Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Montaż podświetlenia nóg po otwarciu drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dziekuje za odp. ZNALAZLEM KABEL żeby razem z lampką gasły neony, ale mam problem bo podpiołem się pod CZERWONO NIEBIESKI kabel (plus) i po chwili wybiło mi bezpiecznik :mysli: oraz sfajczył się kabel :shocked: który podpiołem do niego od neonów plus do plusa. Więc od czego jest ten kabel czerwono niebieski i dla czego mi się przewod spalił.

Moje pytanie to: czy jeśli podciągne plus od akumulatora i podepne pod niego kabel od neonów, a minus do kabla od lampki oświetlenia to czy mi to bedzie chodziło czy znowu mi wybije bezpiecznik i sfajczy kable (kabel się stopił po podpięciu pod czerwono niebieski {w fotostory plusem miał byc czerwono niebieski kabel).

Opublikowano

cos zle podpieles.Albo bieguny pomyliles.Mozna tak zrobic ja podpialem sie pod kostki i dziala dobrze

Opublikowano

jeżeli bym zle podpioł kable to neony by mi sie wogóle nie zaswieciły, podpiołem dobrze plus od neonów do kabla czerwono niebieskiego a minus do lampki oswietlenia (od lampki oświetlenia wychodzą trzy kable jeden to plus a dwa pozostałę to minus z ta różnicą ze przy jednym swiatło gaśnie a przy durgim minusie swieci caly czas).

Chciałbym sie jeszcze zapytac jezeli wezme minus od akumulaatora to do kabla ile urzadzen mogę miec jednoczescie podlączonych?

Opublikowano
  • Autor

Witam,

Mam pytanie odnośnie podpięcia neonów pod nogami W KTÓRE PRZEWODY SIĘ WPIĄC ABY GASŁY RAZEM Z LAMPKĄ a nie od razu po zamknięciu drzwi, którędy idą przewody od lampki z góry żeby sięw nie wpiąc. Z góry dziękuje za odpowiedź.

diody mi nie gasną odrazu po zamknięciu drzwi tylko razem z lampką, inaczej takie coś byłoby nieestetyczne i bym się w to nie bawił... Ja jak raz podłączyłem odwrotnie to mi lekko żarzyło.

Opublikowano
diody mi nie gasną odrazu po zamknięciu drzwi tylko razem z lampką, inaczej takie coś byłoby nieestetyczne i bym się w to nie bawił... Ja jak raz podłączyłem odwrotnie to mi lekko żarzyło

ja mam dwie listwy po 12 diod w jednej podlaczylem jednym kablem do tego czerwono niebieskiekgo plusa czy te diody mogły miec za duzy pobor pradu i popalio przewody.

Opublikowano
  • Autor

chyba nie. raczej zwykła zwara.

Opublikowano

Dział "Warsztat- zrób to sam" jest po to,aby pokazać jakiś nowy mod w aucie,a nie prowadzenie dyskusji -posty nic nie wnoszące do tematu-będą bezwzględnie kasowane

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Mam pytanie odnośnie podpięcia neonów pod nogami W KTÓRE PRZEWODY SIĘ WPIĄC ABY GASŁY RAZEM Z LAMPKĄ a nie od razu po zamknięciu drzwi, którędy idą przewody od lampki z góry żeby sięw nie wpiąc. Z góry dziękuje za odpowiedź.

diody mi nie gasną odrazu po zamknięciu drzwi tylko razem z lampką, inaczej takie coś byłoby nieestetyczne i bym się w to nie bawił... Ja jak raz podłączyłem odwrotnie to mi lekko żarzyło.

Możesz napisać w jakie dokładnie kable się wpiołeś że tak Ci to działa?

Z góry dzięki.

Opublikowano
  • Autor

dokładnie tak jak pisze w pierwszym poście :good:

Opublikowano

Witam,

Możesz napisać w jakie dokładnie kable się wpiołeś że tak Ci to działa?

Z góry dzięki.

groszek27 Plus podenij do kabla czerwono niebieskiego, a minus: jeżeli podepniesz pod kabel brązowo-biały to ci sięświatła bedą wyłączały się od razu po zamknięciu drzwi, jak cchcesz żeby swiatła gasły razem z lampka od oświetlenia kabiny to musisz znaleźc kabel od lampki czyli kabel czary z zielonym paskiem pod który się trzeba podpiąc . Ja się pod niego podpiołem i teraz jestem zadowolony z efektu :naughty: neonki gasnął mi razem z lampką :wink4:

P.S mała rzecz a cieszy :beer1: :pleasantry::buhaha:

Opublikowano

TO jaki w końcu ten kablel?

Czarny z zielonym? czy szary z zielonym?

W weekend się za to wezmę :)

Opublikowano

Ja zrobiłem tak jak w pierwszym poście czyli jeden kabel pod bezpiecznik a drugi pod kabelek brązowo - biały i światła gasną razem z lampką u góry i jak zamknę drzwi to dopiero po chwili przyciemniają sie i gasną. Fajnie to wygląda :>[br]Dopisany: 08 Kwiecień 2010, 17:18_________________________________________________Dzisiaj zakupiłem żarówki led do oświetlenia wnętrza i zadowolony zakładam najpierw tą rurkową później te mniejsze i d**a ta w środku świeci a te dwie po bokach nie :kwasny: . Nie mam szyber dachu a na środku mam 3 żarówki. Miał może ktoś jakiś problem z tym? Da to sie jakoś zrobić bo kombinuje już z pół godziny zmieniam kabelki i dalej nie świeci :wallbash:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

wyrezał juz ktos podświetlenie drzwi w boczkach lub nóg po otwarciu danych drzwi.Czytałem ze mozna tak zrobic ale nie zauwazyłem aby juz ktos tego dokonał :wink4:

PS : jak ktos by potrzebował lampek w boczki to mogę załatwic za 10 -12 zł/szt czerwone lub białe

Opublikowano

Solar :bicz3: wepnij tak jak ja sie wpiolem, na pierwszej stronie sa fotki, ponad rok czasu juz tak mam i nic sie nie dzieje, lampki zapalaja sie w zaleznosci od tego ktore drzwi otworzysz, niestety nie mam jeszcze tylu zrobionego bo kurcze nie mam czasu ale jak bys sie zdecydowal to podajesz staly + do lampki a drugi kabelek ciagniesz do krancowki, i tyle jak chcesz to jutro bede grzebal w aucie to pstrykne fotke i zaznacze jak podpiac tyl,

a teraz taka uwaga jak byc sie zdecydowal na montarz:

1 u mnie po wycicciu dziur w boczkach i wsadzeniu w nie lempki, lekko wystaja i delikatnie ocieraja o uszczelke

2 przy wycinaniu uwazaj zebys nie wycial dziury za wysoko bo trafisz w blache i lampka nie bedzie chciala wejsc

jak cos to pisz postaram sie pomoc

Opublikowano

w tej kosce co ukazałes na foto mam sterowanie centralnym zamkiem domykanie otwieranie itp itd więc lipa dzis jeszcze sie rozejrze co i jak sie dzieje w kostkach.probówka i do dzieła.To czyli " - " jest odpowiedzialny za oswietlenie a stały plus :rolleyes:

Opublikowano

ja sie wpiolem w ta kostke, tez mam domykanie itp i wszystko chdzi bez zadnych problemow

To czyli " - " jest odpowiedzialny za oswietlenie a stały plus

dokladnie, bo jak chcesz zeby kazde drzwi mialo swoje swiatelko to tak musie byc i (-) podawany z krancowki [br]Dopisany: 26 Kwiecień 2010, 20:56_________________________________________________

Opublikowano

Robiłem to wczoraj i nie wiem dlaczego, ale początkowo nie wychodziło mi nic. Wyszło na to, że chyba za dużo Cuba Libre :)

Nie odkręcałem tej półki pod kierownicą, kabel pod nogi pasażera da radę ułożyć bez tego, tylko z głową i uważać na pedały.

Nie ciągnąlem kabla z skrzynki bezpieczników; jak ktoś napisał wcześniej: czerwono-niebieski oraz biało-brązowy z brązowej wtyczki w najniższym rzędzie rozdzielnicy. Stąd mamy piękne, ściemniające się oświetlenie nóg kierowcy i pasażera (tyłu nie ruszałem, nie mam koncepcji gdzie umieścić żarówki).

A z wtyczki z 4go zdjęcią dropsone'a (2gi post w tym wątku) idzie podobnie, ale bez ściemniania. No i nie mam brązowobiałego kabelka, u mnie "drzwi kierowcy" oraz "drzwi dowolne" jest odpowiednio w brązowo-żółtym oraz podwójnym brązowym. To będziez dobre w dalszym stadium, czyli oświetlenie pod otwarte drzwi.

Opublikowano

Stary z tyłu możesz umieścić żrówki (o ile robisz na diodach) tak jak ja to zrobiłem. Koncepcja naprawdę bardzo elegancka i ciekawa. Tu masz link do artykułu:

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_montaz_podswietlenia_nog_po_otwarciu_drzwi-t64122.0.html;msg1062332#msg1062332

Znajdziesz w nim wszystko co potzreba. Pozdrawiam

Opublikowano

A oto moja wersja podświetlenia pod nogami :naughty:

9a9c27b55ac982d0med.jpg

Opublikowano

no i elegancko a z tyłu jak masz zrobione?????