Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AYM] Montaż CB radia w schowku - fotki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a ja tam wpycham CB mędzy siedzenie a tunel, uzywam tylko w trasie więc nie potrzebuję go na codzień, ale za zapał do pracy podziwiam :good:

Opublikowano

a ja tam wpycham CB mędzy siedzenie a tunel, uzywam tylko w trasie więc nie potrzebuję go na codzień, ale za zapał do pracy podziwiam :good:

Na chwile obecna własnie tak mam między siedzeniem a podłokietnikiem, ale chciałbym własnie gdzieś tam umocować na stałe, a jakby go wpuścił w ten tunel jak pokazałem to może by nie było źle.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam planuję kupić CB i myślałem zamocować je w schowku, ale jak zrobiłeś wtyczkę do gruszki, że nie jest podłączona z frontu radyjka. I jeszcze jedno pytanko jakie wybrać radyjko President: Tommy III, Johnny III, czy Harry III? Pozdrawiam "dziako111"

Opublikowano

W tym opisie jest wylutowane gniazdo od gruchy z radia i podciągnięte w inne miejsce :wink4: Jest z tym trochę zabawy ale ja poradziłem sobie bez tego :gwizdanie:

A radio w schowku jest praktyczne... chyba że kręcisz głośnością i SQ co minutę to zmienia postać rzeczy... :cool1:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

pomysł super. pracy tez trochę trzeba włożyc. gorzej z dźwiękiem. jak ktoś używa radia to na pewno nie zamontuje go w schowku. w mojej a4 mam pod kierownicą. jest tam jakby półka. tam wcisnąłem, kabel od anteny nigdzie się nie haczy tylko nie męczyłem się z kablem zasilającym. bez wkręcania w tapicerkę. wszystko ładnie słychac. nie specjalnie z kręceniem pokręteł ale ja mam włączone na okrągło i mi pasuje.

Opublikowano

Witam.Wtrącę się w temat.Ja zabudowałem CB Radio również w schowku ale kabel z gruszki puściłem w tył,przeciągnołem go przez tunel i wypuściłem go w schowku pod podłokietnikiem.Gdy używam radia wyciągam go i nic mi nie przeszkadza.Początkowo miałem zabudowane radio pod schowkiem pasażera ale bardzo mnie to drażniło nie mówiąc już o zawadzającej gruszce.Mam radio Harry 3 i jestem z niego zadowolony-można go śmiało polecić-kabel z gruszki dałem wydłużyć o 150cm aby swobodnie go przeprowadzić pod tunelem-koszt 50zł.Mam zabudowany dodatkowy głośnik który przykręciłem pod nogami pasażera na samym końcu tunelu-słyszalność jest dobra.Docelowo planuję go zabudować do środkowej lampki oświetlenia kabiny w miejsce gdzie jest pokrętło sziberdachu a u mnie jest to zaślepione bo szibra nie mam.Planuję to montować gdy będę zmieniać podsuitkę na S-line.Najlepsze jest to że wogóle nie widać CB Radia od zewnątrz.Pozdrawiam.

20110714139.jpg

20110714140.jpg

20110714141.jpg

20110714142.jpg

20110714143.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
:hi: Koledzy, skąd najlepiej pociągnąć zasilanie do cb zamontowanego w półce pod kierownicą?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak myślicie jakiej mocy trzeba zamontować głośniczek do CB radia w lampce podsufitki ? 5W czy może być mniejszy ?

Opublikowano

A myslales aby podpiac pod centralny glosniczek? :naughty:

Opublikowano

Jak myślicie jakiej mocy trzeba zamontować głośniczek do CB radia w lampce podsufitki ? 5W czy może być mniejszy ?

5w wystarczy..większy jak chcesz to musisz zrobić jakiś mały wzmacniacz z bateryjki :tongue4: a dodatkowo z większym się nie zmieścisz w lampce..no chyba że jakiś neodymowe ale się nie opłaca..

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Czy ktoś ma fotki z instalacją głośniczka w lampce podsufitki?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pany mam mala zadumke :eusathink:

Chcialbym fajnie zabudowac radio CB i mam plan tylko musialbym radio rozebrac aby zmniejszyc gabaryty - ale po zmontowaniu efekt powinien byc zadawalajacy :decayed: - Rozbierac czy nie oto jest pytanie :decayed:

Opublikowano
Pany mam mala zadumke :eusathink:

Chcialbym fajnie zabudowac radio CB i mam plan tylko musialbym radio rozebrac aby zmniejszyc gabaryty - ale po zmontowaniu efekt powinien byc zadawalajacy :decayed: - Rozbierac czy nie oto jest pytanie :decayed:

Lepiej nie rozbierać. Obudowa często jest również radiatorem dla końcówki mocy i ekranem od zakłóceń.

Opublikowano

A ja mam obok schowka pod kierownicą, taka kieszonka jak na portfel no ciut większa, johny II w zupełności się mieści a prąd można bez problemu pociągnąć od aku a kabelek od anteny pod progiem i za pasażerem kierowcy w słupku do góry i na daszek na magnesik a gruszka... hm tylko z nią jest problem mimo, że nie jest duża. A i jeszcze głośniczek wyjąłem z obudowy i zamocowałem na półce pod kierownicą i nic się nie rzuca w oczy.

Opublikowano

Ja wlasnie jestem w trakcie operacji rozlutowywania panelu przedniego - zamontuje go w jednym miejscu a reszte np za radiem

Mam juz przygotowane przewody i wtyczke z gniazdem aby wszystko do kupy polaczyc :decayed:

No i zamontowane :decayed:

f867c10620583b9dm.jpg

Glosnik zamontowalem w lampce

Teraz planuje modzic z mikrofonem i pozbyc sie gruszki :naughty:

:banan: Mala rzecz a cieszy :banan1:

Opublikowano
Ja wlasnie jestem w trakcie operacji rozlutowywania panelu przedniego - zamontuje go w jednym miejscu a reszte np za radiem

Mam juz przygotowane przewody i wtyczke z gniazdem aby wszystko do kupy polaczyc :decayed:

No i zamontowane :decayed:

http://images41.fotosik.pl/1411/f867c10620583b9dm.jpg

Glosnik zamontowalem w lampce

Teraz planuje modzic z mikrofonem i pozbyc sie gruszki :naughty:

:banan: Mala rzecz a cieszy :banan1:

Fajnie Ci to wyszło :oklasky:Jakie radyjko tam zmieściłeś ?

Opublikowano

Dzieki :wink: tez sie ciesze z roboty

Radio Legend II M-TECHa - Troszke musialem gniazdo zapalniczki podciac ale szerokosc jak w morde ...naughty.gif

80d5e06c8099910am.jpg

Na zdjeciu wydaje sie ze jest nierowno ale w realu inaczej :thumbup1:

Opublikowano

Jeszcze jakby panel radia był w kolorze tunelu to było git.

Opublikowano

Nastepnym razem :grin:

Opublikowano

A dużo roboty było z odlutowaniem panelu i potem z połączeniem kabelkami? A i jeszcze gdzie radio schowałes ?