Jaro Opublikowano 10 Marca 2007 Opublikowano 10 Marca 2007 Kolega w ostatnim czasie kupił kabel za pomocą którym można sprawdzić autentyczny stan licznika oraz przyśpieszenie (0-100) i czas na 1/4 mili . Po testach wyszło 9,5 s do 100 i 16,7 s na 1/4 mili . Nawet nieźle jak na serie :smile: Stan licznika również OK. Jeżeli ktoś z okolic Białegostoku potrzebuję coś sprawdzić w to piszcie :biggrin:
Hincó Opublikowano 11 Marca 2007 Opublikowano 11 Marca 2007 Sprawdzenie przebiegu vagiem ? Ciekawa opcja :eek: Zdradź co to za cudo :>
Jaro Opublikowano 11 Marca 2007 Autor Opublikowano 11 Marca 2007 normalny VAG(chyba najnowszy) , wielokrotnie sprawdzałem samochód, ale wcześniej tylko jakieś błędy itp. A teraz za pomocą innego kabla można sprawdzić prawdziwy przebieg i jak pisałem -przyśpieszenie. I sens tkwi w cudownym kabelku, który niestety nie jest tani. Co do przebiegu to VAG pomylił się jedynie o 173 km.!! kumpel od VAGa ma A6 z 98 r. i niestety u niego stanu licznika nie pokazuję. Podejrzewamy , że ta opcja jest w roczniczkach 2000+
silver Opublikowano 11 Marca 2007 Opublikowano 11 Marca 2007 . Jeżeli ktoś z okolic Białegostoku potrzebuję coś sprawdzić w to piszcie :biggrin:Niedługo bedę zmieniał auto ,tak wiecej może skorzystam z Twojej pomocy.Takie potwierdzenie stanu licznika napewno sie przyda :biggrin:
kapsel Opublikowano 11 Marca 2007 Opublikowano 11 Marca 2007 z tego co słyszałem to autentyczny przebieg można sprawdzić tylko w tdi
Hincó Opublikowano 11 Marca 2007 Opublikowano 11 Marca 2007 A co to za kabel i gdzie mozna kupić ?:> Albo chociaz orientacyjna cena.. ?
Gość zdeniu Opublikowano 11 Marca 2007 Opublikowano 11 Marca 2007 Hincó, tu masz przyklad http://www.allegro.pl/item170794170__mega_nowosc_interfejs_tachopro_ii_piny_promocja.html
Jaro Opublikowano 11 Marca 2007 Autor Opublikowano 11 Marca 2007 trochę inny, kumpel mówił mi że wydał na niego pół wyplaty
demoralizator Opublikowano 11 Marca 2007 Opublikowano 11 Marca 2007 Tachopro napewno nie sprawdzisz ono służy tylko do korekty przebiegu. To napewno nie to.
cypis001 Opublikowano 11 Marca 2007 Opublikowano 11 Marca 2007 Witam Ta funkcja kontroli przebiegu i pomiaru przyspieszenia jest dostepna w Vagu 6.xx pl ale prawdopodobnie uaktywnia sie tylko z orginalnym interfejsem bo tam jest klucz sprzetowy.Ja taki interfejs posiadam i u mnie wszystko śmiga.
Rekomendowane odpowiedzi