Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Oświetlenie wnętrza - wymiana na LED(info 1 post)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a ladnie rozswietlaja caly klosz na podsufitce, czy sweica punktowo?

ani te co na zdjęciu jak również te co w pierwszym poście nie świecą punktowo :)

ładnie oświetlają wnętrze, a te co Karol założył są mocniejsze.

Opublikowano

ani te co na zdjęciu jak również te co w pierwszym poście nie świecą punktowo :)

a gdzie kupic? :rolleyes:

Opublikowano

a gdzie kupic? :rolleyes:

A np tu: http://sklep.ledy.pl/ :)

Opublikowano

Pomysły ciekawe piszecie.. :good:ja wczoraj wymontowalem panel z podsufitki i zamontowałęm zamiast zarówki 4 diody flux. teraz szukam jakichs czerwonyc z 3 mm z katem swiecenia 15 stopni zeby wstawic w panel i zeby mi ladnie oswietlalo konsole srodkowa plus do tego zamontuje jeszcze 1 swiatło z tylu w podsufitce no i nad tymi bialymi diodami zamontuje po 1 czerwonej ktora bedzie swiecila bardzo slabym swiatlem i bedzie podswietlala klosz lampy mysle ze efekt bedzie niezly:) jak tylko to wszystko zrobie to wzuce foty :) pozatym myslalem jeszcze o zrobieniu podswietlenia klamek i nog ale rezygnuje z tego bo nie chce robic z auta choinki.. zastanawia mnie jeszcze w jaki sposob i jaki to by byl koszt zeby zrobic z tylu elektryczne szyby.

:naughty:

Opublikowano

to jak zrobisz foty to wrzucaj

ja w b7 zrobilem elektryke z tylu. Wiazki plus mechanizmy 400pln no i oczywiscie boczki...ja akuratnie wymienialem wnetrze wiec przy tzw. okazji :) ale warto :)

Opublikowano

pozatym myslalem jeszcze o zrobieniu podswietlenia klamek i nog ale rezygnuje z tego bo nie chce robic z auta choinki.. zastanawia mnie jeszcze w jaki sposob i jaki to by byl koszt zeby zrobic z tylu elektryczne szyby.

:naughty:

W nowszych wersjach A4 to prawie standart - tzw. pakiet oświetlenie :)

Co do szybek to u mnie koszt coś około 600-700 za wszystko - dokładnie nie pamiętam.

Opublikowano

Wymieniłem całe oświetlenie a4 z 1998 roku na led. Świeci super jednak miałem podobny problem jak koledzy. Lampki boczne w podsufitce nie chciały swiecić ze względu na odwrotną polaryzację led. Zamieniłem kabelki czarny z biało czarnym jak radzili koledzy w tym poście i świecą bez problemu. Teraz jednak zapalając jedną z bocznych lampek l/p osobnym przyciskiem zapala się lampka lewa bądź prawa oraz zawsze światło środkowe (rurka). Tak samo zamykając auto lamka rurkowa w podsufitce się zapala natomiast jak otwieram gaśnie. Coś jest nie tak zamiana kabli spowodowała w/w skutki negatywne co robić? Które przewody należy jeszcze zamienić?

Opublikowano

Teraz jednak zapalając jedną z bocznych lampek l/p osobnym przyciskiem zapala się lampka lewa bądź prawa oraz zawsze światło środkowe (rurka). Tak samo zamykając auto lamka rurkowa w podsufitce się zapala natomiast jak otwieram gaśnie. Coś jest nie tak zamiana kabli spowodowała w/w skutki negatywne co robić? Które przewody należy jeszcze zamienić?

Też tak mam , w sumie to ja wpadłem na to żeby pozamieniac kable , moze trzxeba to zrobic inaczej , nie mam pojecia. na razie zostawiam tak jak jest

Opublikowano

czekamy w takim razie na jakieś sugestie kolegów.

Pozdr

Opublikowano

no innej mozliowsci nie ma, trzeba zamieniac kabelki w oprawce. Polaryzacji nie przeskoczysz...

Opublikowano

842bac720406fae8m.jpg

15637018f116f321m.jpg

Tak wygląda oświetlenie zamontowane u mnie :)

Opublikowano

no innej mozliowsci nie ma, trzeba zamieniac kabelki w oprawce. Polaryzacji nie przeskoczysz...

No właśnie, może nie koniecznie w oprawce :mysli:

musiałbym się tym na żywo pobawić...

Opublikowano

no albo rzecz jasna na drugim koncu owych kabelkow :)

Opublikowano

tylko problem jest w tym ,że nie moge zlokalizować tych kabli , był temat w którym jest opisane które to kable i które kostki (niby są umieszczone z lewej strony nóg kierowcy)ale ma sie to nijak do rzeczywistości , dlatego musiałem polecieć po najmniejszej linii oporu :)

Opublikowano

No jeżeli by to było takie proste to by teraz takich problemów nie mieli...

Jak widać, żeby normalnie działało to trzeba to jakoś inaczej zrobić,

nie tylko zwykła zmiana kabelków :mysli:

Opublikowano

tylko problem jest w tym ,że nie moge zlokalizować tych kabli , był temat w którym jest opisane które to kable i które kostki (niby są umieszczone z lewej strony nóg kierowcy)ale ma sie to nijak do rzeczywistości , dlatego musiałem polecieć po najmniejszej linii oporu :)

Wtyczki, a w zasadzie druga strona kabelkow jest kolo bezpiecznikow pod kolumna kierownicy

Opublikowano

mam pytanie jak ja nie mam pakietu oswietleniowego :( ale chcialbym sobie zalozyc i teraz mam pytanie ad podswietlenia po otwarciu drzwi mam czerwony plastik i teraz mam szykowac zarowke instalka tam jest czy wszystko musze ciagnac??!! Jesli tak to czy da sie bez rozbierania boku?

Opublikowano
  • Autor

Znaczy chodzi Ci o światełka w drzwiach czy jak ? Jesli o te swiatełka to zapewne będziesz musiał dociagnać wiazke pod te czerwone swiatełka :mysli:

Opublikowano

Boczek tak czy inaczej musisz sciagac..

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

i podlaczyc sie z podsufitowka czy w jakis kabelek w slupku ?! jestem na razie na etapie zamawiania 'czesci' idzie pare dni wolnego to zrobie sobie pakiet oswietleniowy LED :)