Opublikowano 2 Lutego 200917 l Elegancko jarko czekam na dalsze efekty wymiany Jak się zrobi wiosna to też sobie wyrezam takie coś
Opublikowano 2 Lutego 200917 l Autor Jarko jest dobrze Czyli nie warto sie bawić w moduły po ok 30zł Tylko teraz zastanawia mnie jedno jakiej długosci kupić te LEDy 36 czy 42mm
Opublikowano 2 Lutego 200917 l Można jeszcze dać taką: http://moto.allegro.pl/item535009893_zarowki_rurkowe_42mm_hp_super_mocne_ledy_tanio.html Porównywałem do tego co założyłem i daje jeszcze więcej światła, tyle że koszt to 17zł netto. Co do długości to ja mam 42 i są idealne. Jak mi się da to zmienię dzisiaj całe oświetlenie i zobaczymy czy wystarczy, tylko jeszcze nie wiem co do tych punktowych zapodać - może w sklepie coś doradzą [br]Dopisany: 02 Luty 2009, 12:13_________________________________________________ Elegancko jarko czekam na dalsze efekty wymiany Jak się zrobi wiosna to też sobie wyrezam takie coś Wróciłem ze spota, w autku cieplutko, śrubokręt do ręki i sie bawisz Stajesz w jakimś ciemnym miejscu i dokładnie widzisz efekty Swojej pracy
Opublikowano 2 Lutego 200917 l Wróciłem ze spota, w autku cieplutko, śrubokręt do ręki i sie bawisz Stajesz w jakimś ciemnym miejscu i dokładnie widzisz efekty Swojej pracy Jakoś nie mam teraz motywacji. Tymbardziej że mam jeszcze parę innych spraw na głowie. Dopiero bliżej wiosny będę rezał
Opublikowano 4 Lutego 200917 l witam czytam watek i mam delikatny metlik, mam wielką prośbe... mam dostęp do większości rodzaji diód i innych zarników... bardzo prosze o napisanie mi oznaczeń diód do podsufitki tablicy rejestracyjnej, i zarówki w climatroniku gdyż mi się spaliła... bardzo prosze o pomoc...
Opublikowano 6 Lutego 200917 l Oki, kolejne fotki. Wymieniłem wszystkie żarówki bez tylko jednej w bagażniku - brakło mi Wnioski: Te co dałem foty wcześniej są super i wystarczaja. Pasują na przód i do bagaznika, potrzebne 4 sztuki. Pozostałe żaróweczki jakie wymieniałem - te punktowe - niestety dostałem kiepskie diody i wielka lipa jak dla mnie Tak samo w oświetleniu nóg tez mi nie wyszło... Czekam wiec na Wasze propozycje, jakie diody kupic w te miejsca. Dajcie jakiegoś linka z allego to przetestuje Aha, dodam że ja mam B5 po II lifcie i troszkę inne oświetlenie jak w pozostałych B5. A oto efekty mej pracy przed wymianą po wymianie
Opublikowano 7 Lutego 200917 l Autor Nie no Jarko zrobiłeś to tak jak ja chciałem gdy poruszyłem ten temat Powiedz mi jakie tam zaróweczki wchodzą w te małe światełka i jak sie ten tylni panel ściąga?? teraz mam sesje i tak jakoś nie zajmuje sie tym temataem ale jak tylko sie skączy :gwizdanie:
Opublikowano 7 Lutego 200917 l A właśnie a propos żarówek w klimatroniku. Żeby wymienić te podświetlające przyciski to dużo jest z tym roboty bo nie wiem czy się za to zabierać teraz czy jak będzie pogoda łaskawsza w cieplejsze powietrze PS. jarko fajnie na tych diodach wygląda to oświetlenie
Opublikowano 7 Lutego 200917 l arczi900819 a Ty znowu jakies problemy stwarzasz przyjezdzasz do mnie z dobrym załacznikiem :beer1: do godzinki z małymi przerwami :beer1: rezam w moim monster garage przy Twoim aucie i masz wymienione zaróweczki w przyciskach na klimatroniku
Opublikowano 7 Lutego 200917 l jarko-jestem pod wrazeniem i chyba tez sie skusze na takie oswietlenie
Opublikowano 7 Lutego 200917 l Nie no Solar bez przesady Teraz za zimno jeszcze na taką robotę. Będzie cieplej to pomyślę, a pytałem czy dużo z tym zabawy bo kolega jabolsb wspomniał o podświetleniu klimatronika i mi się tak przypomniało.... A panel i tak muszę zdjąć bo cuś nie łączy dobrze i chyba trzeba będzie troszkę z lutownicą poszaleć a przy okazji podświetlenie zrobić. Może diody wstawię to będzie pewniejsze od tych żarówek...
Opublikowano 8 Lutego 200917 l Dzięki Pany Jeszcze dam w nogi diody i już będzie komplet Spróbuje z takimi: http://allegro.pl/item538483428_ba9s_t4w_w5w_t10_hp_smd_boczne_postojowki_ss.html
Opublikowano 8 Lutego 200917 l No na diodach to od razu inna bajka.... Ja tak się zastanawiam jak by mi się w końcu zebrało na te rezanie z diodami to może od razu by wstawić podświetlenie na nogi do tylnej kanapy jak szaleć to szaleć
Opublikowano 9 Lutego 200917 l Ja tak się zastanawiam jak by mi się w końcu zebrało na te rezanie z diodami to może od razu by wstawić podświetlenie na nogi do tylnej kanapy jak szaleć to szaleć No powiem Ci że gdzieś ostatnio o tym przeczytałem i troszku mnie to zaintrygowało Tylko kurcze gdzie zamontować lampkę A może lepiej zrobić oświetlenie w drzwiach, od spodu
Opublikowano 9 Lutego 200917 l Panowie, Prosilbym o pomoc, jak zdemontowac szkielo w lampce sufitowej aby wymienic zarowki? Nie chce tam nic polamac i zeby mi nie spadalo potem na glowe :gwizdanie: A jak juz zdejme szkielko to jak zdemontowac cala lampke? To samo dotyczy lampki tylnej dla pasazerow. Z gory dzieki za pomoc.
Opublikowano 9 Lutego 200917 l "nic na siłę - wszystko młotkiem" zwykły zatrzask. Umiejętnie podważyć i gotowe
Opublikowano 9 Lutego 200917 l płaski śrubokręt, delikatnie podważ i gotowe wszystkie osłony lampek podobnie się zdejmuje.
Opublikowano 12 Lutego 200917 l Działałeś jarko ostatnio coś w temacie podświetlania ? Na razie nie, ale może dzisiaj coś podziałam Spadam na zakupy, na allegro :gwizdanie:[br]Dopisany: 12 Luty 2009, 10:13_________________________________________________No i kupiłem diody Jak przyślą to będzie rezanko
Opublikowano 12 Lutego 200917 l Autor Działałeś jarko ostatnio coś w temacie podświetlania ? Na razie nie, ale może dzisiaj coś podziałam Spadam na zakupy, na allegro :gwizdanie:[br]Dopisany: 12 Luty 2009, 10:13_________________________________________________No i kupiłem diody Jak przyślą to będzie rezanko pokaż które kupiłes