Adamek4119 Opublikowano 17 Grudnia 2018 Opublikowano 17 Grudnia 2018 Witam. Witam ostatnio wymieniłem w swoim samochodzie a4 b6 1.8t bex quattro tarcze i docisk od awx, i pedał sprzęgła chodzić tak samo. Nie powinno być ciężej?
przem8 Opublikowano 17 Grudnia 2018 Opublikowano 17 Grudnia 2018 Po wymianie sprzęgła pedał powinien chodzić leciutko. Po wymianie dwóch sprzęgieł w 1.8t, jak wsiadłem zaraz po wymianie, to miałem odczucie jakby pedał sprzęgła w ogóle oporu nie stawiał
Adamek4119 Opublikowano 17 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2018 Ale mówisz o wymianie w 1.8t na sprzęgło awx Bo kolega zmienił w pasacie 1.8t też na sprzęgło awx to pedał ciężej działa A ja zmieniłem na awx i pedał z tą samą siłą działa
przem8 Opublikowano 17 Grudnia 2018 Opublikowano 17 Grudnia 2018 Nie ale nie wiem czemu się martwisz tym, że sprzęgło lekko chodzi i nie widziałem tu na forum żeby ktoś się skarżył po podobnym zabiegu.
Adamek4119 Opublikowano 17 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2018 11 minut temu, przem8 napisał: Nie ale nie wiem czemu się martwisz tym, że sprzęgło lekko chodzi i nie widziałem tu na forum żeby ktoś się skarżył po podobnym zabiegu. Bo tak jak spałem wyżej że u znajomego była różnica w twardości pedału sprzęgła A u mnie nie ma i teraz nie jestem pewien czy jest wszytko ok.
MemberA4 Opublikowano 19 Grudnia 2018 Opublikowano 19 Grudnia 2018 (edytowane) kolego przecież wysprzęglik masz taki sam w dieslu jak i w Pb to jak możesz mieć aż tak odczówalną różnicę w pracy sprzęgła poprzez zmianę docisku..... może kolega w passacie zapomniał przesmarować tych najważniejszych powierzchni które ze soba współpracuja czyli np wielofrez tarczy sprzegła i tulejka prowadząca łozysko oporowe? Edytowane 19 Grudnia 2018 przez MemberA4
Rekomendowane odpowiedzi