darekkania1 Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Cześć Mój problem polega na tym ze ta rolka podczas uruchomienia silnika zaczyna drgań na lewo i prawo i jest taki metaliczny dźwięk gdy obroty się zwiększy do 1200 to jest normalnie. Pytanie czy wystarczy ją wymienić czy pasek tez oraz czy można tak jedziec czu bezzwlocznie coś z tym zrobić? Z góry dziekuje podczas uruchomienia z
jmk Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Ta rolka na zdjęciu jest to napinacz paska sprężarki klimatyzacji. Jeżeli lata na boki i wydaje jakieś dziwne dzwięki to trzeba ją natychmiast wymienić, bo się po prostu urwie i wirujący pasek narobi dużo szkód. Może to być zaraz, za tydzień albo miesiąc. Pasek też wymień przy jednej robocie, bo kosztuje już niewiele do reszty części i roboty. Pozdrawiam.
kamil-vag Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Sprawdź od razu sprzęgło kompresora klimatyzacji...
gonzalez09 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 W dniu 8.04.2018 o 09:31, kamil-vag napisał: Sprawdź od razu sprzęgło kompresora klimatyzacji... podepne sie tutaj ,mam wlasnie szumiaca rolke od tego kompresora klimatyzacji moge wymienic sama ta rolke ??? jak cos to dojde do niej po nr z kompresora ?? wg jest jakis godny polecenia zamiennik ??
kamil-vag Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Jak odczytasz nr ze sprężarki to możesz dobrać koło pasowe, ale wychodzi, że były montowane rocznikowo i u Cb powinna być ta AB z kołem 4B0260810. Ale wolałbym wleźć pod auto i sprawdzić.
Rekomendowane odpowiedzi