mrowa95 Opublikowano 24 Maja 2018 Opublikowano 24 Maja 2018 Witam wszystkich. Ostatnio wymieniałem amortyzatory z tyłu w moim audi. 3 dni po wymianie stojąc na swiatłach po zaciagnieciu recznego na maxa zaczęła migac kontrolka z wykrzyknikiem oznaczajaca ubytek plynu po nocy wyciekl mi prawie caly plyn. Znalazłem wyciek przy lewym tylnym kole - cieknie ze śrubki przy recznym. Prawdopodobnie uszkodzilem to w jakis sposób przy wymianie. Próbowałem dokrecic ta śrubę ale nie pomogło. Co moze byc przyczyną?
Brzeziak Opublikowano 24 Maja 2018 Opublikowano 24 Maja 2018 W środku jest uszczelniacz który należy wymienić. Prawdopodobnie sparciała gumo od starości.
mszark Opublikowano 24 Maja 2018 Opublikowano 24 Maja 2018 Sworzeń może mieć już wżery i sam uszczelniacz może nie pomóc.
mrowa95 Opublikowano 24 Maja 2018 Autor Opublikowano 24 Maja 2018 Uważacie że mogłem coś uszkodzić przy wymianie amortyzatora? Czy to raczej przypadek? Zapomniałem dodać tez ze ostatnio prawie cały czas musiałem zaciągać reczny do konca ponieważ jeden klocek mam wydarty prawie do zera - kłopot z blokujacym sie zaciskiem i miałem wymieniać już klocki ale pociekl amortyzator i tak odlozylo sie to w czasie. Dzieki za odpowiedzi
wesz82 Opublikowano 24 Maja 2018 Opublikowano 24 Maja 2018 Nic nie popsules. Zacisk sie blokuje bo reczny nie odbija dlatego ze sworzen o którym pisal kolega wyzej moze miec wzery stad cieknie. Zacisk do rozebrania w mak i wtedy wyjdzie co do wymiany..
Rekomendowane odpowiedzi