Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

HOLMATRO's 2.0T Stage3 [331HP/456Nm] by VAGTUNE#Pop&Bangs#S4 Look#Rotor 19x9et33#Vogtland#MILLTEK#DP 3/2,75”#v-Fiz#Hebel345-S4#HEL#Autotech#K04-0064#BOSE#Cupra#etc..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No ja też chciałem już zmienić i w górach porobić fajne fotki :D ale jednak grubsze plany z tym idą :D znowu bedzie trzeba kilka miesięcy na sucharkach pożyć :D

Opublikowano
  • Autor
25 minut temu, qruku napisał:

Aha :decayed:

Zawsze przed przeglądem możesz poświecić 3 minuty na przekodowanie auta na Europę, nawet w kolejce przed wjazdem na stacje. Robisz przegląd i spowrotem USA. 

Btw muszę zajrzeć w przepisy, bo moim zdaniem to jest full legal,  nawet policja jakiś  czas temu mnie zatrzymała i pytał chłop o to, powiedziałem ze to obrys i nic mi nie zrobił. Bo przy tym kodowaniu pali ci się normalnie pozycja, DRL / BiX o zmierzchu i do tego kierunki, a z tego co pamietam nie może być kierunek zamiast pozycji / dziennych / mijania. Czyli seems legit. 

Opublikowano
  • Autor
55 minut temu, reikeb napisał:

No ja też chciałem już zmienić i w górach porobić fajne fotki :D ale jednak grubsze plany z tym idą :D znowu bedzie trzeba kilka miesięcy na sucharkach pożyć :D

Nic mi nie mów, ja już wszystkie sakiewki na lewa stronę obróciłem. Robię te heble, ściema szyb, gwint ogarnę i wrzucę i nic nie ruszam do jesieni. Jeszcze dzisiaj Halina mi oświadczyła ze chce na majówkę z dziećmi na grubszy temat jechać, wiec muszę sobie odpuścić fantazje i coś odłożyć. :facepalm:?

Opublikowano
8 godzin temu, HOLMATRO napisał:

Nic mi nie mów, ja już wszystkie sakiewki na lewa stronę obróciłem. Robię te heble, ściema szyb, gwint ogarnę i wrzucę i nic nie ruszam do jesieni. Jeszcze dzisiaj Halina mi oświadczyła ze chce na majówkę z dziećmi na grubszy temat jechać, wiec muszę sobie odpuścić fantazje i coś odłożyć. :facepalm:?

Jasiek, gdzie na tą majówkę? 

Opublikowano

No jak grubszy temat to pewnie Polinezja francuska...

A poważnie za te piniadzory wrzucone w auta to niejeden  w trip do okoła świata by pojechał ?

Edytowane przez black4

Opublikowano
  • Autor
38 minut temu, black4 napisał:

No jak grubszy temat to pewnie Polinezja francuska...

A poważnie za te piniadzory wrzucone w auta to niejeden  w trip do okoła świata by pojechał ?

:facepalm::slina:

Opublikowano

Będziesz zadowolony z tego eibach, mam taki?

Opublikowano
  • Autor
W dniu 1.02.2019 o 16:02, hasahad napisał:

Będziesz zadowolony z tego eibach, mam taki?

Wysyłam tył do regeneracji, miałem szukać czegoś innego / nowego, przód wzór jak nowy, ale regeneruje tył i będę mam nadzieje tak zadowolony jak z Votlanda, chciałbym żeby było minimalnie  bardziej twardo,  na to liczę..

Opublikowano

Jest twardo i komfortowo(na 18) mega dobre tłumienie. Nie ma jakiejs jazdy jak w ciągniku. Czuć na aucie że to już wysoka półka gwintu, dodatkowo jak jezdze gdzies na narty czy nad morze na weekend i załaduje trochę w auto nie muszę gwintu podnosić czy później opuszczać-za to mega go cenie 

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, hasahad napisał:

Jest twardo i komfortowo(na 18) mega dobre tłumienie. Nie ma jakiejs jazdy jak w ciągniku. Czuć na aucie że to już wysoka półka gwintu, dodatkowo jak jezdze gdzies na narty czy nad morze na weekend i załaduje trochę w auto nie muszę gwintu podnosić czy później opuszczać-za to mega go cenie 

Dzięki za opinie, spontaniczna decyzja o kupnie i tak chwile miałem wątpliwości czy napewno to. Ale coraz bardziej się przekonuje ze to była dobra decyzja. 

Opublikowano
  • Autor
W dniu 26.12.2018 o 11:29, H4mm3R napisał:

Na przekaźniku że na odpalonym silniku nie zakręci rozrusznikiem? 

9ECE1A12-0B68-421B-A154-ACD34C0C95BC.jpeg

o to ci Tomku chodziło ?

Opublikowano
  • Autor

Skrzynia na wierzchu już, zestaw sprzęgła wyciągnięty, nic tu nie wyglada na uszkodzone, zniszczone. Potwierdza się wiec teza o za grubych okladzinach. Jutro jak dojdzie zestaw do maklandu to będziemy z Makowskim ustalać czy dalej kevlar, czy ta nowa okładzina kevlarowo-węglowa, która jest ostatnim stopniem przed spiekiem. Podobno. 

3CD26A00-5977-4A2A-A4B4-39E9B93AFC8E.jpeg

2ABC4DC5-A423-4E4B-BAAB-21F12C90E30B.jpeg

A7E6E93D-C0E6-40EE-B5DD-13246F674F3E.jpeg

6757832B-EAED-4BBB-B195-A86C3A81FE65.jpeg

4E096020-9F81-4942-9197-1FA0C318AAA0.jpeg

stay tuned..

F9E1B16B-F308-4189-B2EB-3598125085D2.jpeg

Opublikowano
  • Autor

@golden87 tu masz jak to dzisiaj wyglądało po demontażu. Jutro jak dojdzie paczka do nich to ustalę co nowego na to kłaść. Ten luk to ta nowa ich okładzina ?

Opublikowano
28 minut temu, HOLMATRO napisał:

@golden87 tu masz jak to dzisiaj wyglądało po demontażu. Jutro jak dojdzie paczka do nich to ustalę co nowego na to kłaść. Ten luk to ta nowa ich okładzina ?

Klasyczny pierścień jak u wszystkich, Luk 8090S (która mieli w ofercie taniej 200 nie 250 zł za 240mm), to materiał  stosowany oryginalnie na tarczy dedykowanej do Sachs Performance, wiec Twoje niuty powienien znieść. 

Z tego co mi sie wydaje u Ciebie jest takie same sprzeglo jak w dizlu, 240 mm

Mi tego zestaw w dizlu (passat) 1.9 tj seryjny docisk 240 mm i wlasnie 8090s poddawal sie przy 230-240/450-460 nm

Idziesz grubo z tematem, wiec jak masz wszystko na wierchu mozesz rozwazyc zestaw taki jak u mnie i @DanielMod tj. wlasnie ten Luk8090s+ sachs performance i masz zapas pod 600 (550 zapewnia producent) nm. Tyle ze pedal sprzegla bedzie wyczuwalnie twardszy, ale zadnego drgania przy ruszaniu nie bedzie. 

Opublikowano
  • Autor
49 minut temu, golden87 napisał:

Klasyczny pierścień jak u wszystkich, Luk 8090S (która mieli w ofercie taniej 200 nie 250 zł za 240mm), to materiał  stosowany oryginalnie na tarczy dedykowanej do Sachs Performance, wiec Twoje niuty powienien znieść. 

Idziesz grubo z tematem, wiec jak masz wszystko na wierchu mozesz rozwazyc zestaw taki jak u mnie i @DanielMod tj. wlasnie ten Luk8090s+ sachs performance i masz zapas pod 600 (550 zapewnia producent) nm. Tyle ze pedal sprzegla bedzie wyczuwalnie twardszy, ale zadnego drgania przy ruszaniu nie bedzie. 

Tego luka robił makland ? Na stara tarcze ? 

Powiedz więcej o tym sachsie, co dokładnie miałbym dokupić ?

druga sprawa :

53 minuty temu, golden87 napisał:

Mi tego zestaw w dizlu (passat) 1.9 tj seryjny docisk 240 mm i wlasnie 8090s poddawal sie przy 230-240/450-460 nm

W innym aucie ? Czy sprzęgło miałeś z tego passata?

poddawal się przy tej prędkości ? 

Opublikowano
39 minut temu, HOLMATRO napisał:

Powiedz więcej o tym sachsie, co dokładnie miałbym dokupić ?

No sam docisk Sachs Performance,  koszt nowego w InterCarise okolo 1200-1300, i to wtedy powinnes wyslac razem z ta tarcze do MakLandu zeby obili Ci Lukiem 8090s i zapominasz o temacie sprzegla do konca dni auta

40 minut temu, HOLMATRO napisał:

W innym aucie ? Czy sprzęgło miałeś z tego passata? 

poddawal się przy tej prędkości ?  

Mialem poprzedniego passata oske, 250 koni, 520 niuta, znaim to osiagnolem dosicks BRD z 2.0 TDI 170 km seryjny + luk 8090s poddawał sie przy 240 koniach i 460 niutach. tyle.

Opublikowano

Macie moje porównanie Performance , chyba nie muszę pisać , po samym słoneczku widać że to ma kleić gruby Nm :D Nie mam foty drugiej tarczy co miałem żółtka na niej ale po roku wyglądał jeszcze gorzej ..51427853_2566275736779430_29655036217073

51334981_2566283226778681_38260690604125

Opublikowano
  • Autor
12 godzin temu, DanielMod napisał:

Macie moje porównanie Performance , chyba nie muszę pisać , po samym słoneczku widać że to ma kleić gruby Nm :D Nie mam foty drugiej tarczy co miałem żółtka na niej ale po roku wyglądał jeszcze gorzej ..51427853_2566275736779430_29655036217073

51334981_2566283226778681_38260690604125

Jeżeli nie zdążę już kupić docisku Performance, musi zostać seryjny, to na moje 460 Nm jaka okładzinę proponujesz żeby mi zmontowali ? Korek, tylko poprawiony, luka 8090s czy węgiel ? 

Procz tego ze tarcza była milimetr za gruba i niekomfortowo wrzucalo się jedynkę i wsteczny, czasem przy dynamicznej zmianie biegów przy sprincie potrafił bieg się odbić i generalnie z lekkim oporem biegi chodziły, to nie narzekałem na ten korek. No może jeszcze jak raz czy dwa przy starcie uslizgnalem tarcze to już miałem pojezdzone, poki nie wystygła mogłem zapomnieć o szybkiej jeździe.. 

Opublikowano
12 minut temu, HOLMATRO napisał:

Jeżeli nie zdążę już kupić docisku Performance, musi zostać seryjny, to na moje 460 Nm jaka okładzinę proponujesz żeby mi zmontowali ? Korek, tylko poprawiony, luka 8090s czy węgiel ? 

Procz tego ze tarcza była milimetr za gruba i niekomfortowo wrzucalo się jedynkę i wsteczny, czasem przy dynamicznej zmianie biegów przy sprincie potrafił bieg się odbić i generalnie z lekkim oporem biegi chodziły, to nie narzekałem na ten korek. No może jeszcze jak raz czy dwa przy starcie uslizgnalem tarcze to już miałem pojezdzone, poki nie wystygła mogłem zapomnieć o szybkiej jeździe.. 

To co za sprzeglo, ze po zagrzaniu do d*py sie nadaje i smierdzi
Daj se spokoj, zrob jak powinno byc Sachs Perfomrance + Luk 8090s.

Ja juz nie chce byc krolkiem doswiadczalnym MakLandu,

W polsce na miejscu dociski chyba ma https://www.facebook.com/sebastian.c.jaron?ref=br_rs

Mozesz jeszcze zapytac Turbo-Spawa czy nie ma jakis wzmocnionych dociskow na 240 mm.

Opublikowano
  • Autor

Zestaw sprzęgła doszedł, montujemy, testujemy. 

Zabielone 3 razy ładniej niż ostatnio, zmieniony sposób nitowania który okazał się (wstępna) przyczyną moich problemów. 

30D089B4-B13F-482E-A40D-9FF42CA9AB62.jpeg

4877141D-8AAF-45C8-8137-64DDD021FFDB.jpeg

2038B866-406B-4BB7-9B8A-5FF4497B196B.jpeg

4253EF57-166A-4B72-9CEA-52096887A053.jpeg

Dużo dyskutowałem z Makowskim, gdybym dorwał na czas docisk Sachsa Performance poszedłby Luk8090S, ale ze musi zostać seryjny zrobił jeszcze raz kevlar. Wsadziłem do kilku aut już to samo i wszędzie jest bardzo dobrze, golf GTI 350 KM przyjął kevlar jak dziecko mleko matki. 

Za kilka godzin dostanę telefon z werdyktem od mechanika, ja jutro będę przy aucie dopiero. 

Mody się kumulują, dzisiaj kupiłem kolejny element niezbędny do pewnego moda o którym wspominałem.