Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 TDI 130] Woda pod wycieraczką kierowcy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zobacz od razu czy Ci nie pozalewało 3 przekaźników które są w puszce pod komputerem...

Opublikowano
  • Autor

wziąłem sie dzisaj za to bylem w jednym zakladzie <wczoraj moze w 10> nikt nie umie sie za to zabrac wiec przyszlo to mi. pozeczalem klucze i rozkrecalem sam nie wiem prawde mowiac gdzie to tam moglo isc. jest puszka od kabelkow z silnika do srodka auta i ona przylega do karoserki ktora jest z takimi hmm rynienkami blaszkami do gory od gory ta puszka na to sie zaklada z uszczelka i moze tam przeciekalo. zakleilem wokolo silikonem i czekam do jutra na probe jak nie to to wyrwe sobie wlosy hehe masakra mam nadzieje ze bedzie ok. pozdr

Opublikowano

Też mialem problemy z woda ale od strony pasazera. Okazolo sie że pekl plastik nad filtrem powietrza pruszkowym i przez wlot filtra do srodka prosto na podłoge i w gabke. Na szczescie bylo lato . Ale sterownik skrzyni biegów który jest w podłodze do wymiany:(

[ Dodano: 22-03-2007, 00:15 ]

Teraz wode ma w bakach bagaznika(avant) w tych schowkach bocznych. Nie mam pojecia któredy sie tam dostaje???? Prosze o pomoc .Jakies zoty wody z dachu sie zatkaly? Jesli ktos wie prosze o pomoc

Pozdro dla wszystkich :a4fan:

Opublikowano
Też mialem problemy z woda ale od strony pasazera. Okazolo sie że pekl plastik nad filtrem powietrza pruszkowym i przez wlot filtra do srodka prosto na podłoge i w gabke. Na szczescie bylo lato . Ale sterownik skrzyni biegów który jest w podłodze do wymiany:(

[ Dodano: 22-03-2007, 00:15 ]

Teraz wode ma w bakach bagaznika(avant) w tych schowkach bocznych. Nie mam pojecia któredy sie tam dostaje???? Prosze o pomoc .Jakies zoty wody z dachu sie zatkaly? Jesli ktos wie prosze o pomoc

Pozdro dla wszystkich :a4fan:

Mi w lewym boczku woda się wylała - zdemontuj klapki schowków, dobrze też wyjąć siedzące tam plestiki, odsuń roletę i pojeździj tak tydzień dwa - obserwuj czy wysycha czy dalej wilgotno.

Opublikowano

a ja mam pytnie jak za dużo nie rozbierająć i w którym miejscu to zrobić ażeby można było łapkę wsadzić głęboko pod wykładzinę pasażera z przodu i z tyłu

Opublikowano
ażeby można było łapkę wsadzić głęboko pod wykładzinę pasażera z przodu i z tyłu

Fotel wyciągnąć i jeszcze listwę na progu można odkręcić

Opublikowano

Kolego musisz sprawdzić czy masz wszystkie zaślepki gumowe- otworów w podłodze... (pod samochodem) miałem tak samo.... :wink:

Opublikowano
  • Autor

no wsumie zaklejone nieleje sie do srodka . musze wyciagnac siedzenie<jak>?? i osuszyc to wszystko tam tez <jak>?? masakra jaki syf w audi i wogole:/

Opublikowano
jaki syf w audi i wogole:/

Bluźnisz :evil: a co do wyciągania siedzeń to jest opisane w poście kolegi wiki

Tutaj

Opublikowano
  • Autor

nom zdjecia wszystko ok ale pewnie sa od Audi A4 B5 ja mam B6 i to wyglada duzo inaczej niema podobizny wsumie zadnej:/ pomozcie

Opublikowano

Kolego musisz sprawdzić czy masz wszystkie zaślepki gumowe- otworów w podłodze... (pod samochodem) miałem tak samo....

Pisales do mnie czy do Wiki.

U mnie sie leje w boczki od bagażnika(avant) najgozej jessr podczas mycia auto.

Raz przeczyscilem te cienkie listewki dachu i przez jakis czas bylo ok ale znowu sie leje :frown: :evil:

Opublikowano
ale pewnie sa od Audi A4 B5 ja mam B6 i to wyglada duzo inaczej niema podobizny wsumie zadnej

Tak to zdjęcia od B5, musisz zanurkować pod fotel i popatrze co jest pod spodem, zasada montażu jest taka sama, dwie prowadnice i zabezpieczenie z przodu

Opublikowano

sprawdz koreczki w podłodze moze zawadziłes i odadł jakis

Opublikowano
no wsumie zaklejone nieleje sie do srodka . musze wyciagnac siedzenie<jak>?? i osuszyc to wszystko tam tez <jak>?? masakra jaki syf w audi i wogole:/

Kolejny raz budowlanka - możęsz w dobrych sklepach kupić takie granulki chłonące wilgoć

Opublikowano

u mnie ciekło tam gdzie linka maski,woda stała tam gdzie komp.

Opublikowano
  • Autor

nom moge powiedziec ze autko wysuszone pomijajc dalej syf:( dopiero w poniedzialek oddaje na chemiczne czyszczenie calego autka.Ale jeden problem zostal.: mam poduszke w siedzenieu a je wysciaglem z autai odpiolem od napiecia i teraz wyskoczyl blad i mi swieci caly czas poduszka powietrzna jak to usunac?? tylko serwis??

Opublikowano

tak tylko vag_iem możesz skasować błąd. czyli albo jakiś kolega z kompem albo w ASO.

Opublikowano
teraz wyskoczyl blad i mi swieci caly czas poduszka powietrzna jak to usunac??

jeśli usuniesz przyczyne (niekontakt jakiś) to po pewnym czasie błędu już nie będzie.

Komputer sam wyczyści.

Opublikowano
  • Autor

slyszalem cos ze jak odlacze akumulator na chwile to powinno zniknac?

Opublikowano
slyszalem cos ze jak odlacze akumulator na chwile to powinno zniknac?

z tego co mi sie wydaje to poduszke tylko Vag sama niezniknie :biggrin: