pesieka Opublikowano 1 Maja 2018 Opublikowano 1 Maja 2018 (edytowane) Cześć Zrobiłem odpowietrzanie wg instrukcji http://www.audiklub.org/forum/viewtopic.php?f=27&t=56013 ale trochę mnie niepokoi że zbyt mocno się przelewa paliwo przez pompę wtryskową już po podłączeniu pompy ze zbiornika. Czy to oznacza że pompa padła? Była taka sytuacja ze odkręciła się śruba do pomiaru ciśnienia ( tak mi sie wydaje że po to tam jest )w pompie wtryskowej podczas jazdy i wyciekło paliwo samochód się zatrzymał. Laweta i następnego dnia dokręcenie śruby i odpowietrzaniehttps://youtu.be/nQ9LdZvGzY4 Co wy na to? Niestety po odpowietrzeniu przewodów wtrysków samochód nie chce zapalić kreci się ale nie odpala. po podłączeniu do vcds mam takie błędy 01442 - Wypadanie zapłonów spowodowane brakiem paliwa 35-00 - - 17977 - Przełącznik ukł.utrzymywania zadanej prędkości jazdy (E45) P1569 - 35-00 - niewiarygodny sygnał Wysłane z Samsung oraz Tapatalka Edytowane 1 Maja 2018 przez pesieka
slawinio Opublikowano 14 Maja 2018 Opublikowano 14 Maja 2018 (edytowane) Po co te kombinacje? bierzesz pomagiera , wsadzasz go za kierownice i niech kręci rozrusznikiem. Ty w tym czasie luzujesz nakrętki od wtryskiwaczy aż zacznie pod nimi pojawiać się ciśnienie. Każda śrubę luzujesz z osobna i w tym czasie kolega kręci. Jak zacznie „sikać” paliwo zakręcasz . Każdą stronę osobno. Po 5 śrubach powinien zapalić. ot. To wszystko. paliwo do pompy najlepiej zaciągnąć ręczną pompką taką na uścisk dłoni. Podłączysz ją z przewodu zasilania do przelewów przy pompie. Zaciągniesz ręcznie paliwo do pompy i dalej wg instrukcji powyżej. Edytowane 14 Maja 2018 przez slawinio
karaluch8 Opublikowano 14 Maja 2018 Opublikowano 14 Maja 2018 Yyyy, vp44 z tego co wiem mozna latwo załatwić brakiem paliwa. Więc takie chłechtanie bez paliwa moze sie dla niej zle skonczyc.
majkel_majki Opublikowano 20 Maja 2018 Opublikowano 20 Maja 2018 (edytowane) Odpowietrzając przewody wtryskiwaczy po 15-20 sekundach kręcenia robisz przerwę kilka minut jeżeli nadal nie chce odpalić. Jeżeli cała pompa jest opróżniona z ON to można zalać ją od góry po odkręceniu sterownika albo podać grawitacyjnie paliwo z bańki czy też odpowietrzyć gruszką do ręcznego pompowania. Pompie na pewno nic się nie stanie. Na te gusła z forum AKP sprzed ponad 10 lat szkoda czasu. Edytowane 20 Maja 2018 przez majkel_majki
Rekomendowane odpowiedzi