Kruhy Opublikowano 10 Maja 2018 Opublikowano 10 Maja 2018 Witajcie ! Audi podobały mi się od zawsze, jednak dopiero teraz udał mi się takową kupić. Niecały miesiąc temu stałem się szczęśliwym posiadaczem A4 Avant z wolnossącym silnikiem 1.8 z 1999 roku. Obecnie Audi ma służyć głównie jako wozidełko do pracy , jednak postanowiłem że raczej zostanie ze mną na dłużej (może na zawsze ) Co do planów to na chwile obecną chcę ją ogarnąć mechanicznie i wizualnie do bardzo zdrowej serii, a później oczywiście to co lubię najbardziej czyli jakieś ciekawe koło w 19" i gwint. Dane : Silnik : 1.8 ARG Mody pod maską : LPG Zawieszenie : Seria Układ Hamulcowy : Seria Audio : Jednostka sterująca Alpine CDA 9857R + Phillip DAP 6040 + Sub Rockford Fosgate R1 25cm, kable Hollywood Energetic Koła : Seria 16" Mody : Brak Plany : - ciekawe koło - gwint - ogarnięcie wnętrza - ogarnięcie lakieru - chromy szyb - cos tam jeszcze pewnie w glowie sie urodzi Foto :
xBladex Opublikowano 11 Maja 2018 Opublikowano 11 Maja 2018 Bardzo ładny kolor.. pomyśl nad obszyciem kierownicy .
karol24 Opublikowano 11 Maja 2018 Opublikowano 11 Maja 2018 Ładny avancik, jakbyś potrzebował chromów z drzwi to pisz do mnie bo znalazłem przy okazji ostatnio ?
Kruhy Opublikowano 11 Maja 2018 Autor Opublikowano 11 Maja 2018 5 godzin temu, xBladex napisał: Bardzo ładny kolor.. pomyśl nad obszyciem kierownicy . Kiera ogarnięta praktycznie od razu po zakupie. Skóra została fabryczna odnowiona specyfikiem do renowacji Saphir. Polecam
DaveLove Opublikowano 11 Maja 2018 Opublikowano 11 Maja 2018 Teraz kierownica elegancka, tylko pamiętaj o emblemacie. Legendy głoszą, że bez niego auto traci około 20 koni ?.
karol24 Opublikowano 13 Maja 2018 Opublikowano 13 Maja 2018 Tak jest, potwierdzam ? miałem z takim znaczkiem i był szybszy a teraz jakoś taki nijaki
krzysiek_f Opublikowano 11 Lutego 2019 Opublikowano 11 Lutego 2019 Jak się sprawuje auto? Wolnossący 1.8 daje radę w Avancie?
Randor Opublikowano 15 Lutego 2019 Opublikowano 15 Lutego 2019 (edytowane) 1.8 w B5 kiepsko sobie radzi. Miałem ADR'a i nie polecam mimo tego, że trafiłem takiego z małym przebiegiem i w fajnym stanie. Pali Tyle samo gazu co 1.8t jak nie więcej (przy normalnej jeździe), a nie jedzie w ogóle. 1.6 sobie nawet nie wyobrażam:) Te 150km to minimum w przypadku benzyny w tej budzie jeśli ktoś chce w miarę bezpiecznie wyprzedzać itp. Muszę jednak przyznać, że te 1.8 20v to raczej wdzięczne silniki. Nic się z nimi nie dzieje. Przynajmniej w przypadku mojego ADR'a czyli starszej wersji bez skracania dolotu i z alu kolektorem ssącym. Do tego napinacz łańcucha bez wtyczki czyli prawie 3x tańszy w aso niż ten z wtyczką (na zamienniki szkoda czasu i robocizny bo prędzej czy później się wysypują). Edytowane 17 Lutego 2019 przez Randor
Rekomendowane odpowiedzi