Ditomee Opublikowano 4 Lutego 2018 Opublikowano 4 Lutego 2018 Witam mam 2 pytania W jakiej pozycji powinien być zamknięty korek bo u mnie pozioma ani pionową nie leci płyn Wąż idacy z zbiorniczka od kostko z zaworkiem ciepły.Cala kostka z zaworkiem zimna jak i wąż idący do termostatu dolny wąż jest cały czas zimny, na zewnątrz 5 stopni ale nie wiem czy ma to wpływ , chłodnica ciepła , czy to może być termostat lub przytkana kostką z zaworkiem ? Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Ditomee Opublikowano 4 Lutego 2018 Autor Opublikowano 4 Lutego 2018 FotoWysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
piotrsob1 Opublikowano 5 Lutego 2018 Opublikowano 5 Lutego 2018 Wykręć go kilka obrotów i powinno zacząć lecieć
Ditomee Opublikowano 5 Lutego 2018 Autor Opublikowano 5 Lutego 2018 Ale on obraca sie tylko 90stopni i teraz to już nie wiem w jakiej pozycji powinien być zakręcony , czy ktoś mógł by zerknąć jak jest u niego w aucie patrząc z pod maski .Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
misiek95 Opublikowano 5 Lutego 2018 Opublikowano 5 Lutego 2018 8 godzin temu, Ditomee napisał: Ale on obraca sie tylko 90stopni i teraz to już nie wiem w jakiej pozycji powinien być zakręcony , czy ktoś mógł by zerknąć jak jest u niego w aucie patrząc z pod maski . Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Kręć dalej na siłe. To sie tylko tak wydaje że dalej nie idzie. wykręcisz jeszcze jeden obrót i dopiero zacznie lecieć
piotrsob1 Opublikowano 5 Lutego 2018 Opublikowano 5 Lutego 2018 (edytowane) Łukasz po co chcesz spuszczać płyn z układu chłodzenia ? Jak nie ma pilnej konieczności to czasem lepiej taki temat odpuścić w piętnastoletnim aucie Może się coś coś się urwać i dopiero bidy sobie narobisz Są alternatywne metody spuszczania płynu w takich przypadkach jak coś się nie daje zdemontować i lepiej nie kusić losu , bo chłodnica tania nie jest Edytowane 5 Lutego 2018 przez piotrsob1
staniek Opublikowano 5 Lutego 2018 Opublikowano 5 Lutego 2018 Nie pamiętam już ile trzeba kręcić tym kranikiem/zaworkiem,ale niech Kolega kręcąc również go wyciąga. Musi się wyraźnie wysunąć jak mi się pamięta,żeby zaczął lecieć płyn.
Ditomee Opublikowano 5 Lutego 2018 Autor Opublikowano 5 Lutego 2018 Dziękuję za podpowiedź , Proszę sprawdźcie przy teraźniejszym temp czy nagrzewa się wam dolną rurą za termostatem po osiągnięciu 90stopni Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
machina Opublikowano 6 Lutego 2018 Opublikowano 6 Lutego 2018 Przy obecnych temperaturach ciężko by duży obieg w całości wypełnił się goracym plynem, tym bardziej że jak uchyli sie termostat to mroźne powietrze gwałtowniej chłodzi ciecz. Najważniejsze by do temperatury ok 80 stopni górny wąż do chłodnicy był zimny.
Ditomee Opublikowano 21 Lutego 2018 Autor Opublikowano 21 Lutego 2018 Podpowiem gdyby ktoś miał takie same pytania jak ja .Czyli korek spustowy powinien być w pozycji pionowej (zakrecony) ,co do dolnego węża poniżej 8 stopni raczej jest chłodny .Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi