantarą, czy flokiem... Wiadomość brzmi następująco:

Zrobiliśmy już coś takiego w Toyocie Land Cruiser i szara alcantara wyglądała bardzo fajnie.

1 mb alcantary - 430zł brutto - powinien starczyć (trzeba policzyć długość i szerokść listew)

Polecam najpierw wizytę u nas w 4Drive i wybranie koloru alcantary z próbnika.

Jeżeli wszystkie listwy zostaną wymontowane przez właściciela pojazdu i przywiezione do nas - koszt obszycia 100-150 zł. netto

Wg mnie zabieg nieopłacalny :wallbash: Ale jeszcze jedno miejsce będę odwiedzał, jak czegoś się dowiem to powiem co i ile :wink4:

Opublikowano

No niestety dostałem odpowiedź co do kosztów takiego obszycia tych dekorów alkantarą, czy flokiem... Wiadomość brzmi następująco:

Zrobiliśmy już coś takiego w Toyocie Land Cruiser i szara alcantara wyglądała bardzo fajnie.

1 mb alcantary - 430zł brutto - powinien starczyć (trzeba policzyć długość i szerokść listew)

Polecam najpierw wizytę u nas w 4Drive i wybranie koloru alcantary z próbnika.

Jeżeli wszystkie listwy zostaną wymontowane przez właściciela pojazdu i przywiezione do nas - koszt obszycia 100-150 zł. netto

Wg mnie zabieg nieopłacalny :wallbash: Ale jeszcze jedno miejsce będę odwiedzał, jak czegoś się dowiem to powiem co i ile :wink4:

Faktycznie niebardzo :confused4: