Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Oświetlenie wnętrza - wymiana na LED(info 1 post)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no.. no.. widzę Perry że już uzupełniłeś oświetlenie ledami.. sam widziałem tylko jego połowiczną pracę i wyglądało to bardzo fajnie, efekt malina :kox: sam w przyszłości też się w to zabawię :)

Opublikowano

Fajny Efekt Kolego Perry , dobry by był motyw wyrezać jeszcze dodatkowo w tylnych słupkach wewnątrz oczywiście podświetlenie takie co w starczych B5 są miałem taki zamiar bo miałem lampki z tym że u mnie w słupkach są kurtyny i nie chcę tam nic dziurawić żeby łap nie urwało :decayed: dodatkowe dwie lampki z tyłu mocniej by oświetliły tył auta w porównaniu do przodu :cool1:

Opublikowano

Na razie mam małego pasażera i takie oświetlenie wystarcza ;]

Pomysłów mam jeszcze kilka jeżeli chodzi o "dorezanie" oświetlenia:

- dorobić oświetlenie po lewej stronie bagażnika (dokupić oprawkę taką jak jest po prawej stronie + doprowadzenie kabli + wycięcie), choć i tak po zmianie na diodowe rurkowe jest baaardzo jasno ;]

- dorobić oświetlenie nóg pasażerów tylnej kanapy

- może dorobić dodatkowe oświetlenie nóg kierowcy i pasażera lub pocudować coś z oprawką - np. zastosować coś na zasadzie soczewki wypukłej.

- może dorobić oświetlenie pod przednią klapą (+ osobny włącznik)

Nie miałem dziś jak pstryknąć fotek - może jutro będzie okazja.

Opublikowano

chłopaki a nie wiecie co daje liczba chipów w tych ledach? bo w jednych jest jeden w innych 3 i nie mam zielonego pojęcia co to za luksus mieć 3 zamiast 1 i zapłacić sporo więcej :gwizdanie:

Opublikowano

Chip led to jakby dioda led... tyle że jaśniejsze jeżeli o tym samym mówimy

Opublikowano

Chip led to jakby dioda led... tyle że jaśniejsze jeżeli o tym samym mówimy

w sumie to co piszesz jest bardzo możliwe bo jak patrze te żarówki diodowe to jedna miała załóżmy 6 diód i 1 chip a inna miała założmy 2 diody i 3 chipy i ta druga jest droższa pomimo tego że pierwsza miała więcej diód..

ale z tego co piszesz to bardzo możliwe że ten chip to taka "lepsza dioda" i stąd różnica w cenie

Opublikowano

świeci jaśniej i może oświetlić więcej - czyli jakby masz większy kat świecenia - czyli więcej ogarnia ;] - to tak prostymi słowami

A oto obiecane wcześniej fotki:

DSC04172_210x160.JPGDSC04173_210x160.JPGDSC04175_210x160.JPG

DSC04192_210x160.JPGDSC04207_210x160.JPG

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

podepnę się, bo widzę, ze niektórzy macie podświetlony z góry kokpit, tzw poświata, proszę o jakies bliższe info na ten temat :hi:

chodzi mi o to

http://img217.imageshack.us/i/schowek01yu1.jpg/

Opublikowano

podepnę się, bo widzę, ze niektórzy macie podświetlony z góry kokpit, tzw poświata, proszę o jakies bliższe info na ten temat :hi:

chodzi mi o to

http://img217.imageshack.us/i/schowek01yu1.jpg/

Ale o co ci dokładnie chodzi ? o tą poświatę na fotelu/plastikach czy co ? To masz wszystko wcześniej opisane - włącznie z tym co/kto/gdzie wstawił + obcykane zdjęcia, a może ja tu czegoś nie rozumiem...

Opublikowano

chodzi mi o tą poświate na lewarek zmiany biegów, jak np w nowych passatach

Opublikowano

niech mi ktoś powie jaki to model radia na tym zdjęciu jest??

Opublikowano

Po drugim lifcie jest w kazdym (dwie diody obok lampek na podsufitce). We wczesniejszych nie pamietam :) Swieci na czerwono :naughty:

Opublikowano

Po drugim lifcie jest w kazdym (dwie diody obok lampek na podsufitce). We wczesniejszych nie pamietam :) Swieci na czerwono :naughty:

możesz pokazać przykałd takiej lampki po 2 lifcie???? da rade to zrobić w b5 przedlift?

Opublikowano

Na tym zdjęciu powyżej to mocniej z telefonu i konsoli środkowej drążek był oświetlany - ale wiem o co Ci chodzi - ja to u siebie mam w standardzie, więc nie ruszałem tego - 2 czerwone diody tuż przy podświetleniu górnym - dają taka _bardzo_ lekką czerwoną poświatę. Gdzieś widziałem jak ktoś to u siebie rezał, ale niestety nie mogę obecnie znaleźć odpowiedniego linka do postu/zdjęć.

Opublikowano

ja też szukam i szukam , wiec zapytałem

Opublikowano

Słowo klucz = ambiente

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano

Wszystko odnośnie pakiety oświetlenia jest w tym temacie:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=20727.510

co prawda chodzi głównie o oświetlenie do b6 ale te diody w lampce podsufitkowej powinny być takie same.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

niech mi ktoś powie jaki to model radia na tym zdjęciu jest??

To concertCD z B6 :gwizdanie:

Pany wstawiał juz ktos zamiast diód moduły LED :mysli:

Opublikowano

wszyscy mają światełka w LED, mam i ja :kox:

Lampka w podsufitce + lampki w tylnich słupkach + bagażnik + schowek, na żarówkach LED :wink4:

pakietowietlenieled2.jpg

Podświetlanie nóg po otwarciu drzwi zrobione na taśmie LED, (takiej o http://allegro.pl/promocja-tasma-listwa-150-led-zimna-ciepla-i1254311915.html), 5cm taśmy na stronę, świeci bajka :kox:

diodynogi2.jpg

pakietowietlenieled.jpg

Lampka Ambiente + podświetane nawiewy + naprawione podświetlanie popieniczki :wink4:

lampka5.jpg

wiato.jpg

pakietowietlenieled3.jpg

Następny etap to czerwone lampki w drzwi (już czekają)

dsc7521.jpg

Białe lampki oświetlające przestrzeń pod drzwiami, po ich otwarciu, oraz podświetanie nóg pasażerów po otwarciu drzwi :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Slepy to twoje ambiente mogło by bardziej dawać na konsole :gwizdanie: bo teraz to oświetla ręczny :naughty:

Z tymi paskami LED dobra opcja, ja chyba podmienie u siebie własnie podświetlenie nóg na takie pieruństwo, bo te moje ledy jak kiedys patrzyłem to z 5diód po ponad póltora roku zostały juz 3 diody w jednej żarówce na podświetlenie nóg

Albo kupie moduł i gdzieś tam wpasuje :naughty: