Horton Opublikowano 12 Marca 2018 Opublikowano 12 Marca 2018 Witam, w mojej a4 b5 z 1998r odkąd ja kupiłem dwa lata temu są słabe hamulce. Wymieniłem klocki, tarcze ale nie było poprawy więc samochód oddałem do mechanika, nie chciałem sam dalej grzebać żeby nie zapowietrzyc pompy abs. Mechanik zregenerował wszystkie zaciski, wymienił pompę hamulcową oraz płyn hamulcowy, ale hamulec dalej słaby. Powiedział że w pompie ABS są "syfy i gluty" i że trzeba ją zmienić, i oddał mi samochód. Stąd pytanie, da się ją jakoś wyczyścić, albo jak wymienić taką pompę żeby nie było jeszcze gorzej? Pozdrawiam
kornel Opublikowano 16 Marca 2018 Opublikowano 16 Marca 2018 To zależy co rozumiesz pod pojęciem "słabe hamulce" - w A4 B5 to norma, że seryjne hamulce nie są "jak żyleta"...
wesz82 Opublikowano 16 Marca 2018 Opublikowano 16 Marca 2018 W moim audi... To klekot jest? A4 w serii to nieporozumienie do 2 potegi... Pompe wymienisz normalnie ale moim zdaniem winne będzie serwo lub vacum jak takie posiadasz???
Horton Opublikowano 20 Marca 2018 Autor Opublikowano 20 Marca 2018 Benzyna 1.8t, no w porównaniu do innych samochodów to są strasznie słabe, brat ma takie samo audi i ma dużo lepsze hamulce dlatego podejrzewam że coś jest nie tak.
pdk Opublikowano 21 Marca 2018 Opublikowano 21 Marca 2018 rzuc okiem na temat ponizej...mialem podobny problem i zostal rozwiazany z pomoca obecnego tu kolegi @wesz82
Rekomendowane odpowiedzi