mirosz70 Opublikowano 30 Marca 2018 Opublikowano 30 Marca 2018 Witam wszystkich. Jak w temacie włącza się wentylator przy chłodnicy ten od klimy. Następuje to kiedy silnik jest już nagrzany. klimatyzacja jest wyłączona. sprawdziłem vagiem wyszło sensor g62, i teraz pytanie czy ten czujnik odpowiada za włączanie tego wentylatora. Dodam że nieraz zauważyłem od czasu do czasu krótkie włączanie się go na postoju.Może ktoś miał podobny przypadek , albo czy ktoś wie czy ten czujnik włącza ten wentylator.
luki19862121 Opublikowano 30 Marca 2018 Opublikowano 30 Marca 2018 A temperatura na zegarach jaką Ci pokazuje? Jeśli jest przełamanie to sterownik załącza wentylator elektryczny żeby schłodzić silnik. Wymień czujnik i po problemie. Polecam ori. Zamienniki różnie bywa koszt ok 120zl. Wysłane z Huawei mate 10 pro
jmk Opublikowano 31 Marca 2018 Opublikowano 31 Marca 2018 Kolega tak miał, i się okazało że zalało wodą skrzynkę w podszybiu od strony kierowcy. Znajduje się tam komputer (sterownik) silnika i kilka przeaźników: od pompy paliwowej ( tej w zbiorniku paliwa), od wentylatora na chłodnicy, itd. I właśnie zwarcie poprzez wodę włączało ten wentylator i działał jak mu się chciało. Oczywiście wymiana przekaźnika pomogła i osuszenie wnętrza ten skrzynki no i uszczelnienie przed wodą .
kamil-vag Opublikowano 31 Marca 2018 Opublikowano 31 Marca 2018 Ale jemu wywala błąd z G62, więc raczej to czujnik albo gdzieś z instalacją...
mirosz70 Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Panowie wszystko wyjaśnione po sprawdzeniu vagiem wadliwy czujnik g62.Wymieniłem na oryginał i jest ok.Dzięki za wszystkie. odpowiedzi pozdrawiam .
Rekomendowane odpowiedzi