marcinbob_89 Opublikowano 16 Października 2018 Opublikowano 16 Października 2018 Witam, wczoraj wieczorem pojawił się problem z odpaleniem mojego audi, po kilkunastu próbach odpalenia tylko raz się udało. Na PB i na awaryjnym odpalaniu LPG, auto tylko kręciło rozrusznikiem. Chwilami było słychać buczenie tak jakby pompy paliwa/ filtra, pierwsza diagnoza padnięta pompka, już miałem z tym problem, założyłem 4 lata temu zamiennik SKV, ale wtedy były całkiem inne, auto po nocy lub długim postoju odpalało za 2 razem lub odpalało i gasło i trzeba było kręcić jeszcze raz, po prostu pompa traciła ciśnienie. Do tej pory nie było żadnych objawów tego typu, wszystko bez problemowo oprócz tego, że wskaźnik temp wariował i czasami po odpaleniu automatycznie odpalały się wentylatory chłodnicy a komputer pokazywał błąd czujnika temp cieczy, ale jakoś nic z tym nie robiłem. Dziś auto normalnie odpala, po podpięciu kompa audi oczywiście wywala błąd od czujnika temp ale pojawił się jeszcze jeden. Czy te błędy mogą wpływać na odpalenie silnika, a nawet jego braku? Za co zabrać się w pierwszej kolejności? Pozdrawiam
przem8 Opublikowano 16 Października 2018 Opublikowano 16 Października 2018 Przez uszkodzony czujnik g62 możesz mieć problemy z odpalaniem. Zainstaluj pełną wersję vcds ?
marcinbob_89 Opublikowano 16 Października 2018 Autor Opublikowano 16 Października 2018 to jest ten czujnik który się znajduje pod odma?
sitar Opublikowano 16 Października 2018 Opublikowano 16 Października 2018 Pod zaworem odmy z tyłu silnika
marcinbob_89 Opublikowano 16 Października 2018 Autor Opublikowano 16 Października 2018 założony SWAG za 25 zł zobaczymy czy to było przyczyną. A ile w sumie jest tych czujników temp? bo stojąc przed autem to po prawej stronie obok chłodnicy na takim króćcu też jest jakiś czujnik 2 pinowy
Rekomendowane odpowiedzi