Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Oświetlenie wnętrza - wymiana na LED(info 1 post)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jarko działaj działaj :decayed:

Ostatnio jakoś wene na to oświetlenie straciłem, teraz czyms innym sie zajmuję :gwizdanie:

wkrótce prezentacja :naughty:

może przy tych czujnikach zmierzchu - bo tylko z tego względu dałbym czerwony dól - mi sie na nowo zechce dłubać, chociaż...

mam jeszcze film na CA i teraz za tym się rozglądam :kox:

Opublikowano
  • Autor

Ale znowu z tym czujnikeim zmierzchu, on bedzie sie zapalał jeśli zrobi sie ciemno, a jak to bedzie z podłaczeniem tylko wtedy gdy drzwi sie otworzy??? otwierając drzwi zapala sie tylko tam gdzie drzwi otwarte, a tym przypadku mam rozumieć że to sie swieci nonstop :mysli:

A CA dobra sprawa sam bym to dłubnął nawet mam już radio ale niestety z niebieskim wyświetlaczem i niechce mi sie go wstawiać do :a4fan:

Opublikowano

Ale znowu z tym czujnikiem zmierzchu, on będzie sie zapalał jeśli zrobi sie ciemno, a jak to będzie z podłączeniem tylko wtedy gdy drzwi sie otworzy??? otwierając drzwi zapala sie tylko tam gdzie drzwi otwarte, a tym przypadku mam rozumieć że to sie świeci nonstop :mysli:

Trza by zrobić tak:

robisz normalną instalacje gdzie oświetlenie nóg zapala Ci sie przy wsiadaniu - osobno tył, osobno przód :naughty:

z czujnikiem zmierzchu to już osobna dodatkowa instalacja - robi się ciemno, albo do tunelu wjeżdżasz i Ci się znowu podświetlenie zapala :naughty: tylko w tym przypadku dobrze by było żeby słabiej jak przy wsiadaniu się świeciło :mysli:

Opublikowano
  • Autor

W sumie na zapalaniu oswietlenie wnetrza automatycznie mi nie zalezy, bo przecież jeżdżąc normalnie nie jeżdże z zapalonym swiatełkiem w kabinie, a dodając ten czujnik bedzie mi sie zapalało jak wjade w ten przykładowy tunel.

Najlepszym rozwiazaniem było by podpiac sie pod czujnik otwartych drzwi w samochdach z licznikiem który to pokazuje na fisie(u mnie niestety nie ma tego bajeru niewiem czemu, skoro pokazuje mi że bagaznik mam niedomknięty) i wtedy było by prawie jak z fabryki otwierasz drzwi zapala sie światełko pod nogami(czerwone :kox: ) Ewentualnie rozebrac tapicerke tylną i podpiąć sie do światełka otwartych drzwi, wtedy też by działało :naughty:

Opublikowano

Najlepszym rozwiazaniem było by podpiac sie pod czujnik otwartych drzwi w samochdach z licznikiem który to pokazuje na fisie(u mnie niestety nie ma tego bajeru niewiem czemu, skoro pokazuje mi że bagaznik mam niedomknięty)

pytałem, kwestia zabawy vagiem :)

ja mam tak samo jak Ty i też bym to chciał zmienić... jest magik na forum, który wie jak to zrobić :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

ja mam tak samo jak Ty i też bym to chciał zmienić... jest magik na forum, który wie jak to zrobić :gwizdanie:

To jak cos sie dowiesz to załóż wątek na ten temat w warsztacie pare osób napewno skorzysta.

Mam nadzieje że to nie jest zalezne od wersji licznika(bo ja mam ten z analogowym zegarkiem jeszcze) :disgust:

Opublikowano

To jak cos sie dowiesz to załóż wątek na ten temat w warsztacie pare osób napewno skorzysta.

Mam nadzieje że to nie jest zalezne od wersji licznika(bo ja mam ten z analogowym zegarkiem jeszcze) :disgust:

podobno nie bo tez mam analog a o taki właśnie pytałem...

sprawa nie jest prosta, bo kolega nie z KR, a ja sie na vagu nie znam - jego tłumaczenie jak to zrobić nie za wiele mi mówi :wink4:

ale może cos sie uda wykombinować :naughty:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ładnie wam to wszystko powychodziło będe działał w tym tygodniu i też tak zrobie jak Moskal tył i przód tylko będe chciał tak zrobić że jak włącze przycisk np: lewy to zaopala się tylko lewa strona samochodu i prawy to druga strona ciekaw jestem jaki będzie efekt akurat leży w szafie gdzieś lampka z podświetlanymi przyciskami i diodami tylko nie wiem czy nie będe musiał wywalić podświetlanej gałki aby ten efekt był wyrażny poświaty

Opublikowano

Koledzy ja dziś włożyłem zaróewki Ba9s do przodu do podsufitki i sie okazało ze w oprawce zamiast + byc na koncowce zarówki w oprawce jest on na tej czesci trzymającej żarówke...Nie bardzo było jak zmienic biegunowośc wiec posłużyłem się radą kolegi Moskal-a i zamieniłem kabel biało czarny z czarnym na miejsc w tej wtyczce i podłączyłem i sie niestety sfajczyły te diodki prostownicze In 4007:/ Co o tym sądzicie?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

tak wygląda oświetlenie u mnie na listwach xenon

20372474.jpg

Opublikowano

A deskę przerabiałeś? Ciekawe jak to się komponuje w całości?

Opublikowano

będzie całe oświetlenia w diodach tylko czekam jak mi przyjdą diody do lampek , to światło jest białe tylko ten aparat robi tak dziwnie zdjęcia i nie jest takie mocne :decayed:

Opublikowano

A ja mam dziwny przypadek to znaczy boczne lampki (T4W czy jakoś tak się nazywają) głównej lampy :przebiegly: oświetlenia w środku nie chcą świecić na ledach :thumbdown: wydaje mi się że polaryzacja jest na odwrót ale dlaczego :mysli: spotkał się ktoś z czymś takim :?:

Opublikowano

mógłbyś spróbawać kabelki zamieniś w lamce powinno pomóc

Opublikowano

Ja mam identyczny problem kolego Guregoru zamieniłem kable w kostce i tak ledy boczne zaczeły swiecic ale nie jest dobrze do konca poniewaz srodkowa zarówka rurkowa swieci duzo słabszym swiatłem gdy jest w pozycji zeby swieciła przy otwartych drzwiach gdy jest przełączona zeby swieciła na stałe swieci tak jak powinna :confused4: do tego gdy zapale którąs z bocznych lampek przyciskiem srodkowa zaczyna swicic i coś tak cicho brzeczy jakby jakies zwarcie nie wiem co to moze byc :kwasny:

Opublikowano

Czyli co najlepiej pobawić się samymi ledami tzn porobić przedłużki (na plusa i minusa z leda) z cieniutkich przewodów resztę zaizolować i tak później delikatnie wlutować w odpowiednie styki w lampce chyba będzie najprościej i bezproblemowo :mysli: robił już tak ktoś :?:

Opublikowano

Ja włąsnie o tym myslałem ale jeszce nie robiłem

Opublikowano

Trzeba coś pokombinować jak w czwartek będę miał trochę czasu to pomyślę a potem wrzucę jakieś fotostory jak się uda :)

Opublikowano

przydało by sie bo szkoda te lampki z boku czasem sie przydają a zółte to wiadomo ze nie są za ładne ;)

Opublikowano

No i z fotostory nici bo wszystko przygotowane i okazało się że nie mam cyny do lutownicy (ale nie odpuszcze bo muszą się świecić wszystkie) :wallbash: :wallbash: za to reszta dnia zleciała na robieniu podświetlenia nóg z przodu i to się udało :)