Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana kierownicy na czteroramienną multifunkcyjną A4 B7 2005-2008

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, dinex napisał:

Ok czyli szukam modułu do b7 i tak jak kolega opisał dodatkowo taśma kierownicy taśma do airbaga bez tej przejściówki na 4pin? Dziękuję za odpowiedź. 

Przejściówka do B6 tylko potrzebna, w B7 jej nie potrzebujesz.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 4.03.2022 o 18:29, pelonek1 napisał:

Przejściówka do B6 tylko potrzebna, w B7 jej nie potrzebujesz.

Przepraszam mam jeszcze pytanie. PONEK PISAŁ O,, 3) Okablowanie poduszki 12 Pinowe nr 4F0971589A zamienia sie na 4F0971589K'' czy to musi być ta taśma z K? Czy jest na to jeszcze inny zamiennik? Nie mogę jej nigdzie znaleźć do kupna :( sorka jeśli spamuje i zawracam głowę ale zależy mi na wymianie mam już prawie wszystko :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Mam A4 b7 2007 1,9 tdi sLine i mam zwykłą kierownice bez multi  ale chciałbym ją wymienic na MULTI. Wystarczy sama kierownica i zakodowanie czy jeszce jakieś dodatki muszę wymienic.

jaki program polecacie do programowania później? Mam OBD wtyczkę tylko nie wim jaki program zeby działał

Opublikowano
W dniu 24.03.2022 o 19:08, PiotrCCC napisał:

Witam.

Mam A4 b7 2007 1,9 tdi sLine i mam zwykłą kierownice bez multi  ale chciałbym ją wymienic na MULTI. Wystarczy sama kierownica i zakodowanie czy jeszce jakieś dodatki muszę wymienic.

jaki program polecacie do programowania później? Mam OBD wtyczkę tylko nie wim jaki program zeby działał

pytanie jaki masz numer taśmy od kierownicy i moduł i jaką taśmę od poduszki. Ja musiałem wymienić wszystko w swojej B7. Kolega w pierwszym poście wszystko opisał. Do kodowania użyłem kabla HEX CAN + program VCDS. Zwykłym OBD czy kablem KKL raczej nic nie zrobisz. 

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 12.03.2022 o 18:31, dinex napisał:

Przepraszam mam jeszcze pytanie. PONEK PISAŁ O,, 3) Okablowanie poduszki 12 Pinowe nr 4F0971589A zamienia sie na 4F0971589K'' czy to musi być ta taśma z K? Czy jest na to jeszcze inny zamiennik? Nie mogę jej nigdzie znaleźć do kupna :( sorka jeśli spamuje i zawracam głowę ale zależy mi na wymianie mam już prawie wszystko :)

To moze być inna ? Bo mam ten sam problem 

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

A jak mam w B6 multifunkcje ze zmiana biegów w kierownicy to wystarczy że kupię kierownice z z B7 z multifunkcją i łopatkami i wystarczy zamiana czy jest więcej zabawy ?

Opublikowano

Jeszcze moduł kierownicy na taki z b7 (Q), taśma powinna pasować ta którą masz.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 1.01.2023 o 13:44, MaTeo85 napisał(a):

Jeszcze moduł kierownicy na taki z b7 (Q), taśma powinna pasować ta którą masz.

Moduł L lub N z B6 fis+tempomat nie zadziała z kierownicą multi z B7?

Opublikowano
6 minut temu, Ivanek napisał(a):

Moduł L lub N z B6 fis+tempomat nie zadziała z kierownicą multi z B7?

niestety w b6 multifunkcja działała inaczej niż ta w b7.

tam byl taki moduł trapezowy w kierownicy od MF, w b7 już go nie ma i są inne guziki (dodatkowo są też rolki w MF.)

Opublikowano
1 minutę temu, MaTeo85 napisał(a):

niestety w b6 multifunkcja działała inaczej niż ta w b7.

tam byl taki moduł trapezowy w kierownicy od MF, w b7 już go nie ma i są inne guziki (dodatkowo są też rolki w MF.)

Kaszana, napialiłem się za kierę za dwie stówki z B7, a tu okazuje się że potrzebny moduł Q lub R , taśma bo jest 12 pin oraz wtyczka z airbag, to przewyższa kwotę całej kierownicy..

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Odgrzeje kotleta ?

Taśma Air Bag nr. 4E0953541A zamienia sie na 4E0953541A. Przecież to te same nr???

Opublikowano

Odgrzeje kotleta ?

Taśma Air Bag nr. 4E0953541A zamienia sie na 4E0953541A. Przecież to te same nr???

Opublikowano

Odgrzeje kotleta ?