Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Program jaki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie chciałem zapytać czy ktoś z was używa jakiegoś programu na temat napraw samochodu chodzi mi np: że wpisuję sobie części ile kosztowały kiedy wymieniałem przy jakim przebiegu a później można by było wydrukować i włożyć sobie żeby pamiętać. Tak żeby to ładnie wyglądało :decayed:

Opublikowano

nie jakiś praktyczny kumpel otwiera warsztat i chciałby coś takie go aby klientom wydawać ja mam work date ori ale to jeszcze nie to coś łatwiejszego

Opublikowano

excel ? :polew:

Myślę, że to bardzo dobre rozwiązanie. rzynajmniej stworzysz taką formułę jak Tobie pasuje[br]Dopisany: 30 Styczeń 2009, 11:29_________________________________________________

nie jakiś praktyczny kumpel otwiera warsztat i chciałby coś takie go aby klientom wydawać ja mam work date ori ale to jeszcze nie to coś łatwiejszego

Niech dorwie jakiegoś studenta z informatyki i mu w pół dnia coś takiego skrobnie.

Napisz jak ma to mnie więcej wyglądać to się pomyśli. Fucha zawsze się przyda

Opublikowano

koledzy wyżej dobrze mówią, w excelu można naprawdę fajne rzeczy zrobić. W jednym arkuszu robisz bazę danych gdzie za każdym razem wprowadzasz naprawę nadając jej numer + opis wykonanej usługi i co tam sobie tylko zazyczysz (potem mozna ją filtrować np wg nr rejestracyjnego) a na drugim arkuszu tworzysz ładny formularz do wydruku który po podaniu numeru naprawy automatycznie pobiera informacje jej dotyczące i drukujesz piekną karteczkę dla klienta. To jest naprawde proste, w każdej chwili możesz coś zmodyfikowac dodać, nic cię nie ogranicza poza wiedzą na temat excela :decayed: Dane do bazy można wprowadzać przy użyciu formularza i postarać się o jakiś ładny wygląd tego wszystkiego.

Opublikowano

może macie rację tylko z tego co wiem to on jest laikiem w excelu

Opublikowano

W accessie mozna w miarę łatwo fajne bazy robic, ze zdjeciami etc. W excellu trzeba znac troch vb, zeby zrobic fajna baze.

Opublikowano

możesz mi wierzyć że bez VB tez mozna cos fajnego wykombinować, VB to już wyższa szkoła jazdy

może macie rację tylko z tego co wiem to on jest laikiem w excelu

zawsze się możemy dogadać :wink4:

mała podpowiedź, skorzystaj z dobrodziestw GOOGLE i wklep "program do obsługi warsztatu samochodowego"