Jump to content
Przerwa techniczna od 18:00. Wracamy najszybciej jak to będzie możliwe. Przepraszamy za niedogodności.
IGNORED

Xenony A4 b7 Stroboskop

Recommended Posts

Posted

Dzień dobry, 

Od zakupu auta no może chwile po zakupie borykam się problemem z xenonami. Sytuacja taka jak na filmiku który załączam poniżej. 

Sprawa jest o tyle dziwna, że czasem przejeżdżę 100/200 km i nic wszystko spoko a czasem po prostu stroboskop ;D 

Czasem lewy czasem prawy reflektor. 

Może ktoś już się spotkał z podobnym problemem i powie co to może być , czy przetwornice do wymiany czy co ;( 

Posted

Zarniki załóż nowe. Moz4 coś z wtyczkami nie łączą itp

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

Posted

a może lepiej było by rozpiąć wszystko i poczyścić? Gdyby żarniki były ujowe to by chyba nie świeciły albo inny kolor by dawały

Posted

Tak jest. pierwsze co to czyszczenie połączeń.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Posted

Mam to samo u siebie.

To nie połączenia tylko żarniki padają. Po obu stronach miga czy po jednej bo nie widać dokładnie

jak po jednej to zamień palniki stronami i się upewnisz...

Posted
19 godzin temu, Robero321 napisał:

Mam to samo u siebie.

To nie połączenia tylko żarniki padają. Po obu stronach miga czy po jednej bo nie widać dokładnie

jak po jednej to zamień palniki stronami i się upewnisz...

różnie kolego, ale masz ten problem czy go rozwiązałeś ? bo nie wiem czy żarniki czy przetwornice, jedno i drugie nie tanie ;) 

Kolejna sprawa jak się zabrać za wymianę bo chyba zderzak trzeba ściągnąć nie ? 

Posted

Nie trzeba ściągać zderzaka. Kilka śrubek i lampy w rękach :). Jest na forum temat o czyszczeniu soczewek i tam jest wszystko opisane.

Posted

Nie nie rozwiązałem miga od czasu do czasu jak jest wilgotne powietrze albo po porządnym myciu..

Nie ma tragedii z tym bo jak narazie jest to sporadyczne

Zamieniłem stronami palniki i mignięcie przeniosło się na drugi reflektor więc 100 procent pewności że to palnik a nie przetwornica czy instalacja...

Zderzak niestety trzeba zdjąć ale jak dojdziesz do wprawy to w 10 do 15 minut zdejmiesz  :)

Choć nie którzy  po prawej odkręcają zbiorniczek od płynu a po drugiej stronie wywalają całą obudowę filtra powietrza i wtedy masz jako taki dostęp do palników

W mojej wersji silnikowej niestety to nie przechodzi i tak i tak jest za mało miejsca  żeby się z tym szarpać i muszę zwalać zderzak nie mam podłogi pod silnikiem więc 10 minut i zderzak zdjęty..

U siebie musisz sprawdzić czy dasz radę 

Posted

Żarnik kaput

Posted

Lepiej wyjąć lampę

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

Posted

Czołem, podepnę się pod temat. U mnie w B6 jest podobnie:( Wykluczam raczej problem z żarnikami bo efekt występuje czasami na lewej albo prawej lampie a zdarza się i że na obu jednocześnie. Jak się pojawi to albo znika samo albo znika po włączeniu i wyłączeniu lamp. Zdarza się też że jedna z lamp sama z siebie zgaśnie i wraca po sekundzie. Wygląda jak zaniki napięcia w instalacji idącej do lamp. Xenony są oryginalne. Gdzie szukać przyczyny?

• 3 weeks later...
Posted

Temat zakończony pomogła wymiana żarników 

Pozdrawiam 

Posted

Witaj,

Mariusz napisz pls jakie żarniki wrzuciłeś?

Pozdrawiam

Posted

Napisz co wsadziłeś i skąd brałeś...?

Posted

Zarniki jakie zakupiłem to Osram Night Breaker kupiłem od gościa z forum pełna profeska szybko i sprawnie. Spisują się super chodź teraz myślę że bym kupił bielsze światło bo to jest lekko żółte w każdym razie koniec problemów

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Posted

a jaką mają one  barwę  ??

Posted
a jaką mają one  barwę  ??
4350k

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka