Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Samoczynne zamykanie auta na zapłonie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, mam pewien problem z moim A4 B7 2005 r. Mianowicie niedawno pojechałem na myjnie i jak zwykle nie gasiłem silnika bo się nie opłacało na te 3 min. Jakie było moje zdziwienie jak po umyciu okazało się że drzwi są zamknięte. Dobrze że miałem niedaleko do domu to podszedłem po zapasowe klucze i otworzyłem je z kluczyka. Dodam że bagażnik mogłem normalnie otworzyć więc zaryglowało mi tylko drzwi. Wczoraj sytuacja się powtórzyła pod domem, odpaliłem auto przejechałem może 300m, wysiadłem z niego żeby je odśnieżyć i znów drzwi zaryglowane. Ktoś wie czym to może być spowodowane ? ja rozumiem że drzwi się ryglują jak się przekroczy te 15 km/h ale żeby na postoju ?

Edytowane przez madeinitaly

Opublikowano

Póki kluczyk jest w stacyjce to nie ma prawa się zaryglować. Ogólnie jak nie ma kluczyka w stacyjce to też mam losowe ryglowanie się drzwi. Ponadto nawet jak odchodząc od auta wciśniesz na pilocie nie zamykanie a otwieranie to auto i tak się zamknie po pewnym czasie samo.

Opublikowano
  • Autor

też tak myślę a jednak. Nie jest to regułą ale zdarzają się sytuacje gdzie jak wspomniałem zostawię odpalone auto na myjni i jak wracam to czeka mnie zdziwienie.

Opublikowano

podłącze się do tematu też mam tak nie raz że otworzę auto i po pewnym czasie samo się zarygluję to jest normalne ?

Opublikowano

Jak otworzysz, ale nie wejdziesz do środka i nie włożysz kluczyka do stacyjki to się zamknie samo, to takie zabezpieczenie w razie jakbyś przypadkowo otworzył auto z kluczyka w kieszeni itd...

Opublikowano

maryn_08 w sytuacji kiedy wciśniesz na pilocie otwieranie auta ale fizycznie nie otworzysz żadnych drzwi to po jakimś czasie auto samo się zamknie.

co do samoczynnego zamykania u kolegi madeinitaly to skontrolował bym wiązkę w drzwiach czy cos nie zaśniedziało i nie jest wilgotne na stykach, miałem podobny problem wariującego zamka, samoczynnego opuszczania szyb itp., co prawda nie w a4 ale też w aucie z grupy VAGa. 

Opublikowano

Może szwankuje zalany moduł komfortu bo przy odpalonym aucie nie powinny się same ryglować drzwi.

VAG wypluwa jakieś błędy ???

Bo to podstawa do diagnostyki.

Opublikowano
  • Autor

na poniedziałek załatwię dopiero VAG i go sprawdzę, sam jestem ciekawy co tam krzyknie

Opublikowano

Nie czekaj na vag bo on wody nie pokazuje. Sprawdź czy moduł nie jest zawilgocony lub zalany.

Opublikowano
  • Autor

sprawdziłem, wszystko czyste suche jak z fabryki...

Opublikowano

To przejrzyj gumowe przelotki w drzwiach, mogą być przetarte/przerwane przewody...

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj zrobiłem mały test, przejechałem się kawałek żeby zamki się zaryglowały. Zatrzymałem się, odsunąłem szybę wysiadłem z auta zatrzasnąłem drzwi no i zamek oczywiście zamknięty. Wygląda mi na to że przy otwieraniu drzwi kierowcy nie odbezpiecza zamków. Lampka na drzwiach z kluczykiem gaśnie a mimo to zamki trzymają.