Animal Opublikowano 10 Lutego 2020 Opublikowano 10 Lutego 2020 W dniu 7.02.2020 o 19:02, tomekhxc napisał: Świetny samochód, jak bym kiedys w życiu zmieniał to własnie na takiego rsa c5 lub rs4 b5 , te nowsze jakos do mnie nie przemawiają a te mają w sobie to "coś" Ciężko się z Tobą nie zgodzić. Patrząc na to w jakim kierunku idzie dzisiejsza motoryzacja to chyba najlepszy czas na kupno starszego auta a charakterem, przy którym ważniejsze były emocje i jakość zamiast twardej kalkulacji księgowych i wszechogarniającego plastiku i tandety.
mariusz-jagi Opublikowano 10 Lutego 2020 Autor Opublikowano 10 Lutego 2020 Dokładnie, w obecnym czasie brakuje pasji do produkcji takich aut, które kiedyś były produkowane by przełamywać bariery.
mariusz-jagi Opublikowano 12 Lutego 2020 Autor Opublikowano 12 Lutego 2020 W dniu 10.02.2020 o 10:59, Olgierd93 napisał: Mocny rysiek naprawdę! super Dzięki Wielkie ?
sysek27 Opublikowano 7 Marca 2020 Opublikowano 7 Marca 2020 Świetne auto mam dwa pytania: 1. Listwy wokół szyb relingi i grille to czarny mat czy czarny połysk ? 2. Parametry felg ,opon i czy ewentualnie masz jakiś dystans? Jak dla mnie idealna konfiguracja auta ?
mariusz-jagi Opublikowano 10 Marca 2020 Autor Opublikowano 10 Marca 2020 W dniu 8.03.2020 o 00:12, sysek27 napisał: Świetne auto mam dwa pytania: 1. Listwy wokół szyb relingi i grille to czarny mat czy czarny połysk ? 2. Parametry felg ,opon i czy ewentualnie masz jakiś dystans? Jak dla mnie idealna konfiguracja auta ? Dzięki za miłe słowa 1. Pakiet black to oem jest wykończony w macie. 2. Na foto felgi 20" 9J ET29, opony 245/30, bez dystansu ;-)
mariusz-jagi Opublikowano 10 Marca 2020 Autor Opublikowano 10 Marca 2020 (edytowane) Przyszedł czas na upgrade hamulców na przedniej osi, więc obecnie wpadły tarcze 390mm z RS6 C7 plus kierownice powietrza z VW Phateon W12. Wcześniej były tarcze OEM 365mm wystarczały, ale pojemność cieplna była zbyt mała . Całość jeszcze na oem zacisk 8T, ale wkrótce wpadnie coś nowszego No i najważniejsze, zawieszenie KW V3 jest już na swoim miejscu Wiem, że jeszcze "koza", ale sprężyny ciągle się układają i robi się coraz niżej Edytowane 10 Marca 2020 przez mariusz-jagi
daglas Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Nie raz widziany na spocie. Mariusz dba jak mało kto, piękna fura super utrzymana
mariusz-jagi Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2020 W dniu 23.04.2020 o 21:52, daglas napisał: Nie raz widziany na spocie. Mariusz dba jak mało kto, piękna fura super utrzymana Dzięki za miłe słowa. Do zobaczenia
BeyerBrown Opublikowano 21 Maja 2020 Opublikowano 21 Maja 2020 W dniu 10.02.2020 o 08:47, Animal napisał: Patrząc na to w jakim kierunku idzie dzisiejsza motoryzacja to chyba najlepszy czas na kupno starszego auta a charakterem, przy którym ważniejsze były emocje i jakość zamiast twardej kalkulacji księgowych W dniu 10.02.2020 o 09:40, mariusz-jagi napisał: Dokładnie, w obecnym czasie brakuje pasji do produkcji takich aut, które kiedyś były produkowane by przełamywać bariery. Ja nie wiem jaka jest Wasza definicja przełamywania barier ale ok. 600KM w najnowszym i poprzednim RS6/RS7 moim zdaniem pod definicję przełamywania barier wpisuje się idealnie ? W dniu 10.03.2020 o 09:01, mariusz-jagi napisał: Przyszedł czas na upgrade hamulców na przedniej osi, więc obecnie wpadły tarcze 390mm z RS6 C7 plus kierownice powietrza z VW Phateon W12. Wcześniej były tarcze OEM 365mm wystarczały, ale pojemność cieplna była zbyt mała . Czyżby twarde kalkulacje księgowych okazały się lepsze? ??
mariusz-jagi Opublikowano 21 Maja 2020 Autor Opublikowano 21 Maja 2020 22 minuty temu, BeyerBrown napisał: Czyżby twarde kalkulacje księgowych okazały się lepsze? ?? W moim modelu, gdzie przekroczone bariery z jego lat świetności nie robią na nikim wrażenia, zastosowanie standardowych części z układu hamulcowego z nowszego modelu, daje nowe możliwości ?? i różnica jest kolosalna ?? 49 minut temu, BeyerBrown napisał: Ja nie wiem jaka jest Wasza definicja przełamywania barier ale ok. 600KM w najnowszym i poprzednim RS6/RS7 moim zdaniem pod definicję przełamywania barier wpisuje się idealnie ? Obecnie taka moc nie robi już tak piorunującego wrażenia, ponieważ różnice w osiągach pomiędzy poszczególnymi generacjami są coraz mniejsze. Szybko się człowiek przyzwyczaja do dobrych osiągów i później odrobinę lepsze nie robią takiego efektu Woow. Nie ukrywam, chętnie bym użytkował takiego nowoczesnego przedstawiciela "przełamywania barier" ? 1
george Opublikowano 27 Maja 2020 Opublikowano 27 Maja 2020 Piękny egzemplarz! Nie jestem zwolennikiem gleby, według mnie seria fajnie leży. Niemniej Twoje auto = Twoja koncepcja. Mod hebli pochwalam.
mariusz-jagi Opublikowano 1 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2020 (edytowane) W dniu 27.05.2020 o 22:02, george napisał: Piękny egzemplarz! Nie jestem zwolennikiem gleby, według mnie seria fajnie leży. Niemniej Twoje auto = Twoja koncepcja. Mod hebli pochwalam. Dzięki za miłe słowo. Ogólnie po wymianie zawieszenia na kw, wysokość jest jak w serii ?. Początkowe foty są na zawieszeniu wg koncepcji poprzedniego właściciela. Edytowane 1 Czerwca 2020 przez mariusz-jagi
mariusz-jagi Opublikowano 5 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2022 (edytowane) Aktualizacja dokonań z ostatniego roku ;-) Odnowienie jednostki napędowej oraz wzmocnienie skrzyni biegów tiptronic , pakiet maxtondesign , upgrade hamulców przód i tył , zmodyfikowana kierownica oraz zamontowane obudowy lusterek "carbon" Zacisk hamulcowy z Audi RS4 B9 6T Tarcze hamulcowe 390 mm Upgrade tylnych hamulców na "dwuzacisk" Kierownica z wykorzystaniem włókna węglowego Obudowy lusterek wg nowej koncepcji Nowe czerwone nici ? Rewizja i odnowienie jednostki napędowej ? Po nie spiesznym dotarciu i lekkim strojeniu wykres prezentuje się następująco Pakiet maxtondesign moim zdaniem komponuje się bardzo dobrze do tego nadwozia Edytowane 5 Stycznia 2022 przez mariusz-jagi 5
mariusz-jagi Opublikowano 5 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2022 Modyfikacja sterownika ECU by uzyskać popsy Popsy Audi RS6 C5 Pops&bang Audi RS6 C5.mp4 1
mariusz-jagi Opublikowano 5 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2022 (edytowane) Edytowane 5 Stycznia 2022 przez mariusz-jagi
mariusz-jagi Opublikowano 5 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2022 6 minut temu, Rob@k napisał: Kurde auto bajka. Zazdroszczę. Dzięki za miłe słowa Pozdrawiam ?
qruku Opublikowano 11 Stycznia 2022 Opublikowano 11 Stycznia 2022 Piękności jeśli to nie tajemnica gdzie robiłeś motorownię i upgrade hamulców ?
H4mm3R Opublikowano 14 Stycznia 2022 Opublikowano 14 Stycznia 2022 Wysyłaj tylne tarcze do mnie, zrobię z nich kwiatki jak z przodu
Rekomendowane odpowiedzi