Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Oświetlenie wnętrza - wymiana na LED(info 1 post)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, a co powiecie koledzy o takim czymś :

w moim audi A4 b5 zamiast żarówek które świecą na nogi kiedy się otworzy drzwi przednie założyłem ledy z przodu po 3 diody a pod tylnymi siedzeniami przykleiłem tzw taśmę led która można kupić w każdym sklepie elektonicznym , połączyłem je przewodem który jest połączony z leadami przednimi i gdy otwieram drzwi przednie zapala się światło z przodu pod nogami i z tyłu. Efekt na fotkach poniżej.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f7ab828e8b53bd48.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f11db5937e3455cc.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/148f69f53a34757d.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d4a37fc4935c8dc3.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a74d143eef8f659f.html

Opublikowano
  • Autor

No Efekt nawet nawet a górne oswietlenie dłubiesz??

Chociaż wydaje mi sie ze nie swiecą za mocno te paski :mysli:

Opublikowano

Kowi87 w nocy to te paski diodowe świeca aż za mocno założyłem pod tylnym siedzeniem pasek z około 15 Led-ów i powiem Ci ze elegancko to widać. Pytasz czy coś dłubałem , a wiec przy lampce co jest od podświetlenia nóg (z przodu) wyjąłem żarówkę i w to miejsce tam wlutowałem 2 przewody które poprowadziłem w progu aż do tylnego siedzenia i to wszystko :) , a resztę oświetlenia w aucie wymieniłem na LED-y z allegro i daje to naprawdę fajny efekt. Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

tzn ze otwierajac przednie drzwi zapala ci sie również tylne podświetlenie nóg :mysli: z tymi paskami ciekawa opcja jeśli chodzi o podświetlenie tyłu :naughty:Jarko dłubiemy :mysli::kox: :kox: tylko do czego sie podpiac żeby zapalały sie przy otwarciu drzwi tylnych

Opublikowano

Zgadza się jak otwierasz przednie drzwi to zapala się tez tył :), aby się sam tył zapalał musiałbyś założyć włącznik w tylnych drzwiach a to jest trochę roboty .

Opublikowano

Jarko dłubiemy :mysli::kox: :kox:

a74d143eef8f659fmed.jpg

f11db5937e3455ccmed.jpg

dłubiemy :kox:

tylko do czego sie podpiac żeby zapalały sie przy otwarciu drzwi tylnych

a jak się zapala oświetlenie tylnej kanapy :?: Bo może by pod nie sie podpiąć :mysli:

Opublikowano

Jarko ładnie dłubiesz :) .Dziś przystąpiłem do końcowego etapu zmiany na led i niestety nie skończyło się sukcesem.Mianowicie uciąłem wtyczkę od środkowej lampki i zacząłem przemieniać wszystkie kabelki ze sobą na zmianę . . . efekt ? niestety brak.Środkowa żarówka led działa tak jak powinna,ale boczne nie wallbash.Co by tu jeszcze zrobić żeby wszystko grało tak jak należy mysli ? Ktoś ma propozycje ?

Opublikowano

a powiedzcie zrobiliscie podswietlenie nog na stale czy tylko po otwarciu drzwi??

Opublikowano

a powiedzcie zrobiliscie podswietlenie nog na stale czy tylko po otwarciu drzwi??

Póki co takie oświetlenie ma tylko seba i moskal.

Jak będę u siebie robił to chciałbym tak żeby przy otwieraniu tylnych drzwi. Osobno tył i osobno przód :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Póki co takie oświetlenie ma tylko seba i moskal.

Jak będę u siebie robił to chciałbym tak żeby przy otwieraniu tylnych drzwi. Osobno tył i osobno przód :naughty:

i ja tak samo bym chciał :kox: , więc czekam Jarko aż przebrniesz scieżke i napiszesz instruktarz co i jak :naughty:

Opublikowano

więc czekam Jarko aż przebrniesz scieżke i napiszesz instruktarz co i jak :naughty:

hehe :naughty:

W tym tygodniu odebrałem Ba9S - zamówione w lutym :kox:

teraz to dopiero świeci :gwizdanie:

załatwię sprawę felg i biorę się za wnętrze.

Wydaje mi się że te rurkowe co mam - kilka małych diód - są trochę za słabe do tych Ba9S i na początek to zmieniam.

Póżniej robię nogi - przód i tył.

Na koniec będzie rarytas... klameczki na czerwono :kox:

Opublikowano

najlepiej zrobic tak jak w nowym a6.

Po otwarciu swieca przod lub tyl mocno a po zamknieciu troche sie przyciemniaja ale swiaca non stop...tylko HOW?

Opublikowano

Po otwarciu swieca przod lub tyl mocno a po zamknieciu troche sie przyciemniaja ale swiaca non stop...tylko HOW?

heh, no to fajne by było - trzeba Nam tu tylko jakiegoś magika które by wiedział jak taki układzik zrobić, a konkretnie z jakich elementów. Bo schemat do czegoś takiego jest dość łatwy :)

Opublikowano

heh, no to fajne by było - trzeba Nam tu tylko jakiegoś magika które by wiedział jak taki układzik zrobić, a konkretnie z jakich elementów. Bo schemat do czegoś takiego jest dość łatwy :)

SeBASTIAN na Balickiej...ale trzebaby bylo posiedziec nad nim i polookac bo raczej do przekazywania wiedzy to skory nie jest...:/

Opublikowano

SeBASTIAN na Balickiej...ale trzebaby bylo posiedziec nad nim i polookac bo raczej do przekazywania wiedzy to skory nie jest...:/

Albo... Ciekawe jak to w A6 jest rozwiązane :mysli:

Można by coś porezać instalację.

Opublikowano

mozemy obczaic...TYLKO jak to obadac...ja taki elektronik jak i alpinista... :)

Opublikowano

mozemy obczaic...TYLKO jak to obadac...ja taki elektronik jak i alpinista... :)

Tak nic nie odabasz bo nawet nie wiesz gdzie patrzeć i co tym steruje. A może właśnie jest jakiś prosty sterownik do tego :mysli:

kurcze, trzeba by Nam tu jakiegoś elektronika samochodowego... I chyba wiem gdzie takowego szukać :gwizdanie:

Zapytam, może ćoś będzie wiedział.

Opublikowano

:hi: mam mały problem - jak podłączyć kabelki od lampki oświetlenia wnętrza w b5? :mysli: jakiś spec to po rozłączał po izolował i nic już z tego nie wiem :kwasny: mógł by ktoś zrobić fotkę jak to wygląda u was?? :notworthy:

Opublikowano

:hi: mam mały problem - jak podłączyć kabelki od lampki oświetlenia wnętrza w b5? :mysli: jakiś spec to po rozłączał po izolował i nic już z tego nie wiem :kwasny: mógł by ktoś zrobić fotkę jak to wygląda u was?? :notworthy:

przyjedź na spota to zobaczysz na żywo :naughty:[br]Dopisany: 09 Maj 2009, 17:37_________________________________________________Kowi :gwizdanie: rezamy :naughty:

http://www.a4-klub.pl/smf/stylizacja_i_tuning_optyczny/all_b6_oswietlenie_nog_czujnik_zmierzchu-t77226.0.html;new

ja już zamówilem :cool1:

Opublikowano
  • Autor

To ja czekam na instrukcje hehehe co kupić ile sztuk i jak zamontować :kox: i zrobie dopiero póki co mam wydatek na regeneracje pompy bo po sofcie nowym nie domaga :thumbdown: a co do podświetlenia czerwonego na nogi pierwszy byłem i mam podobny efekt heheh(troszke słabiej ale i tak daje rade bawet w dzień widać poświate czerwonego :tongue4: tylko z tyłu jakoś smutno Jarko działaj działaj :decayed: