Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.8Tq EPC podczas jazdy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , wracałem z trasy 300 km zapaliła se kontrolka EPC  był zerowy brak mocy  , następnego dnia pojechałem do Mechnika wpiol się w kompa wyskoczył błąd  Map Sensor   czujnik został wymieniony i dalej to samo pod komprm . kilka dni wcześniej wymieniałem olej i czujnik położenie wału ponieważ naa ciepłym silniku nie chciał odpalać , czujnik był ponownie zmieniany na inny bo wyczytałem tutaj na forum ze przez czujnik położenia wału może być właśnie ten błąd ale dalej nic z tego  ,Map Sensor wskazuje cały czas niskie ciśnienie . Już nie mam pomysłów co się stało , jutro dodam fotki z vcds 

pozdawiam 

Edytowane przez BartekT20

Opublikowano
  • Autor

Błędy,   przepraszam za jakoś ale tylko takie zdiecie mam , jak się zbliży jest Okey ? pozdawiam 89f4bc2e4b8022cagen.jpg

Opublikowano

Na początek do sprawdzenia wszystkie węże, podciśnienia oraz cały dolot. Demontuj po kolei i sprawdzaj

Edytowane przez PawelVK

Opublikowano
  • Autor

Węże sprawdzone , podciśnienie rownierz jedynie była dziura w dolocie , został waż zmieniony , błąd pojawia się od MAP Sensor przy przyciśnieciu  pedału gazu .

Opublikowano
  • Autor

F5

Opublikowano

A błąd pedału przyśpieszenia?

Pedał do wymiany.

Opublikowano
  • Autor

Pedał został sprawdzony działa jak należy , jutro zabieram się za wymiene przepływomierza powietrza , Wiec napisze co i jak :) 

Opublikowano

Czy te błędy które są na screenie po wykasowaniu ponownie wracają ?

Jeżeli tak to posprawdzał bym napięcia zasilające czujniki i pedał, z nich wszystkich chyba tylko czujnik położenia wałka rozrządu jest zasilany bezpośrednio przez ECU, pozostałe mogą być zasilane z jednego bezpiecznika ( przydał by się schemat elektryczny osprzętu silnika ) :hi:

Edytowane przez piotrsob1

Opublikowano

Sprawdzałeś wszystkie bezpieczniki ( kontrolką , czy na pewno nie są przepalone ) ?

Szukam schematu 1,8 t, napisz może do kolegi kamilvag , ma on dostęp do takich rzeczy :hi:

Opublikowano
  • Autor
14 minut temu, piotrsob1 napisał:

Sprawdzałeś wszystkie bezpieczniki ( kontrolką , czy na pewno nie są przepalone ) ?

Szukam schematu 1,8 t, napisz może do kolegi kamilvag , ma on dostęp do takich rzeczy :hi:

Po wykasowaniu błędów , zostaje tylko ciśnienie w kolektorze , bezpieczniki zostały wszystkie sprawdzone .Napisze i wstawię Tutaj schemat cały . Jeśli się wykasuje  wszystkie błędy nie pokazuje się EPC , dotknie się delikatnie pedał gazu i pokazuje ciśnienie w kolektorze jedyny błąd pod obciążeniem wracają wszystkie prócz walka rozrządu 

Pozdawiam ?

Opublikowano
  • Autor
W dniu 28.05.2018 o 10:12, Pawelkiwi napisał:

A błąd pedału przyśpieszenia?

Pedał do wymiany.

Pedał został sprawdzony i działa prawidłowo 

Opublikowano

Nie masz kogoś z kim mógł byś się zamienić na mapsensor , tak na początek , by wyeliminować choć jedną niewiadomą ?:whistling:

Opublikowano
  • Autor

Mam sensor wymieniłem na nowy Bosch

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, piotrsob1 napisał:

Nie masz kogoś z kim mógł byś się zamienić na mapsensor , tak na początek , by wyeliminować choć jedną niewiadomą ?:whistling:

Map sensor został wymieniony na nowy 

Opublikowano

Nie mogę nigdzie znaleźć schematu, ma ktoś dostęp do ELSY i mógł by wygrzebać ?

Ostatnią benzynę miałem w 2000 roku , dla tego bez podstawowej rzeczy ( schematu ) nic więcej nie wydedukuje :eusathink:

PS 

wiązki elektryczne w komorze silnika przejrzałeś ?

Może jakiś gryzoń w nich zasmakował ?:naughty:

Edytowane przez piotrsob1

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, piotrsob1 napisał:

Nie mogę nigdzie znaleźć schematu, ma ktoś dostęp do ELSY i mógł by wygrzebać ?

Ostatnią benzynę miałem w 2000 roku , dla tego bez podstawowej rzeczy ( schematu ) nic więcej nie wydedukuje :eusathink:

PS 

wiązki elektryczne w komorze silnika przejrzałeś ?

Może jakiś gryzoń w nich zasmakował ?:naughty:

Wiązki w silniku nie sprawdzałem , teraz podmieniłem przepływke , oraz pedał gazu od kolegi co ma to samo ale nadal to samo , zgasło na chwile EPC po wciśnięci gazu pojawił się błąd 

Opublikowano
  • Autor

Po wpięciu się w vcds , sprawdzenie jakie dane podaje przeplywka danych nie ma wgl , nawet się nie wyświetlają :( 

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, kamil-vag napisał:

Albo wiązka albo ECU. Macie schematy do diagnozy, nie będę się wtrącał już, przeanalizujcie :P

1.8T.pdf

https://drive.google.com/open?id=1dYd_bHa6DiqYibL9FpYc7z8OsJI8vvaS

Jak padło ECU to na nowo cała mapa czy da się zgrać ze starego mapę ?

Dziękuje za Schemat ,

pozdro :)

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, kamil-vag napisał:

Albo wiązka albo ECU. Macie schematy do diagnozy, nie będę się wtrącał już, przeanalizujcie :P

1.8T.pdf

https://drive.google.com/open?id=1dYd_bHa6DiqYibL9FpYc7z8OsJI8vvaS

Śmiało,  wtrącaj się jeśli masz jakiś pomysł  , będę wdzięczny za każda podpowiedzieć i radę 

pozdawiam ?