Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dodatek do ON archoil ar6900-d max

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Aby ulżyć żywotowi układu paliwowego myślę o stosowaniu dodatku archoil ar6900-d max

Proszę o informacje czy ktoś używa , ma opinie i jakie są efekty po zastosowaniu dodatku do paliwa archoil ar6900-d max.

Proszę tylko o konkrety, nie interesują mnie brednie ,,a bo ja bym zamiast ,,.

Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

Mam pełnoletnią Toyotę silnik D4D układ paliwowy Common Rail.

Miałem od dwóch lat problemy z pompa wtryskową a raczej z zaworami SCV i niewiele mnie dzieliło od ich wymiany, koszt ok. 1000 zł.

Stosowałem różne "sztuczki" z dodatkami do paliwa: olej do 2T, preparaty myjąco-smarujące Forte i innych renomowanych producentów z krótkimi efektami.

Od dłuższego czasu dolewam do paliwa AR6900, układ paliwowy działa bez żadnych problemów.

Opublikowano

Ja leję do swojej A4 już prawie rok i według mnie spalanie spadło do 0,5l na 100 km, sprawdzałem wtryski przed i po paru bakach, korekty się poprawiły. Mam 240 tys i nie ma śladu opiłków na filterku pompy. Koledze do Fiata JTD poleciłem i korekcje z ponad 1 spadły do ok 0,5, przestał kopcić. Brata BMW E90 3.0D ładniej pracuje.

Opublikowano

Stosuję od kilku miesięcy. Na pewno poprawiły się u mnie korekcje na wtryskach.

Opublikowano

Ja mam 335tys i to od dwóch lat leje. 100ml na bak a kupuje 500ml za ponad 70zl w petrostar. Ogólnie polecam korekcie bliskie zeru.

Opublikowano
10 godzin temu, KINIAM napisał:

Mam pełnoletnią Toyotę silnik D4D układ paliwowy Common Rail.

Miałem od dwóch lat problemy z pompa wtryskową a raczej z zaworami SCV i niewiele mnie dzieliło od ich wymiany, koszt ok. 1000 zł.

Stosowałem różne "sztuczki" z dodatkami do paliwa: olej do 2T, preparaty myjąco-smarujące Forte i innych renomowanych producentów z krótkimi efektami.

Od dłuższego czasu dolewam do paliwa AR6900, układ paliwowy działa bez żadnych problemów.

Regenerują te zawory cena dużo niższa i działają latami 

Opublikowano
14 godzin temu, Kodzak33 napisał:

Regenerują te zawory cena dużo niższa i działają latami 

Nie słyszałem o regeneracji, jedynie o mechanicznym płukaniu z osadów.

Swoje wykręciłem a ponieważ działają jak elektromagnes i przyciągają opiłki więc łatwo stwierdzić stan pompy wtryskowej.

U mnie opiłków nie było, zawory płukałem ok. 12 godzin podłączone pod prąd.

Systematyczne stosowanie AR 6900 widocznie dobrze smaruje układ paliwowy i silnik odzyskał swój pierwotny wigor czyli prawidłowe dawkowanie paliwa.

Kilka dni temu wymieniałem profilaktycznie podkładki pod wtryskami przy okazji sprawdzono działanie wtryskiwaczy, wszystko w należytym porządku.

Opublikowano

Panowie, Co to za preparat i gdzie go kupić? Pytam,  bo dolewam olej do 2T i jeżeli jest lepszy, to bym zmienił. 

Opublikowano
1 godzinę temu, a-kuba napisał:

Panowie, Co to za preparat i gdzie go kupić? Pytam,  bo dolewam olej do 2T i jeżeli jest lepszy, to bym zmienił. 

Na aledrogo można normalnie kupić. Nie przestrasz się ceny bo kosztuje 70-80 zł, ale wystarcza na 10 tankowań. Jest dużo lepszy od oleju 2T, nie zapycha przede wszystkim DPFa.

Edytowane przez Arek476

Opublikowano
  • Autor

Dzięki wszystkim za informacje.

Zamówiłem AR 6900 . Wyjadę 3-4 zbiorniki z dodatkiem i napiszę co zauważyłem(albo i nie zauważyłem).

Opublikowano

Panowie, a czy dodawał ktoś go do poczciwego AFN'a? Skoro takie pochlebne opinie to może i ja bym zaczął z niego korzystać. Tylko szkoda, że akurat kupiłem całą butlę Diesel Skydd, szkoda że nie trafiłem na ten temat wcześniej :) 

Opublikowano

Według mnie do starych silników bez DPF można spokojnie lać inne dodatki tańsze, nawet olej 2T (byle nie zwykły mixol). AFNy i inne podobne 1Z nie miały problemów z zacierającymi się pompami.

Opublikowano

ja tez juz kupiłem zobaczymy co to warte 

Opublikowano

Ja również ??

Opublikowano

Cześć mam pytanie, lejecie archoil ar6900-d max do zwykłego paliwa czy "premium" ?

Opublikowano
  • Autor

Ja do zwykłego.

Archoil w proporcjach 1ml/1L  paliwa podbija liczbę cetanową o ok 4 punkty.  (Tak wynika z opisów tego środka na forum alfy).Z premium może być za bogato.

Opublikowano

Ja też do zwykłego. Jedno tankowanie zgodnie z zaleceniem 1l/1ml, drugie 1l/0,5ml, i tak za zmianę. Na dłużej wystarcza:)

Opublikowano
W dniu 6.10.2018 o 10:37, KINIAM napisał:

Nie słyszałem o regeneracji, jedynie o mechanicznym płukaniu z osadów.

Swoje wykręciłem a ponieważ działają jak elektromagnes i przyciągają opiłki więc łatwo stwierdzić stan pompy wtryskowej.

U mnie opiłków nie było, zawory płukałem ok. 12 godzin podłączone pod prąd.

Systematyczne stosowanie AR 6900 widocznie dobrze smaruje układ paliwowy i silnik odzyskał swój pierwotny wigor czyli prawidłowe dawkowanie paliwa.

Kilka dni temu wymieniałem profilaktycznie podkładki pod wtryskami przy okazji sprawdzono działanie wtryskiwaczy, wszystko w należytym porządku.

Możesz pokierować jak wymienic podkladke i uszczelniacz na wtrysk? Cieknie mi delikatnie z jednegoi chciałbym to zrobić. Samemu dam rade??

Opublikowano
W dniu ‎06‎.‎10‎.‎2018 o 17:35, Arek476 napisał:

Na aledrogo można normalnie kupić. Nie przestrasz się ceny bo kosztuje 70-80 zł, ale wystarcza na 10 tankowań. Jest dużo lepszy od oleju 2T, nie zapycha przede wszystkim DPFa.

Arek , dzięki za info …..

...te 70 - 80 zł. to za 0.5l …. , dobrze zrozumiałem ?

Edytowane przez a-kuba

Opublikowano

https://www.petrostar.pl/chemia/dodatki-do-paliwa/archoil/archoil-ar6900-d-max-cetane-booster-z-dcm-500ml,p503981973

Leje to od roku 100ml na bak odmierzamw setce ? oraz raz na 10tys dwa produkty forte na czyszczenie wtryskow i całego układu. Mam aktualnie 336tys i korekcie wszystkie cztery prawie po zero. Dla niedowiarków wrzucę kiedyś fotkę. Ogólnie polecam te produkty z tej strony.