Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Mazda 6 kupno

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jeżdżę sobie już ponad 3 latka A4 B6 z silnikiem AVF, jeździ mi się całkiem dobrze, ale potrzebuję samochodu z nadwoziem kombi. Sedan jest dla mnie mało praktyczny. Zastanawiam się nad Mazdą 6 najlepiej z dieslem 2.0. I tutaj mam pytania:

1. Czy miał może ktoś styczność z tym samochodem, jak wychodzi utrzymanie tego auta, może być w porównaniu do Audi?

2. Czy trzeba na coś szczególnie uważać przy kupnie?

3. Jak wygląda temat rdzy?

Proszę o opinie ludzi którzy mieli styczność z tym autem, bądź użytkują je.

Opublikowano

Ja ci powiem ze mój brat ma mazde 6 a ja a4 b7 i w życiu bym się nie zamienił pod żadnym wzgledem. Części droższe, często nie ma zamienników i no rdza 

Opublikowano
  • Autor
15 minut temu, sky2k napisał:

Ja ci powiem ze mój brat ma mazde 6 a ja a4 b7 i w życiu bym się nie zamienił pod żadnym wzgledem. Części droższe, często nie ma zamienników i no rdza 

Rdzewieje tak bardzo jak się o tym słyszy?

Opublikowano

Nie bardziej niż Audi.

Jaka generacja Mazdy 6 Cię interesuje ?

Edytowane przez granatowy

Opublikowano
  • Autor
23 minuty temu, granatowy napisał:

Nie bardziej niż Audi.

Jaka generacja Mazdy 6 Cię interesuje ?

Jest to moje drugie Audi i w sumie to nie wiem co to rdza?

A co do Mazdy to myślę o 1 generacji po lifcie.

Opublikowano

Tu masz opis autka od użytkowników

https://m.autocentrum.pl/oceny/mazda/6/i/

Opublikowano
  • Autor
9 minut temu, Adam87 napisał:

Tu masz opis autka od użytkowników

https://m.autocentrum.pl/oceny/mazda/6/i/

Zauważyłem, że często opinie na autocentrum są niemiarodajne. Ale dzięki za pomoc.

Opublikowano
59 minut temu, lukasz51237 napisał:

Zauważyłem, że często opinie na autocentrum są niemiarodajne. Ale dzięki za pomoc.

Ja jednak uważam, że autocentrum jest w miarę dobre.... każdy ma swoje zdanie:decayed:

A tak wogule to czemu akurat mazda6????

Opublikowano
  • Autor
22 minuty temu, Adam87 napisał:

Ja jednak uważam, że autocentrum jest w miarę dobre.... każdy ma swoje zdanie:decayed:

A tak wogule to czemu akurat mazda6????

Czemu Mazda? Dwóch moich znajomych ma i sobie chwali. Potrzebuję kombi, a że mam teraz inne wydatki szukam czegoś w podobnej cenie jaką dostałbym za Audi z kolei nie chcę się cofać i kupować coś starszego? .

Opublikowano
4 godziny temu, granatowy napisał:

Nie bardziej niż Audi.

Gorszych bzdur nie słyszałem

Opublikowano

U mnie w rodzinie poza brata Mazda brata są jeszcze 2 Mazdy i w 1 był przeszczep tylnego kielicha od innej Mazdy bo tak zardzewial że amortyzator wpadł do środka ? a w 2 już było chyba wszystko spawane/wzmacniane ? Mazdy porostu są tanie przez to dużo osób Się na nie decyduje a potem jest płacz jak trzeba placic

Opublikowano
W dniu 17.11.2018 o 19:05, lukasz51237 napisał:

Rdzewieje tak bardzo jak się o tym słyszy?

1-sza generacja rdzewieje na potęgę, jak nie ma rdzy to albo już auto było robione, albo zaraz ruda się odezwie ;) jeden ze znajomych moich rodziców miał od nowości 6tkę z 2007 roku i po czterech latach się zaczęło.. ;) mój brat (klubowicz Mazdaspeed) również mówił, że jak Mazda to nie 6tka 1 gen.. a co do diesla - 2.0 diesel to nic innego jak cholernie drogie w naprawach 2.0tdci forda. dopóki się nie psuje to przyzwoity i oszczędny motor.. ale to co zaoszczędzisz przy dystrybutorze wydasz u mechanika. wtryski to cena kosmos, dwumas również.. przerabiałem to w swoim ex mondeo mk3 ;)

Edytowane przez jedrekx

Opublikowano

nie wiem jak mazdy 6 pierwszej generacji, ale w firmie użytkujemy cx-3 (kupiona w 2017r.). Jak szukaliśmy auta do firmy to przekopałem sporo internetu w poszukiwaniu opinii o mazdzie i jej problemów z rdzą. Podobne te nowsze mazdy już pozbyły się tej bolączki (nie wiem dokładnie od którego roku jest już ok, bo interesowałem się tylko nowymi). Po roku użytkowania cx-3, rozważamy z żoną kupno (w przyszłym roku jak wyjdzie lift 3) nowej mazdy 3 dla niej - muszę powiedzieć, że za cenę mazdy 3 nie kupi się nic sensownego z takim wyposażeniem - ceny audi a3 zaczynają się tam gdzie kończy się cennik mazdy 3, a coś nie jestem przekonany, że a3 oferują, aż tak dużo za tą cenę. Z resztą nawet na forum można poczytać jak ruda zjada a4 b8 i to nie po dzwonach tylko salonowych, więc zabezpieczenie antykorozyjne audi to już niestety przeszłość.

Edytowane przez Lukasz_mk2

Opublikowano

biorąc pod uwagę japońce, toyka pod względem blach to skok technologiczny w stosunku do mazdy

forum mazdy warto poczytać na temat rdzy..

https://mazda6forum.pl/viewtopic.php?f=59&t=2686&start=30

Edytowane przez RALF76

Opublikowano

Kolega ma 6. Mechanicznie i jeżeli chodzi o samą eksploatacje jest super zadowolony, a należy do tych co nie żałuje auta.
Niestety jest tak jak już zostało wspomniane - korozja. Koroduje na potęgę. Audi też korodują, ale Mazda 6 to chyba najbardziej gnijące auto ostatnich lat.

Opublikowano

a z którego roku ma tą 6??

Edytowane przez Lukasz_mk2

Opublikowano

2005.

Opublikowano
19 godzin temu, Emejcz napisał:

2005.

2005 to nie są raczej ostatnie lata, żona obecnie jeździ Skodą fabią 2 salonową z 2007 i już była wymieniana tylna klapa, bo zgniła gdzieś koło 2012r.

Opublikowano

Rdzewieja Mazdy, problemu jak dotąd nie wyeliminowano:

nawet w srodku stelaz kanapy rdzewieje :)

https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=494&t=207695&start=100

Tutaj material, czy Mazdy posiadaja ocynk: