sajon Opublikowano 9 Lutego 2009 Opublikowano 9 Lutego 2009 Hej, Wycieka mi olej z pod pokrywki zaznaczonej kółkiem na zdjęciu. Nie są to jakieś wielkie ilość. Po prostu odma która jest podłączona jest cała wilgotna od oleju. Sprawdzałem już szczelność odmy i na pewno nie jest dziurawa. Wie ktoś może z Was jak to otworzyć i czym to można uszczelnić?? Poniższe zdjęcie wziołem z postu http://www.a4-klub.pl/smf/ajm_awx_avf_avb_lokalizacja_czujnikow_oraz_elementow_wykonawczych-t45015.0.html założonego przez Musashi. Jeżeli Musashi masz coś przeciwko temu iż skorzystałem z twojego zdjęcia proszę o info. Natychmiast usunę zdjęcie z sieci. Tak było prościej pokazać o co dokładnie mi chodzi http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ce86025f3e258896.html Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc.
Sztomel Opublikowano 10 Lutego 2009 Opublikowano 10 Lutego 2009 problem jest z tym, że w przypadku silników VP można wymienić sam zawór regulacji ciśnienia skrzyni korbowej (ten czarny dysk na pokrywie klawiatury) a w silnikach PD trzeba niestety wymienić całą pokrywę.
Musashi Opublikowano 10 Lutego 2009 Opublikowano 10 Lutego 2009 jezeli wyciek jest rzeczywiscie z miejsca, ktore wskazujesz, to pokrywa do wymiany
DaRo4422 Opublikowano 10 Lutego 2009 Opublikowano 10 Lutego 2009 Ja lukałem u siebie i nie mam zielonego pojęcia gdzie tam moze wyciekać olej??? Co najmniej podejrzane...... Może od jakiegoś uszkodzenia mechanicznego typu młotek
sajon Opublikowano 10 Lutego 2009 Autor Opublikowano 10 Lutego 2009 Hej, jezeli wyciek jest rzeczywiscie z miejsca, ktore wskazujesz, to pokrywa do wymiany No to mnie przestraszyłeś..... Ile coś takiego może kosztować?? Olej się sączy, cała rurka która wychodzi z tego dysku jest mokra od oleju.Czy dam rade wymienić tą pokrywę sam czy potrzebuję do tego jakiś specjalnych narzędzi i klucza dynamometrycznego???? No i oczywiste pytanie... Czy moge to tak zostawić??? W sumie to cieknie juz tak od roku tylko na początku myslałem, że to ta rurka. Nie było kiedy dokładnie sprawdzić. Pozdrawiam
Sztomel Opublikowano 10 Lutego 2009 Opublikowano 10 Lutego 2009 Czy moge to tak zostawić??? to nie są wycieki powodujące zagrożenie dla pracy silnika ale jak już to chcesz tak zostawić to dobrze byłoby od czasu do czasu wytrzeć wyciek aby nie raził w oczy widok zaolejonego silnika.
Rekomendowane odpowiedzi