Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] Zakup VAG 5053 CAN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy mam pytanko - chciałbym kupić sobie fejsa na CAN-ie (dałem już sobie spokój z OBD2 - z większością modułów nie mogę się połączyć i nie pomagają żadne zmiany u ustawieniach softu i kompa).

Uderzam znów do VIAKEN-a, znalazłem tam dwie interesujące mnie pozycje:

1. http://www.viaken.pl/sklep.php?lang=pl&kat=5&prodid=215 za 349zł

2. http://www.viaken.pl/sklep.php?lang=pl&kat=5&prodid=225 za 369zł

Sprzęt jest mniej więcej opsany na sajcie ale interesuje mnie opinia użytkowników tych urządzeń... Czy ktoś od nas z forum pokusił się o takie cacko? Jeśli tak chciałbym prosić o jakiś comment - nie wiem na które urządzenie się zdecydować...

Opublikowano

również jestem ciekaw - więc czekamy na opinie

dziwne że z tym KKL miałeś problemy - mi wszędzie wchodziło oprócz 77-telephone

Opublikowano

Ja też się dziwię... próbowałem już wszystkiego ale za diabła nie chce iść. Na VAG-u 409 wcale nie chce się łączyć, udaje się dopiero przy użyciu 311. Najważniejsze moduły są ale akurat mam problem który wymaga dostania się do modułu komfortu - liczę na to że w końcu ruszę z miejsca dzięki fejsowi z CAN-em.

Opublikowano

Witam

Mam problem z połączeniem komp - samochód.

Otóż kupiłem interfejs VAG z ODB2 >>> USB

załatwiłem program VAG4,9 zainstalowałem interfejs niby wszystko gra, ale po skonfigurowaniu Vag'a (wiadomo port com ) za cholerę nie chcę się połączyć, zmieniałem port usb i dalej brak połączenia.

Nie wiem czy to prawdziwa informacja ale ktoś pisał że nowe komputery nie chcą się łączyć. trzeba podłączyć jakiś stary (wolny) komputer.

To prawda???

Opublikowano

przewertuj ostatnie strony tematu zakupu interfejsu (jest w podpiętych) kilkukrotnie była tam mowa o tym że samochody z Twojego rocznika mają problemy z vagami na USB... coś może w tym temacie jest u Ciebie...

zajrzyj tam bo to nie ten temat i robimy OT :naughty:

Opublikowano

Możesz spróbować zmniejszyć prędkość transmisji danych między fejsem a kompem ale może najpierw spróbuj się połączyć przy pomocy VAG-a 311 (u mnie dało radę na standardowych ustawieniach virtualnego portu COM). Generalnie panuje opinia że częściej da radę podłączyć się przy pomocy fejsu COM-OBD2 niż tego z USB. Niektórym jednak udaje się i z USB - spróbuj wejść do Panelu Sterowania -> System -> Sprzęt -> Menadżer Urządzeń - na liście sprzętu znajdź pozycję PORTY COM i LPT - rozwiń to drzewko i odnajdź port na którym zaiinstalował Ci się interfejs. Jeśli port COM o którym piszę będzie miał nr większy niż 4 to musisz mu ustawić tę wartość ręcznie (od 1 do 4 - uwzględniając oczywiście te już zajęte, bodajże będą niedostępne na liście wyboru). Klikając prawym przyciskiem myszy na tym porcie i wybierając z menu kontekstowego właściwości będziesz miał dostęp do zaawansowanych ustawień - interesuje Cię zakładka USTAWIENIA PORTU a w niej LICZBA BITÓW NA SEKUNDE - pokombinuj ze zmniejszeniem tej wartości z domyślnej (9600) na np.4800 lub niżej. Kombinuj :) Niektórym to pomogło, ale zacząłbym od zmiany softu na stary ale sprawdzony VAG 311.2.

Sry za OT ale pomyślałem że spróbuję pomóc....

Opublikowano

proponuje vag hex can'a jeśli do pracy to oczywiście org od adako jeśli tylko do zabawy to jak się to u nas mówi dobry klon :wink4: poszukajcie i znajdziecie. Zrobi wam wszystko do 2009

Opublikowano

No te z Viakena chyba będą OK, co? :)