grippen Opublikowano 30 Stycznia 2009 Opublikowano 30 Stycznia 2009 Panowie chciałem zapytać czy ktoś z was używa jakiegoś programu na temat napraw samochodu chodzi mi np: że wpisuję sobie części ile kosztowały kiedy wymieniałem przy jakim przebiegu a później można by było wydrukować i włożyć sobie żeby pamiętać. Tak żeby to ładnie wyglądało
grippen Opublikowano 30 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2009 nie jakiś praktyczny kumpel otwiera warsztat i chciałby coś takie go aby klientom wydawać ja mam work date ori ale to jeszcze nie to coś łatwiejszego
domelq Opublikowano 30 Stycznia 2009 Opublikowano 30 Stycznia 2009 excel ? Myślę, że to bardzo dobre rozwiązanie. rzynajmniej stworzysz taką formułę jak Tobie pasuje[br]Dopisany: 30 Styczeń 2009, 11:29_________________________________________________ nie jakiś praktyczny kumpel otwiera warsztat i chciałby coś takie go aby klientom wydawać ja mam work date ori ale to jeszcze nie to coś łatwiejszego Niech dorwie jakiegoś studenta z informatyki i mu w pół dnia coś takiego skrobnie. Napisz jak ma to mnie więcej wyglądać to się pomyśli. Fucha zawsze się przyda
cobradd Opublikowano 30 Stycznia 2009 Opublikowano 30 Stycznia 2009 koledzy wyżej dobrze mówią, w excelu można naprawdę fajne rzeczy zrobić. W jednym arkuszu robisz bazę danych gdzie za każdym razem wprowadzasz naprawę nadając jej numer + opis wykonanej usługi i co tam sobie tylko zazyczysz (potem mozna ją filtrować np wg nr rejestracyjnego) a na drugim arkuszu tworzysz ładny formularz do wydruku który po podaniu numeru naprawy automatycznie pobiera informacje jej dotyczące i drukujesz piekną karteczkę dla klienta. To jest naprawde proste, w każdej chwili możesz coś zmodyfikowac dodać, nic cię nie ogranicza poza wiedzą na temat excela Dane do bazy można wprowadzać przy użyciu formularza i postarać się o jakiś ładny wygląd tego wszystkiego.
grippen Opublikowano 30 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2009 może macie rację tylko z tego co wiem to on jest laikiem w excelu
letallec Opublikowano 30 Stycznia 2009 Opublikowano 30 Stycznia 2009 W accessie mozna w miarę łatwo fajne bazy robic, ze zdjeciami etc. W excellu trzeba znac troch vb, zeby zrobic fajna baze.
cobradd Opublikowano 30 Stycznia 2009 Opublikowano 30 Stycznia 2009 możesz mi wierzyć że bez VB tez mozna cos fajnego wykombinować, VB to już wyższa szkoła jazdy może macie rację tylko z tego co wiem to on jest laikiem w excelu zawsze się możemy dogadać mała podpowiedź, skorzystaj z dobrodziestw GOOGLE i wklep "program do obsługi warsztatu samochodowego"
Rekomendowane odpowiedzi