OLIVER Opublikowano 3 Grudnia 2018 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Witam Panowie Jaki poziom utrzymujecie oleju na bagnecie tego typu Czy zaznaczona linia czerwona na bagnecie to jest max ?
Marcin Kaszyński Opublikowano 3 Grudnia 2018 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Hej Kolego, U mnie w 2.0 BRD 170km to jest połowa stanu.
dszymek Opublikowano 3 Grudnia 2018 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Te bagnety są do 4 liter. Nic na nich nie widać ? czy są jakieś inne na których lepiej widać stan? Lub jakiś sposób żeby ten przerobić?
OLIVER Opublikowano 3 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2018 2 godziny temu, Marcin Kaszyński napisał: Hej Kolego, U mnie w 2.0 BRD 170km to jest połowa stanu. Dzięki Może ktoś to potwierdzi ? A może ma ktoś instrukcję obsługi i zaglądnie jak tam pisze
piotrsob1 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Ten bagnet jest raczej zepsuty Część zaznaczona przeze mnie na niebiesko powinna raczej być w miejscu zaznaczonym na zielono ..... Spróbuj czy się ona nie przesuwa po bagnecie ...
OLIVER Opublikowano 4 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2018 17 godzin temu, piotrsob1 napisał: Ten bagnet jest raczej zepsuty Część zaznaczona przeze mnie na niebiesko powinna raczej być w miejscu zaznaczonym na zielono ..... Spróbuj czy się ona nie przesuwa po bagnecie ... Jednak chyba nie jest zepsuty żadna część : ani dolna ,ani górna nic się nie przesunie (próbowałem ) Natomiast na bagnecie mam oznaczenia takie jak po nizej na foto i moim zdanie powinno być max oleju do wysokości zaznaczone na czerwono .. A ja miałem do wysokości zaznaczone na czarno.. Dlatego założyłem ten temat by się upewnić ile ma być oleju MAX i by nie jeździć z za dużym stanem oleju . I co Wy na to ?
dszymek Opublikowano 4 Grudnia 2018 Opublikowano 4 Grudnia 2018 2 godziny temu, OLIVER napisał: Jednak chyba nie jest zepsuty żadna część : ani dolna ,ani górna nic się nie przesunie (próbowałem ) Natomiast na bagnecie mam oznaczenia takie jak po nizej na foto i moim zdanie powinno być max oleju do wysokości zaznaczone na czerwono .. A ja miałem do wysokości zaznaczone na czarno.. Dlatego założyłem ten temat by się upewnić ile ma być oleju MAX i by nie jeździć z za dużym stanem oleju . I co Wy na to ? Może i głupie pytanie ale - nie masz na bagnecie napisane gdzie jest max? U mnie w brd jest
OLIVER Opublikowano 4 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2018 1 godzinę temu, dszymek napisał: Może i głupie pytanie ale - nie masz na bagnecie napisane gdzie jest max? U mnie w brd jest No właśnie mam tak oznaczony bagnet jak wyżej na foto (oznaczenie czerwone ) a miałem stan oleju aż po oznaczenie czarne (tyle miał ) olej wymieniał jakiś mechanik poprzedniego właściciela Dlatego pytam tu bo koledzy na forum też mają B7 2,0 z takimi bagnetami i chciałbym się upewnić czy mam rację i było dużo za dużo oleju (0,75l )czy też jestem w błędzie i był dobry stan
piotrsob1 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Opublikowano 4 Grudnia 2018 (edytowane) 5 godzin temu, OLIVER napisał: Jednak chyba nie jest zepsuty żadna część : ani dolna ,ani górna nic się nie przesunie (próbowałem ) Natomiast na bagnecie mam oznaczenia takie jak po nizej na foto i moim zdanie powinno być max oleju do wysokości zaznaczone na czerwono .. A ja miałem do wysokości zaznaczone na czarno.. Dlatego założyłem ten temat by się upewnić ile ma być oleju MAX i by nie jeździć z za dużym stanem oleju . I co Wy na to ? W życiu nie widziałem tak wyskalowanego bagnetu Na tych plastikowych zgrubieniach powinien być zaznaczony Max jak i Min , weź szkiełko powiększające może się dopatrzysz oznaczeń Co to za silnik ? Edytowane 4 Grudnia 2018 przez piotrsob1
OLIVER Opublikowano 5 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2018 18 godzin temu, piotrsob1 napisał: W życiu nie widziałem tak wyskalowanego bagnetu Na tych plastikowych zgrubieniach powinien być zaznaczony Max jak i Min , weź szkiełko powiększające może się dopatrzysz oznaczeń Co to za silnik ? Bagnet posiada oznaczenia max- min takie jak na foto u góry...zaznaczone na czerwono Natomiast oznaczenie czarne z napisem "tyle miał " to stan oleju jaki miał . I tu cały problem leży Czy miał stan Ok Czy był za duzy ..Ja twierdzę ze za duzy Tylko chciałem się upewnić u innych posiadaczy 2,0 tdi z takim bagnetem . A silnik to BRE
dor_v8 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Opublikowano 5 Grudnia 2018 4 minuty temu, OLIVER napisał: Bagnet posiada oznaczenia max- min takie jak na foto u góry...zaznaczone na czerwono Natomiast oznaczenie czarne z napisem "tyle miał " to stan oleju jaki miał . I tu cały problem leży Czy miał stan Ok Czy był za duzy ..Ja twierdzę ze za duzy Tylko chciałem się upewnić u innych posiadaczy 2,0 tdi z takim bagnetem . A silnik to BRE Mam identyczny bagnet w swojej
OLIVER Opublikowano 5 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2018 Teraz, dor_v8 napisał: Mam identyczny bagnet w swojej 1 minutę temu, dor_v8 napisał: Mam identyczny bagnet w swojej No to napisz jaki stan oleju utrzymujesz i Czy mam racje miałem za duzo oleju?
dor_v8 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Opublikowano 5 Grudnia 2018 (edytowane) wstawię ci fotkę Edytowane 5 Grudnia 2018 przez dor_v8
dor_v8 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Opublikowano 5 Grudnia 2018 (edytowane) Jednak nie identyczny , u mnie są oznaczenia. Edytowane 5 Grudnia 2018 przez dor_v8
piotrsob1 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Opublikowano 5 Grudnia 2018 (edytowane) 1 godzinę temu, dor_v8 napisał: Jednak nie identyczny , u mnie są oznaczenia. No Twój bagnet jest " normalny " i na pewno się różni od bagnetu założyciela tematu.... Dokładnie widać to o czym pisałem wcześniej .... Edytowane 5 Grudnia 2018 przez piotrsob1
OLIVER Opublikowano 5 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2018 2 godziny temu, dor_v8 napisał: Jednak nie identyczny , u mnie są oznaczenia. 2 godziny temu, dor_v8 napisał: Jednak nie identyczny , u mnie są oznaczenia. Dzięki dor_v8 za foto i Dzięki piotrsob1 Miałeś racje Po zobaczeniu foto wziąłem i przesunąłem na chama ten kawałek plastiku ( MAX )do tej kulki i teraz wygląda tak jak u dor_v8 dzięki Panowie do zamknięcia
piotrsob1 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Opublikowano 5 Grudnia 2018 9 minut temu, OLIVER napisał: Dzięki dor_v8 za foto i Dzięki piotrsob1 Miałeś racje Po zobaczeniu foto wziąłem i przesunąłem na chama ten kawałek plastiku ( MAX )do tej kulki i teraz wygląda tak jak u dor_v8 dzięki Panowie do zamknięcia ,,
Rekomendowane odpowiedzi