daglas Opublikowano 23 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2017 Kolejny dzien kolejne wyzwania. Panowie z warsztatu wymienili mi oring rurki odmy i niestety za maly przez co po jezdzie okazalo sie ze nie trzyma cisnienia ioleju silnik tanczy jak szalony. Aso na zamowienie, intercars tak samo. Wszystkie sklepy z oringami dzis pozamykane wiec trzeba bylo dzialac ... W ruch poszla miedz i miekkie lutowanie. Zamiast wymieniac oribg zrobilem sobie rurke miedzianą rozwiazanie tymczasowe aczkolwiek chyba bardziej zywotne niz ori Dodatkowo dorwalem manometr i zmierzylem w. Koncu cisnienie oleju Przy 2 tys 4.0bar Na jalowym 1,4bar Wiec bardzo ladnie w normie Zostalo jeszcze ogarnac kilka dupereli i w koncu nacieszyc sie autem.
HOLMATRO Opublikowano 23 Grudnia 2017 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Godzinę temu, daglas napisał: Zostalo jeszcze ogarnac kilka dupereli i w koncu nacieszyc sie autem. Zaraz po tym jak je ogarniesz pojawi się coś nowego.. ale odłóż to na nowy rok..
daglas Opublikowano 23 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2017 1 godzinę temu, HOLMATRO napisał: Zaraz po tym jak je ogarniesz pojawi się coś nowego.. ale odłóż to na nowy rok.. To jest postepujaca choroba, ostatnie dwa auta kupilem malo rozwojowe i ograniczalem sie tam jedynie do wymiany klockow oleju itd a tutaj mozliwosci jest wiecej stad i pomysly caly czas jakies. Najbardziej obawiam sie tematu hamowni bo jak pojade i sie dowiem co w trawie piszczy to sie zacznie ...
HOLMATRO Opublikowano 24 Grudnia 2017 Opublikowano 24 Grudnia 2017 No ja tez po nowym roku jade sie hamować i wyjdzie w praniu. Mam problem z paliwem i któraś z pomp nie domaga. Mam nadzieje ze tylko to.. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
daglas Opublikowano 24 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2017 Godzinę temu, HOLMATRO napisał: No ja tez po nowym roku jade sie hamować i wyjdzie w praniu. Mam problem z paliwem i któraś z pomp nie domaga. Mam nadzieje ze tylko to.. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk W vcds chyba mozna sprawdzic cisnienie w pompie ale nie wiem ktorej, przegladalem tylko te bloki pomiarowe
daglas Opublikowano 7 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2018 Kilka robótek do przodu ... wjechały nowe końcówki drążków ze starych jedna miała luz a druga rozerwaną osłonę Wziąłem się też za niedziałający klakson a raczej działający ale inaczej ... Przy próbie użycia palił bezpiecznik. Okazało się, że jedna z trąbek chyba za duży opór stwarzała więc póki co jedna wypadła. Przy okazji się dorzuci jedną. Dodatkowo Pod silnikiem zauważyłem że skądś cieknie płyn chłodniczy, okazało się że śruby od termostatu sie poluzowały 😕 No i zabawe ze zderzakiem miałem na dwa razy bo po pierwszym razie zauważyłem, że przód jakoś dziwnie leży. Okazało się że nie trafiłem z te regulatory na belce ale już drugie zdjęcie i założenie trwało chyba 1,5h. Przy tym zauważyłem, że mam nieźle skorodowane błotniki od wewnatrz i się zastanawiam czy lepiej kupic jakies w kolorze, czy kupic jakiekolwiek całe i do lakiernika czy te reanimować ?? Mam w Warszawie dobry zakład, zawsze tam auta oddaje ale zwykle po przeliczeniu wychodzi mi, że płace 1000 zł za element ale robota prima sort. W końcu też znalazłem chwile żeby zrobić coś z końcówkami które były w stanie
Damianq Opublikowano 7 Stycznia 2018 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Spoko wyszły końcówki Czym to ogarniałes?
daglas Opublikowano 7 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2018 49 minut temu, Damianq napisał: Spoko wyszły końcówki Czym to ogarniałes? Od wewnatr byly ostro zajechane nawet jeszcze lekkie wzery zostaly wiec srodek szczotka druciana na wkretarce. A z zewnatrz papiery wodne i jakas pasta polerska
afroo. Opublikowano 8 Stycznia 2018 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Końcówki w naszych tfsi trzeba niestety dosyć często czyścić, żeby wyglądały dobrze. Do doczyszczenia z zewnątrz wygodna jest wełna stalowa.
daglas Opublikowano 8 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2018 5 godzin temu, afroo. napisał: Końcówki w naszych tfsi trzeba niestety dosyć często czyścić, żeby wyglądały dobrze. Do doczyszczenia z zewnątrz wygodna jest wełna stalowa. O o tym akurat nie pomyslalem ale tez by sie dobrze sprawdzilo. Od srodka jednak jeszcze bede musial powalczyc
afroo. Opublikowano 8 Stycznia 2018 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Środek drutkiem tak jak mówisz albo stożkiem. LARE GĄBKA STOŻEK ŻÓŁTA CUTTING - DO FELG ITP. - ShowCarShine SHOWCARSHINE.PL LARE GĄBKA STOŻEK ŻÓŁTA CUTTING - DO FELG ITP.
daglas Opublikowano 11 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2018 Jednak sie okazalo, ze tam gdzie wzery wychodzi rdzawy nalot wiec sprobuje to zeszlifowac ale czym to pozniej zabezpieczyc bo gola blacha bedzie zaraz rdzewiec ? Ew jak sie nie da to kupie jakies inne koncowki i oddam do wspawania.
daglas Opublikowano 28 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2018 mały up odmalowany znaczek bo było sporo odprysków wypucowane felgi, usunięte odważniki i klej po nich wjechała też żółta folia na fogi
black4 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Witaj, Ładnie wyszło! Te felgi b. oryginalne... Pozdrawiam
daglas Opublikowano 11 Lutego 2018 Autor Opublikowano 11 Lutego 2018 Za pomocą kolegi Frosta zamówiłem kosmetyki do audi ale że aura mało sprzyjająca zabawie na samochodzie to wziąłem na stół swojego drugiego pacjenta i efekt mnie zadowolił
qruku Opublikowano 11 Lutego 2018 Opublikowano 11 Lutego 2018 A co to kolega @FroS-t Ci polecił ? Znając jego "chorobę detailingową" pewnie nie byle co bo różnica jest mega na plus
daglas Opublikowano 18 Lutego 2018 Autor Opublikowano 18 Lutego 2018 W dniu 11.02.2018 o 11:13, qruku napisał(a): A co to kolega @FroS-t Ci polecił ? Znając jego "chorobę detailingową" pewnie nie byle co bo różnica jest mega na plus poorboy's world professional Pricbort soft 99 fuso coat do tego glinki itd
qruku Opublikowano 18 Lutego 2018 Opublikowano 18 Lutego 2018 Na aucie chyba nie malowałeś bo wyszło super Co do tej blaszki S4 na 320 mm to nie mam przekonania
Karasik2 Opublikowano 18 Lutego 2018 Opublikowano 18 Lutego 2018 Czym malowales zaciski? Niezła krwista czerwień
daglas Opublikowano 19 Lutego 2018 Autor Opublikowano 19 Lutego 2018 7 godzin temu, qruku napisał: Na aucie chyba nie malowałeś bo wyszło super Co do tej blaszki S4 na 320 mm to nie mam przekonania Na aucie malowalem co do blaszki to jak dla mnie zacisk duzo lepiej z nia wyglada niz bez dlatego zalozylem 1
Rekomendowane odpowiedzi