Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż LED zamiast postojówek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Albo oprawki się rozjechały i coś nie styka - z jedną się tak wczoraj namęczyłem... To ciągłe podmienianie żarówek nie wychodzi plasticzkom na dobre :confused4:

Opublikowano

Dzis zmienilem ledy na zwykle postojwki H6W - i tez obie nie swieca. Fak!

Flyer, możesz mi dać te ledy, które wyjąłeś ... :)

Moge Ci dac... za 20 PLN :)

Opublikowano

Jeśli myślisz, że te sprzedawane w ASO po 700PLN/szt są lepszej jakości to się grubo mylisz. Obecne wszystkie żarniki mają żywotność ok 12-18 miesięcy. Ciężko mi też uwierzyć w to, że żarnik może spalić przetwornicę.

moze to byl zbieg okolicznosci. dawalem jedna przetwornice do regeneracji dwukrotnie i padla. nastepnie zalozylem zakupiony na allegro zarnik do drugiej lampy i tez padla przetwornica po dwoch dniach. dla mnie to troche za duzo zbiegow okolicznosci ale moze to juz byl akurat koniec moich przetwornic, bo z tego co slyszalem tez maja swoja zywotnosc. nie chce wiec tu pisac o wszystkich zarnikach z allegro, poprostu opisuje moj przypadek.

u mnie skonczylo sie na zakupie nowych lamp z nowymi przetwornicami i oryginalnymi zarnikami

Opublikowano

Bart-S - a zapodaj no gawiedzi, jakie led'y wsadziłeś, że nie są aż tak niebieskie.

Opublikowano

no to mi takie kimoto (czy jak on) przysłał i takie tydzień temu wsadziłem...

Opublikowano

Założyłem je tylko na chwilę aby zrobić fotki - po założeniu robi się "disco" więc zaraz je ściągałem. Założę dopiero po dodaniu rezystorów...

GRazny - one są inne niż te od Kimoto (choć rzeczywiście trochę podobne). Po pierwsze asymetryczne bolce. Po drugie inna główka - w Kimoto miałeś wyraźnie widoczne dwie diody - tutaj ta żółta główka jest inna.

Opublikowano

przyjrzę się później bo mam jedną w zapasie...

Opublikowano

Założyłem je tylko na chwilę aby zrobić fotki - po założeniu robi się "disco" więc zaraz je ściągałem. Założę dopiero po dodaniu rezystorów...

GRazny - one są inne niż te od Kimoto (choć rzeczywiście trochę podobne). Po pierwsze asymetryczne bolce. Po drugie inna główka - w Kimoto miałeś wyraźnie widoczne dwie diody - tutaj ta żółta główka jest inna.

Miałem tą diodę ze sklepu NATEA - rzeczywiście jest inna niz Kimmoto. Ja jej jednak u siebie nie zakładałem, bo jest sporo mniejszy pobór jak te szity z H-K.

Na bank obie są inne.

Opublikowano

Przed chwilą dzwonił VT - po pracy jadę do niego rezać rezystory. Wieczorem zdam raport i wrzucę foty :wink4:

GRazny - specjalnie dla Ciebie :wink4:

Bax9s vs. Kimoto

new1vskimoto.jpg

Opublikowano

no racja - sprawdzałem... te po prawej moje :wink4:

Opublikowano

No i po sprawie :) "VT's LED MOD" ukończony... Bartek - jeszcze raz wielkie dzięki! Robota pierwsza klasa, wszystko gra i trąbi - teraz zamiast "disco" mam San Francisco :wink4: Najważniejszy jest jednak fakt że mod jest praktycznie bezinwazyjny jeśli chodzi o ori instalację - w razie potrzeby demontujemy nasz "dodatek" i pod maską mamy ponownie fabrykę...

vtled1.jpg.vtled2.jpg.vtled3.jpg

Po wszystkim trzeba jeszcze przymocować rezystor do jakiegoś pobliskiego elementu karoserii (będzie spełniać funkcję dodatkowego radiatora) i praca skończona. FIS nawet nie pisnął... Światełka pochodziły trochę, a następnie sprawdzaliśmy na ile grzeją się rezystory - były ciepłe ale dało się je utrzymać w rękach więc nie jest tak źle. Teraz czekać czy LEDy nie będą padać, ale myślę że skoro u VarioTecha i Malika nie klękły do tej pory to jest nadzieja że u mnie też się uda ;)

Nie robiłem jeszcze fotek "nowego oświetlenia" - jest za jasno. Pstryknę i wrzucę wieczorem, sam jestem ciekaw efektu :decayed:

Vario jeszcze raz :notworthy: Ty, ja i biały Jim widzimy się niedługo :good:

Opublikowano

Spox, grunt, że działa bez problemu :)

Opublikowano

No i po sprawie :) "VT's LED MOD" ukończony... Bartek - jeszcze raz wielkie dzięki! Robota pierwsza klasa, wszystko gra i trąbi - teraz zamiast "disco" mam San Francisco :wink4: Najważniejszy jest jednak fakt że mod jest praktycznie bezinwazyjny jeśli chodzi o ori instalację - w razie potrzeby demontujemy nasz "dodatek" i pod maską mamy ponownie fabrykę...

vtled1.jpg.vtled2.jpg.vtled3.jpg

Po wszystkim trzeba jeszcze przymocować rezystor do jakiegoś pobliskiego elementu karoserii (będzie spełniać funkcję dodatkowego radiatora) i praca skończona. FIS nawet nie pisnął... Światełka pochodziły trochę, a następnie sprawdzaliśmy na ile grzeją się rezystory - były ciepłe ale dało się je utrzymać w rękach więc nie jest tak źle. Teraz czekać czy LEDy nie będą padać, ale myślę że skoro u VarioTecha i Malika nie klękły do tej pory to jest nadzieja że u mnie też się uda ;)

Nie robiłem jeszcze fotek "nowego oświetlenia" - jest za jasno. Pstryknę i wrzucę wieczorem, sam jestem ciekaw efektu :decayed:

Vario jeszcze raz :notworthy: Ty, ja i biały Jim widzimy się niedługo :good:

po co sa te rezystorki ? nie lepiej bylo zalozyc w5w ?

Opublikowano

Kolega z choinki się urwał? Poczytaj parę ostatnich stron dokładnie :)

Opublikowano

Kolega z choinki się urwał? Poczytaj parę ostatnich stron dokładnie :)

z niczego sie nie urwalem :) zadalem celowo takie pytanie

gdybys mial do wyboru :

-wlutowac nowe gniazda w5w i zalozyc dobre ledy np takie jak moje :tongue4:

albo lutowac i upychac gdzies rezystory zeby nie migaly diody to co bys wybral bo watpie ze to drugie

Sam pisales ze juz nastukane 8 stron a i tak jak problem byl tak jest i ja sie z tym zgadzam dlatego zastanawiam sie dlaczego tak sie ludzie boja gniazd ori audi w5w :mysli:

Opublikowano

HiRide to pochwal się tymi W5W, najlepiej fotki i gdzie kupiłeś :?:

Opublikowano

No wiesz. Ja mam u sibie gniazda W5W i kupiłem niby dedykowane LEDy. I niestety. I strobo było i bład na FISie :wallbash:

Na razie zastosowałem rozwiazanie tymczasowe, by później wyrezać konkretne rezystorki i mieć świety spokój.

Opublikowano

Jest lepiej niż z kimoto ale ciągle to nie 4300k. Zresztą oceńcie sami... przypominam że mój aparat nie do końca oddaje to co naprawdę widać. W rzeczywistości jak dla mnie, jest jeszcze mniej "niebieskiego".

ledxen1.jpg

ledxen2.jpg

ledxen3.jpg