czorny27 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Witam.Wczoraj na lpg auto szarpalo przegrywalo nie dało się jechać.Na benzynę wsio ok.Podpiąłem vcds wypluło wypadanie zaplonów 1,3,4.Ale tylko na lpg.Zamieniłem cewki od kolegi z 1.8t to samo.Na benzynę ok a gaz kuleje.Sprawdziłem bloki 13,14,15,16Na benzynynie wszędzie zera.Na lpg masakra wypadanie zaołonów wypada tak 1 cylinder 22 cylinder 24 cylinder skacze między 200-300Dodam że gniazda mam zalane olejem.Czy to poszła uszczelka pod klawiatura i zacząć od tego?? I to może być przyczyną nierównej pracy silnika.Bo nie wiem czy to wina gazu.Pomożcie coś Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka
MaTeo85 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Opublikowano 9 Grudnia 2017 jak na benzynie ok to szukaj w gazie. podepnij się pod gaz sprawdź czy sa błędy, jak nie masz jak to gazownik i niech szuka. Może filtry, może wtryski padają, może już czas zmienić świece... Wróżenie z fusów
czorny27 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2017 Właśnie we wtorek jestem umówiony z gazownikiem w lodzi bo benzyna chodzi jak marzenie.W blokach pomiarowych na każdym cylindrze wszędzie zera. Na lpg cuda na kiju się dzieją w vcdsie.Filtry gazowe rok temu zrobione max 6 tysi.Co do wtryskow nie wiem mają 3 lata. A auto kupione rok temu.Pytam o ten olej w gniazdach bo przed wizytą u gaziarza zabralbym się za uszczelkę tylko nie wiem czy sobie kosztów zbędnych nie zrobię.Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka
radekjez Opublikowano 9 Grudnia 2017 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Witam.Wczoraj na lpg auto szarpalo przegrywalo nie dało się jechać.Na benzynę wsio ok.Podpiąłem vcds wypluło wypadanie zaplonów 1,3,4.Ale tylko na lpg.Zamieniłem cewki od kolegi z 1.8t to samo.Na benzynę ok a gaz kuleje.Sprawdziłem bloki 13,14,15,16Na benzynynie wszędzie zera.Na lpg masakra wypadanie zaołonów wypada tak 1 cylinder 22 cylinder 24 cylinder skacze między 200-300Dodam że gniazda mam zalane olejem.Czy to poszła uszczelka pod klawiatura i zacząć od tego?? I to może być przyczyną nierównej pracy silnika.Bo nie wiem czy to wina gazu.Pomożcie coś Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Jak swiece zalane olejem uszczelka pod klawiaturaWysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
czorny27 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2017 Czy może to być powód że wypadają zapłony tylko na lpg a benzyna chodzi dobrze.?Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka
radekjez Opublikowano 9 Grudnia 2017 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Czy może to być powód że wypadają zapłony tylko na lpg a benzyna chodzi dobrze.?Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu TapatalkaZmien uszczelke erling org ja u siebie tak mialem a te silniki nie zabardzo znosza gaz mialem ten samochod prawie 6 lat i sama benz i nigdy nie mialem problemow z silnikiem a jak siedzialem na forum to ci co mieli gaz to porazka caly czas cos Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
przem8 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Opublikowano 9 Grudnia 2017 17 minut temu, czorny27 napisał: Czy może to być powód że wypadają zapłony tylko na lpg a benzyna chodzi dobrze.? Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Wypadanie masz na zimnym silniku czy bez znaczenia? Możesz mieć zalepione wtryski gazu. U siebie czyściłem po 20tys. ale wypadanie miałem tylko na zimnym po przełączeniu na lpg.
czorny27 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2017 Wypadanie jest i na zimnym i na ciepym silniku.Dzieje się coś takiego na lpg na benzynę same zera a lpg cus takiego Benzyna jest okej.Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka
czorny27 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2017 Obstawiam w ciemno właśnie wtryski są hany złote.Tylko pytanie czy uszczelka może takiego bałaganu narobić Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka
rade Opublikowano 9 Grudnia 2017 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Uszczelkę tak czy siak musisz wymienić, więc nie rozumiem tu problemu Zamień świece miejscami skoro cewki zamieniałeś, a potem możesz jeszcze wtryski gazu zamienić miejscami, będziesz miał odpowiedź co jest nie tak.
czorny27 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2017 Świece to i tak wymienię profilaktycznie komplet.Do wtryskow lpg to wolałbym się sam nie dotykać gdyż nie ogarniam tego tematu wcale u boję się tego tknać.Dopytuje tak o ta uszczelkę ponieważ do gaziarza mam jednak kawałek drogi a .Iza się okazać że to nie będzie to.I bił mnie z tropu ten olej w cewkach Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka
darko Opublikowano 9 Grudnia 2017 Opublikowano 9 Grudnia 2017 7 godzin temu, czorny27 napisał: Dodam że gniazda mam zalane olejem. i to jest prawdopodobna przyczyna wypadania zapłonów na lpg, do wymiany uszczelka pod pokrywą i świece,bo one się tym oleju gotują
czorny27 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2017 Jutro zmiana uszczelki i świec w takim razieGazownik na drugi plan gdyby okazało się że to nie wina oleju w gniazdach.Panowie ori uszczelka to tam elringa siedzi Nie???Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka
enrike2 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Opublikowano 11 Grudnia 2017 To napewno będzie uszczelka a że dzieje się tak tylko na lpg to dlatego że gaz jest bardziej czuły a na benzynie też by się pojawiło wypadanie z czasem. Pozdrawiam
czorny27 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2017 No i niestety d*pa.....Świece nówki, uszczelka nowka a gaziwo jak kulalo tak kuleje....Wkur.....jestem ostro ....Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka
przem8 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Jedź na czyszczenie wtrysków gazowych.
czorny27 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2017 Tak już jestem umowiony z gazownikiemOdezwę się po operacji..Wieczorem podepnę jeszcze vaga lukne co tam się dzieje...Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka
czorny27 Opublikowano 14 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2017 Więc tak.Przyczyna wypadania zaplonów usunięta.Padnięte wtryski HANY. Cały czas puszczały gaz.Zamiana na baraki i auto dostalo drugie życie.Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka
radekjez Opublikowano 14 Grudnia 2017 Opublikowano 14 Grudnia 2017 Więc tak.Przyczyna wypadania zaplonów usunięta.Padnięte wtryski HANY. Cały czas puszczały gaz.Zamiana na baraki i auto dostalo drugie życie.Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu TapatalkaTo git tylko latac Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi