jarekbukowski1 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 (edytowane) Witam, mam problem z moją Audi A4 B5 1.9 TDI 110km Mianowicie po dluższym postoju odpalam mojego dieselka i zaczyna kopcić na biało, a dym śmierdzi spalinami, ale tylko do momentu gdy silnik sie rozgrzeje do optymalnej temperatury kopcenie znika. Płynu chłodniczego nie ubywa, oleju od wymiany do wymiany brakuje mniej wiecej 400ml, ale to może być przez miske olejową bo sie troche poci. Może to być niedopalona ropa ? Czyli wtryski się kończą ? Dodam też ze katalizator jest pusty. Proszę o pomoc bo juz nie mam pojecia co z tym zrobić. Edytowane 6 Kwietnia 2018 przez jarekbukowski1
jarekbukowski1 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Ale aż tak ? Chciałem załączyć filmik ale jakiś błąd mi wyskakuje.
karaluch8 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 A jak przytrzymujesz gaz to jest gorzej? Spaliny są gryzace?
jarekbukowski1 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Jak przytrzymam gaz to dym sie rozrzedza i jest bardziej przezroczysty. Spaliny sa delikatnie gryzace
Mario82A4 Opublikowano 3 Maja 2018 Opublikowano 3 Maja 2018 Podepne się do tematu bo mam to samo . Po odpaleniu na zimnym silniku też dymi na biało , jak złapie temperaturę problem znika . Płynu nie ubywa , oleju bierze raczej w normie . Spaliny nie są gryzonce , ktoś ma jakiś pomysł? Przebieg 370000 plus to co cofnięte
przem8 Opublikowano 3 Maja 2018 Opublikowano 3 Maja 2018 (edytowane) Kiedyś tak miałem jak egr był zarośnięty nagarem. Co któreś odpalenie tak dymił na szaro-biało, że wsi nie było widać Edytowane 3 Maja 2018 przez przem8
Mario82A4 Opublikowano 4 Maja 2018 Opublikowano 4 Maja 2018 5 godzin temu, przem8 napisał: Kiedyś tak miałem jak egr był zarośnięty nagarem. Co któreś odpalenie tak dymił na szaro-biało, że wsi nie było widać U mnie jest kolektor od awx-a wiec brak egr-a , kata też brak
jarekbukowski1 Opublikowano 4 Maja 2018 Autor Opublikowano 4 Maja 2018 U mnie egr jest zaslepiony a kata tez nie ma.
Rekomendowane odpowiedzi