Sebqull Opublikowano 2 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2018 Roball-znaczy widzisz który czujnik przekłamuje? U mnie?
kamil-vag Opublikowano 2 Stycznia 2018 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Hmmm a czemu masz prędkość 0 RPM wiatraczka ? tam powinno być powyżej 2000 obr/min... Powietrze do czujnika temperatury w tablicy przyrządów -G56- jest dostarczane przez dmuchawę czujnika temperatury -V42-. Jeżeli kratka wlotowa w osłonie jednostki obsługi i wskazań sterownika układu Climatronic -J255- jest zamknięta lub dmuchawa czujnika temperatury -V42- nie pracuje, czujnik temperatury nie może poprawnie zmierzyć rzeczywistej temperatury zewnętrznej i regulacja układu klimatyzacji jest nieprawidłowa. Czujnik temperatury w tablicy przyrządów -G56- i dmuchawa czujnika temperatury -V42- są zamontowane na stałe w jednostce obsługi i wskazań sterownika układu Climatronic -J255- i nie mogą być wymieniane osobno. Przy włączonym zapłonie dmuchawa czujnika temperatury -V42- zawsze pracuje Jeżeli dmuchawa czujnika temperatury -V42- pracuje z oporami i liczba obrotów dmuchawy spada poniżej 1500 /min, zostaje to zapamiętane jako usterka w pamięci usterek jednostki obsługi i wskazań sterownika układu Climatronic -J255-. Przy temperaturze pokojowej dmuchawa czujnika temperatury -V42- pracuje z liczbą obrotów ok. 3000 /min.
roball Opublikowano 2 Stycznia 2018 Opublikowano 2 Stycznia 2018 kamil-vag - faktycznie, wiatraczek,nie zauważyłem ... sylewester mi się przedłużył, może dlatego Sebqull - czujnik jest w panelu klimatronika przy wiatraczku, jeżeli tam nie zaglądałeś to być może jest zawalony kurzem, może jakiś zimny lut, a może to problem nie z czujnikiem a z wiatraczkiem. W każdym swoim samochodzie to rozbierałem, ale teraz nie pamiętam jak to wygląda w a4 b6 i na ile jest naprawialne.
Sebqull Opublikowano 2 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2018 Patrzyłem. jest czysto i niby odczyt z tego czujnika jest ok i szybko reaguje.
Sebqull Opublikowano 2 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2018 Jeszcze chwile wcześniej chodził jutro się mu przyjżę.
Sebqull Opublikowano 3 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2018 wentylatorek chodzi, nie wiem czemu tak wyswietliło. To zły trop.
bobikos Opublikowano 3 Stycznia 2018 Opublikowano 3 Stycznia 2018 możesz jeszcze adaptację w kanale 2 zmienić na większą wartość, tak dla testów.
Sebqull Opublikowano 3 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2018 Bobikos możesz jaśniej? Z ilu na ile?
Sebqull Opublikowano 3 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2018 (edytowane) I jak to dokładnie zmienić? w które okno co wpisać? co nacisnąć? przesunięcie, które pozostaje dodane do temperatury nominalnej, zmienia koniec frontu.....-przetłumaczyłem to z tabelki (adaptacja 02 ) Edytowane 3 Stycznia 2018 przez Sebqull
Sebqull Opublikowano 3 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2018 no ok niby wiem jak to zrobić ale jaka wartośc wpisać w new value?
Sebqull Opublikowano 3 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2018 No i nie dało. Na szczęście nic nie zapisałem na stale. CHyba nikt nie miał takiego przypadku. Ciężki orzech
MaTeo85 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Opublikowano 3 Stycznia 2018 a może zacznij jeździć z funkcja auto, jak będzie Cie denerwowała głośna praca wentylatora nawiewu to go zwolnij ale nie dawaj ręcznie nawiewu na kratki i nogi tylko pozwól sterownikowi robić swoje, ciekawe czy w takim trybie regulacji tez będzie grzał 5 stopni wyżej niż nastawa.
bobikos Opublikowano 3 Stycznia 2018 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Jeszcze daj zdjecie glownego ekranu z kodowaniem sterownikaWysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Sebqull Opublikowano 3 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2018 Proszę jaśniej bo ja aż tak się nie znam
MaTeo85 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Opublikowano 3 Stycznia 2018 zrob screena tej pierwszej strony, co sie pojawia po wejsciu w sterownik klimatyzacji (jest tam opisane kodowanie i numer sterownika)
Sebqull Opublikowano 3 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2018 A nastawy podstawowe? Nic tam nie można zrobić w odpowiedniej grupie? Do czego służą?
Rekomendowane odpowiedzi