Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A5 8T Sportback 3.0tdi S-Line Monza Silver

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Piękne auto..  

Opublikowano

Bardzo ładne auto.

Widać duży nakład pracy, serca, środków.

Felgi 20" RS klasyka...

Niech dobrze służy

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Dzięki chłopaki za miłe słowa :hi:

Wczoraj wykorzystałem dodatnią temperaturę i trochę opłukałem A5 z soli.

Przy okazji zrobiłem kilka zdjęć po obniżeniu. Podłożę trochę nierówne, więc zdjęcia nie oddają w 100% tego jak to wygląda na co dzień.

Brakuje też dystansu z przodu, ale muszę najpierw pomierzyć jaki będzie dobry dla letniego setupu :wink:IMG_2327.jpgIMG_2337.jpgIMG_2347.jpgIMG_2356.jpgIMG_2338.jpgIMG_2344.jpgIMG_2341.jpg

Edytowane przez skotyman

Opublikowano

Ładnie się prezenci. Mam to samo koło na zimę. Jaki rozmiar masz opon bo jakieś maławe chyba?

Opublikowano
  • Autor

Świadomie wziąłem 235/35, bo nie chciałem 255 na zimę. Naciąg wyszedł większy niż oczekiwałem, ale nie ma tragedii :wink:

Opublikowano

Ja mam 255 i dobra opona + quattro wszędzie daje radę. Nie ulega wątpliwości że taka opona jak u Ciebie wygląda lepiej ale na zime wolałem mieć ranty felg osłonięte bo felgi mam igły. Wiekszy problem poruszając się zimą mam z prześwitem bo jestem za leniwy i nie chce mi się na zimę gwintem kręcić jak to kiedyś miałem w zwyczaju...

Edytowane przez kamelus_

Opublikowano
  • Autor

Auto kupiłem na tych felgach i były już gdzieniegdzie dotknięte, szczególnie jedna ma przejechany rant :kwasny:

Co do obniżenia, to teraz nie ma mowy o dojeżdżaniu do krawężników. Progi przechodzą bezproblemowo, ale ogólnie trzeba bardziej uważać. 

Opublikowano

Mam ten sam problem z prześwitem zimą. Miasto chyba powinno mi dopłacać za odśnieżanie ulic bo gdzie nie pojadę to robię za pług ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Siemka :hi:Ostatnie foto za zimówkach i w tym tygodniu zakładam letnie gumy :wink:

IMG_2431.jpg

Opublikowano

Autko bardzo ładne. Te letnie felgi wyglądają świetnie...jedne z ładniejszych, jakie wypuściło Audi w ostatnich latach. Wiem, że padało wcześniej to pytanie...jakiś program w planach?

Opublikowano
  • Autor

@kanap4 jakoś nie mogę się zdecydować.. :D 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 10.03.2019 o 22:41, skotyman napisał:

Siemka :hi:Ostatnie foto za zimówkach i w tym tygodniu zakładam letnie gumy :wink:

IMG_2431.jpg

Super zadbane autko, na żywo jeszcze lepiej wygląda ?

Opublikowano
  • Autor

@D4NTE jeśli chodzi o poziom zadbania to nie ma podejścia do Twojej. Aczkolwiek człowiek robi co może, żeby jakoś to było :D

Opublikowano
W dniu 25.03.2019 o 11:40, skotyman napisał:

@D4NTE jeśli chodzi o poziom zadbania to nie ma podejścia do Twojej. Aczkolwiek człowiek robi co może, żeby jakoś to było :D

Nie przesadzaj, Twoja nie ustępuje w niczym mojej ? jest zadbana i to się ceni ?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Powoli myślę nad sprzedażą, osoby zainteresowane zapraszam na PW. W weekend postaram się uaktualnić wątek :wink:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Wreszcie znalazłem odrobinę czasu na mały aktual! :hi:

Auto cały czas smiga bezproblemowo i bardzo powoli nabija kolejne kilometry.

Na wiosnę zrobiłem serwis klimy, który wiązał się z wymianą kompresora, który powoli mówił papa. Dodatkowo wymieniłem poduszki pod silnikiem oraz skrzynią. Wszystko udało się dostać z potestowego polifta z niedużym przebiegiem. Dodatkowo wczoraj założylem nowe hamulce z przodu. Wpadłby tarcze Zimmermann + klocki Textar. Dzięki @dzik

W niedziele w końcu zebrałem się, żeby zrobić kilka zdjęć. Tak auto prezentuje się na 20" + springi H&R. Dodatkowo kilka zdjęć środka po ostatnim ogarnięciu w grubsza :wink:

20190811_173217.jpg20190811_172908.jpg20190811_171532.jpg20190811_171736.jpg20190811_173358.jpg20190811_173039.jpg20190811_173156.jpg20190811_172448.jpg20190811_172742.jpg20190811_172735.jpg20190811_172543.jpg

20190811_172526.jpg

Edytowane przez skotyman

Opublikowano

Siadło fajnie:thumbup1:hamulce masz od S5? 

Opublikowano
  • Autor

Seria 320, poczytałem trochę opinie i podobno zmiana na 345 z S5 za wiele nie wnosi. Dodatkowo auto idzie na sprzedaż, wiec nie chciałem się pchać w niepotrzebne wydatki :)

Opublikowano

Siadło lepiej niż u mnie, opona 255/35 czy 265/30? 

Opublikowano
  • Autor

Ori rozmiar 265/30