grax Opublikowano 10 Lutego 2018 Opublikowano 10 Lutego 2018 Witam. Mam taki problem. Były mrozy, chciałem otworzyć tylne drzwi i wziąłem za klamkę i ciągnę klamka idzie ale drzwi się nie otwierają. Klamka chodzi lżej niż pozostałe. Zastanawiałem się czy coś może przymarzło, ale dzisiaj +1.5 stopnia i jest cały czas identycznie. Akurat w tych drzwiach miałem przekręconą na blokadę aby otworzyć od wewnątrz i teraz nie mogę ich otworzyć ani z wew ani klamką z zew. Jak otworzę szybę w drzwiach to we wnęce widzę wechanizm klamki itd. Czy można od strony szyby coś tam wsadzić i popchnąć aby drzwi się otworzyły?
JawoR36 Opublikowano 10 Lutego 2018 Opublikowano 10 Lutego 2018 Zdejmij kostkę od drzwi i na początek psiknij tam kontaktem, może załapie zamek.
grax Opublikowano 10 Lutego 2018 Autor Opublikowano 10 Lutego 2018 1 minutę temu, JawoR36 napisał: Zdejmij kostkę od drzwi i na początek psiknij tam kontaktem, może załapie zamek. W tylnych drzwiach można przy klamce ściągnąć ten plastik ? Patrzyłem od strony szyby jak ją otworzyłem, że chyba linka która idzie do klamki gdzieś po drodze coś wyskoczyło chyba, bo ciągnę klamkę idzie lżej niż inne a potem widzę jakby była taka luźniejsza. Trzeba chyba by od stroby szyby coś tam wsadzić jakiś hak aby złapać linkę która idzie do klamki i ją bardziej po ciągnąć i wtedy może drzwi się otworzą.
cmk Opublikowano 11 Lutego 2018 Opublikowano 11 Lutego 2018 pewnie linka od klamki się wyczepiła lub pancerz tej linki wyskoczył z zatrzasku(tak było u mnie tez tylne drzwi), musisz rozkręcić boczek i założyć linke na miejsce
TomeK_R Opublikowano 26 Lutego 2018 Opublikowano 26 Lutego 2018 W dniu 11.02.2018 o 20:04, cmk napisał: pewnie linka od klamki się wyczepiła lub pancerz tej linki wyskoczył z zatrzasku(tak było u mnie tez tylne drzwi), musisz rozkręcić boczek i założyć linke na miejsce tylko jak ma to zrobić jak drzwi się nie otwierają ?
cmk Opublikowano 27 Lutego 2018 Opublikowano 27 Lutego 2018 (edytowane) nie zauważyłem ze w ogóle się nie otwiera W takim wypadku można spróbować przez otwartą szybę wsadzić jakiś wygięty drut z haczykiem i zahaczyć o linkę od klamki wewnętrznej i pociągnąć. tak to wygląda od środka :) Edytowane 27 Lutego 2018 przez cmk
Rekomendowane odpowiedzi