Masmix1992 Opublikowano 28 Lutego 2018 Opublikowano 28 Lutego 2018 Witam, śmigam co dzień do pracy po 50 km autostradą i czuje że lekkie wibracje zaczynają się od 120km/h czy to może być wina przegubu wew ?. Dodam że na postoju też czuć wibrację Jakie są objawy wyrobionych przegubów ?. Czuć to na siedzeniu :P. Są jakieś zestawy naprawcze czy trzeba kupować całą półośkę ?. Mam napęd Quattro, myślałem też o wale napędowym ale nie wiem jak to sprawdzic. Mieszkam w Szwajcarii i nie ma tu takich rzeczy jak w PL że można sobie wał wyważyć więc muszę sam kombinować. Mechanik też liczy sobie za godzinę pracy dużo, licząc w PLN jakoś 400zł więc wolę napisać na forum i może ktoś pomoże mi rozwiązać mój problem. Za wszystkie podpowiedzi z góry dziękuję.
zbychzz Opublikowano 28 Lutego 2018 Opublikowano 28 Lutego 2018 siemka Adam, sprawdź na początek czy koła, czy są dobrze wyważone
piwoszek28 Opublikowano 1 Marca 2018 Opublikowano 1 Marca 2018 Też tak mam . Wibracje przy okolo 140 km/h . To samo na zimowkach i letnich więc nie wiem. Może tak być gdy półoś jest krzywa ???? Zauważyłem brak jednej śruby przegubu wewnętrznego ale czy to ma takie znaczenie ? Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
Rabbi Opublikowano 1 Marca 2018 Opublikowano 1 Marca 2018 jeśli nie koła to raczej przegub wewnętrzny
piwoszek28 Opublikowano 1 Marca 2018 Opublikowano 1 Marca 2018 A jak to działa ze ptzegub coś ma do tego Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
piwoszek28 Opublikowano 1 Marca 2018 Opublikowano 1 Marca 2018 ?Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
Masmix1992 Opublikowano 1 Marca 2018 Autor Opublikowano 1 Marca 2018 Czy w przegubie wew nie wyrabia się czasem krzyżak ? Czy się mylę?
Rekomendowane odpowiedzi