Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wspomaganie - płyn G004000M2 to to samo co G002000?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

do Twojego auta wlewasz zielony mineralny

Febi sobie odpusc, ja zawsze leje LHM Total-a, bije na głowe nawet ori

TOTAL LHM PLUS OLEJ HYDRAULICZNY 1L POZNAŃ (3854547239) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Opublikowano

ale mnie zbijasz z tropu, to G004000M2 jest mineralny czy syntetyczny? jak juz mam 1.5 litra to bym go zalal. a nastepnym razem wlalbym lhm. ale czy G004000M2 to mineralny olej...

Opublikowano

sam sie miotasz jak Żyd po pustym sklepie, to jest mineralny płyn, zawsze był, jest i bedzie

---------- Post dopisany at 21:20 ---------- Poprzedni post napisany at 21:19 ----------

wyciągnij zbiorniczek, przepłukaj go benzyna ekstrakcyjną, przedmuchaj spręzarka przewody, zalej świezym

pojezdzij jeden dzien i jeszcze raz to samo, 1.5l Ci wystarczy, na płukanke i wymiane

Opublikowano

dziekuje :) o to mi chodzilo...

---------- Post dopisany 16-01-2014 at 14:42 ---------- Poprzedni post napisany 11-01-2014 at 21:22 ----------

Dev... tak mnie zbiles z tropu ze kupilem ten LHM :naughty:

Opublikowano

Dobry krok :kox:

Opublikowano

dev, dlaczego do Ciebie nie mozna wyslac wiadomosci? zapelniona skrzynka?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W końcu i ja się zabrałem za wymianę.

W serwisie VW 1L/49zł i starczył na przepompowanie układu aż do czystego zielonego koloru.

A tutaj "ku przestrodze", gdyby ktoś się zastanawiał czy warto wymienić i nie jest to pepsi :grin:

(na palcu z miarki wyglądał na przezroczysty)

9eabe27a0876.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, mam mały dylemat zauważyłem niski poziom płynu w układzie wspomagania (a4 b6 1,9 tdi), niestety nie wiem co wlewał poprzedni właściciel (płyn ma kolor bursztynowy), na korku widnieje napis że układ należy zalewać olejem mineralnym. Znalazłem w garażu białą butelkę Febi z olejem mineralnym 6162 (zielony płyn). W związku z tym, że auto odstawiam w przyszłym tyg. do mechanika (na wymianę rozrządu, oleju, płynów itp.) czy mogę do tego czasu dolać w/w olej 6162?

Opublikowano
Witam, mam mały dylemat zauważyłem niski poziom płynu w układzie wspomagania (a4 b6 1,9 tdi), niestety nie wiem co wlewał poprzedni właściciel (płyn ma kolor bursztynowy), na korku widnieje napis że układ należy zalewać olejem mineralnym. Znalazłem w garażu białą butelkę Febi z olejem mineralnym 6162 (zielony płyn). W związku z tym, że auto odstawiam w przyszłym tyg. do mechanika (na wymianę rozrządu, oleju, płynów itp.) czy mogę do tego czasu dolać w/w olej 6162?

Szczerze nie mieszał bym płynów skoro nie wiesz co jest w układzie. Co znaczy że jest niski poziom na tym bagnecie jest poniżej dolnej kreski czy w ogóle nie ma na bagnecie płynu? Jak jest na bagnecie poniżej kreski to tydzień wytrzymasz chyba że masz wyciek. Wymień cały płyn z przepłukaniem układu.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

koledzy wymienialem dzis pompe wspmagania,i zalalem go plynem ferbi i weszlo 2 setki oleju i na bagnecie pokazuje max?????ile wchodzi do calego ukladu???

Opublikowano

trzeba było usunac wszystko co było

wchodzi ok 0.5 litra

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Koledzy to lepiej kupić Orion w serwisie czy lepiej Lhm total?

Koledzy to lepiej kupić Orion w serwisie czy lepiej Lhm total? Tylko widzę total plus. Jest jakaś różnica miedzy zwykłym a plus?

Opublikowano

Bierz total plus

Opublikowano

To jest dobre.

http://www.petrostar.pl/oleje/oleje_przekladniowe/xado/xado_atomic_oil_chf_1l,p1955474636

Co nie zmienia faktu że LHM też.[emoji12]

Kuźwa po LHM nic nie rdzewieje a po tym fabrycznym głównie audi magle sieczka.

A i to i to minerał.

Opublikowano

Bo LHM ma juz 60 lat a olej vw tylko 25 :wink:

Opublikowano

Ten Lhm dedykowany jest tylko dla citroena? Bo tylko taki znalazłem w necie.. Chyba ze złe szukam

Opublikowano

Jak by tego nie nazywał to i tak bedzie dobry.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Siema wszystkim

Miałem ten sam problem i dylemat. W starym A4B5 zalany miałem zielony Febi, którego później wymieniłem na SWAG-a. Z tego co się orientowałem to Febi i SWAG to jedno i to samo tylko etykieta inna. Teraz mam A4B7 i właśnie w sobotę dokonałem wymiany oleju we wspomaganiu bo też miałem niski poziom i nie bardzo wiedziałem co mam dolać, a że kolor miał bursztynowo-czerwonawy to stwierdziłem że nie dolewam nic tylko wymieniam. W mojej hurtowni nie mieli Febiego tylko SWAG-a, którego kupiłem i zalałem. I jak narazie jest ok i mam nadzieję że będzie ok. Czy ktoś z Was ma może jakieś doświadczenia z tym SWAG-iem???

• 5 tygodni później...
Opublikowano

A czy ktoś z was lał olej ATM ?

Jesli tak to czy wszystko ok?

Opublikowano

Nie znam oleju ATM tylko ATF. Jest opisane na forum B5 o tym oleju poczytaj.